City bekrefter: John Stones har signert!

john-stones-england_3439822Etter en morgen der Citys Champions League-tropp førte til kraftige spekulasjoner kan klubben nå endelig bekrefte at John Stones har signert! Midtstopperen får drakt nummer 24.

Det førte til kraftige spekulasjoner da UEFA tidligere i dag bekreftet at i Champions League-troppen til de to play-off-kampene mot Steua Bucuresti som City måtte sende inn før midnatt i går, var John Stones oppført. Var allerede 22-åringen klar for City? Bare et par timer senere kom svaret da City offisielt kunngjorde at John Stones blir å se i lyseblå drakt de kommende årene.

Midtstopperen har undertegnet en seksårskontrakt med City, som dermed varer fram til sommeren 2022. Nøyaktig hvor mye City har betalt Everton for å kjøpe Stones offentliggjøres selvsagt ikke, men Sky Sports hevder å vite at summen skal være på £47,5 millioner, og at summen kan stige til £50 millioner dersom visse kriterier oppfylles. Summen gjør Stones til den dyreste midtstopperen i Premier Leagues historie.

At det har vært spekulasjoner rundt Stones’ overgang til City er forsåvidt ikke noe nytt, i og med at disse allerede har pågått i flere uker. Før kampen mot Arsenal bekreftet imidlertid også City-manager Pep Guardiola at City ønsket seg Stones, og nok en gang har altså spanjolen fått det som han ville. Det var en tydelig stolt City-direktør Txiki Begiristain som kunne fortelle Citys offisielle nettside at klubben hadde jobbet hardt for å bringe Stones til City. «John er en glimrende forsvarsspiller og vi er alle veldig glade for at han kommer til oss. Vi føler at vi signerer en av de beste unge midtstopperne i Europa.»

Også Pep Guardiola var svært fornøyd med å ha sikret seg Stones. «Vi ønsker å hjelpe John med å vise hvilke kvaliteter han har og hjelpe ham med å gjøre det han allerede har gjort enda bedre. Jeg liker måten han spiller på og jeg ser fram til å ønske ham velkommen i troppen.»

I følge Sky Sports har City-spillerne fri i dag, noe som gjør at det ikke vil bli før i morgen at Stones kan hilse på de nye lagkameratene sine for første gang. Sky Sports skriver også at Barnsley, klubben Everton kjøpte Stones fra i januar 2013, også har all mulig grunn til å være fornøyd med overgangen. Championship-klubben fikk nemlig inkludert i overgangspapirene den gangen at de skulle ha en viss prosent av en framtidig overgang for Stones.

En annen som er svært fornøyd med å skiftet klubb er John Stones selv. «Jeg er henrykt over å signere for City, og nå som avtalen er i boks ser jeg fram til å begynne på den neste fasen i karrieren min. Jeg har selvsagt fulgt med på hva som skjer her på Etihad. Det er en ambisiøs klubb med en glimrende manager, så jeg kan knapt vente med å bli en del av dette og hjelpe til med å oppnå målene til klubben. Jeg vet at det kommer til å bli vanskelig å få en plass på laget, men jeg er fast bestemt på å bli den beste spilleren jeg er i stand til å bli og hjelpe oss med å oppnå suksess. Jeg hadde en fantastisk tid i Everton og ønsker dem og fansen deres alt det beste, men nå kommer jeg til å gi alt for City.»

Det var i hjembyen Barnsley at Stones startet karrieren sin. Etter å ha gått gradene i klubben signerte han en profesjonell kontrakt i desember 2011, og fikk sin debut i Championship i mars 2012. I januar 2013 kom altså Everton på banen, og sikret seg det unge talentet som i starten først og fremst var å se på høyreback. Det ble rapportert den gangen om at overgangssummen lå på rundt £3 millioner, så en kan trygt si at verdiøkningen de siste tre og et halvt årene har vært formidabel. I august 2013 debuterte han for Everton i ligacupen, og fikk debuten sin i Premier League i september 2013 da han kom inn som innbytter i en kamp mot Chelsea.

I mai 2014 kom debuten på landslaget til England, og Stones ble også oppført som standby-spiller under VM i 2014, men kom ikke med den gangen. I august 2014 signerte han en ny femårskontrakt med Everton, men pådro seg et par måneder etterpå en ankelskade som holdt ham ute av spill i tre måneder, men til tross for dette ble han nominert til Golden Boy 2014 (pris delt ut av sportsjournalister til den unge spilleren i England som har imponert mest i løpet av et kalenderår), der Raheem Sterling til slutt vant.

Forrige sommer var visstnok Chelsea svært interessert i å hente Stones, og skal ha lagt inn tre bud – på £20 millioner, £26 millioner og £30 millioner. Alle ble avslått av Everton. Det ble også skrevet at Stones la inn en overgangssøknad, men denne skal også ha blitt avslått av Everton. Selv om Everton ikke hadde noen stor sesong i fjor fortsatte Stones å imponere for Merseyside-laget, og ikke minst ble han en viktigere og viktigere del for det engelske landslaget. Det ble riktignok ingen kamper i EM i sommer, selv om Stones var en del av den engelske troppen, men Stones er spådd en lysende framtid av de fleste fotballeksperter, og vil raskt kunne spille seg inn som førstevalg som midtstopper også på landslaget.

Stones blir Citys sjuende signering denne sommeren, etter tidligere å ha bekreftet at Ilkay Gundogan, Nolito, Oleksandr Zinchenko, Aaron Mooy, Leroy Sane, Gabriel Jesus og Marlos Moreno er klare. Slår en sammen summen av disse overgangene vil en se at City har brukt ca. £145 millioner så langt denne sommeren på spillerkjøp, altså nesten 1,6 milliarder norske kroner.

Relaterte saker

1 svar

  1. Jan Henning Andersen sier:

    Fremtiden ser lyseblå ut, spennende å se om Stones debuterer allerede på lørdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *