Forsvarsrot da Arsenal slo City i generalprøven

clichypepDet var siste oppkjøringskamp før alvoret begynner neste helg, men et vaklevorent City-forsvar rotet det til og Arsenal stakk av med seieren i Göteborg. Pep Guardiola finner likevel mye positivt å trekke ut av kampen.

Spanjolen kan imidlertid ikke ha blitt særlig imponert over det forsvarsspillet City viste i kveldens treningskamp mot Arsenal på Ullevi i Göteborg. Ved flere anledninger var det kaos, og ved flere anledninger var det stygge feilpasninger som både førte til store målsjanser for Arsenal, og også en scoring. Nå skal det riktignok sies at det neppe vil bli samme forsvar som startet mot Arsenal i kveld som vil starte mot Sunderland i ligaåpningen neste helg. Willy Caballero startet mellom stengene, og i likhet med kampen mot Dortmund virket han absolutt ikke komfortabel med ballen i beina. Mot Dortmund sendte han to ganger ballen rett til en Dortmund-spiller da han fikk ballen, noe som førte til store Dortmund-sjanser. Det samme gjorde han i dag da han sendte ballen rett til Arsenals Alex Oxlaide-Chamberlain, som skjøt over.

Pep Guardiola overrasket igjen med laguttaket, da han lot to spillere som ikke i utgangspunktet er midtstoppere spille nettopp midtstoppere. Mange var overrasket da venstreback Aleksandar Kolarov ble valgt til å spille midtstopper i kampen mot Bayern München tidligere i sommer, og igjen ble serberen plukket ut til å spille i den posisjonen i kveld. Med seg fikk han midtbanespiller Fernando, og begge slet med å tilpasse seg den nye posisjonen sin, som de har lite erfaring med fra før. Det er høyst sannsynlig at ingen av disse vil bli å se i serieåpningen mot Sunderland i den posisjonen. Nå skal det riktignok sies at Guardiola ikke hadde med seg verken Vincent Kompany, Eliaquim Mangala eller Nicolas Otamendi til Sverige, men både Tosin Adarabioyo og Jason Denayer satt på benken, og kunne ha startet. Førstnevnte kom inn i løpet av den andre omgangen, men også repeterte samme feil som han gjorde mot Dortmund da han hadde en stygg feilpasning i eget forsvar som skapte en kjempesjanse. I kveld førte feilpasningen hans til scoring.

Framover på banen fungerte ting bedre for City, som også skulle ta ledelsen etter halvtimen, takket være godt forarbeid av Raheem Sterling på høyrekant. Han la inn i feltet, der Sergio Agüero fra fem meter fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Dermed ledet City til pause, etter en omgang der det var Arsenal som hadde de største sjansene. De røde og hvite skulle imidlertid få sin utligning fem minutter ut i den andre omgangen da Iwobi etter en overgang satte ballen forbi Joe Hart, som kom inn etter pause og sto den andre omgangen.

Et drøyt kvarter før slutt var Arsenal igjen frampå, etter blant annet å ha hatt et frispark i tverrligger. Theo Walcott skulle imidlertid lykkes med å chippe ballen i mål, etter å ha løpt mellom Citys to midtstoppere og blitt spilt gjennom. Og så fulgte altså den fryktelige feilpasningen til Adarabioyo som til slutt sørget for at Arsenal gikk opp i 3-1 fire minutter før slutt.

City skulle imidlertid få et mål til, like etter Arsenals tredje. Jesus Navas gjorde forarbeidet da han la inn på hodet til Kelechi Iheanacho, som via stolpen headet inn Citys andre for kvelden. Det var imidlertid ikke nok, og etter dette handlet det meste om en stygg skade på Arsenals Gabriel. Dermed ble det altså tap i generalprøven, men en dårlig generalprøve skal jo som sagt føre til en god premiere.

Også Pep Guardiola viser i intervjuet med den offisielle nettsiden etter kampen at han ønsker å tenke positivt. «Jeg så mye i dag som jeg likte. At vi presset, og at vi var solidariske. Jeg ville ha foretrukket om vi vant kampen slik at vi fikk selvtillit. Vi gjorde noen feil i oppbyggingen, og bortsett fra det andre målet til Arsenal som var en kvalitetsscoring, var sjansene de skapte våre egne feil. Det er noe vi er nødt til å forbedre, men hvis løsningen bare var å spille lange baller ville det ha vært enkelt. Fire av fem ganger da vi bygget opp spillet vårt skapte vi klare målsjanser.»

«I de ti siste minuttene hadde Aleix, Yaya og De Bruyne ballen mye, og vi skapte klare målsjanser. Det er grunnen til at vi kommer til å fortsette å jobbe med det, og også fordi det er nytt for dem.»

«De to målene våre kom fordi vi angrep ved dødlinjen. Det var to innlegg, et fra Sterling og et fra Jesus. I dag er det typisk at alt skjer i midten, men jeg liker å angripe ved dødlinjen.»

«Sterling liker selvsagt å spille på venstre side, men det er da det er godt å kjenne spillerne dine. I de to siste kampene har han spilt på høyrekant, og gjort det veldig bra.»

«Alle spillerne kommer til å spille en viktig rolle, så vi kan ikke bedømme etter tre treningskamper hvilke spillere som kommer til å spille utover i sesongen. Det er massevis av kamper og spillerne klarer ikke å spille hver tredje dag, så de spillerne som er klare vil spille mer,» avslutter Guardiola.

Laget mot Arsenal i dag:
Willy Caballero (Joe Hart 46), Gaël Clichy (Angelino 80), Aleksandar Kolarov, Fernando (Tosin Adarabioyo 63), Pablo Zabaleta (Bacary Sagna 64), Fernandinho (Aleix Garcia 80), Fabian Delph (Yaya Touré 68), David Silva (Kevin De Bruyne 63), Raheem Sterling (Oleksandr Zinchenko 80), Nolito (Jesus Navas 63), Sergio Agüero (Kelechi Iheanacho 68)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (30). 1-1 Alex Iwobi (50). 2-1 Theo Walcott (73), 3-1 Chuba Akpom (86). 3-2 Kelechi Iheanacho (88).

Relaterte saker

1 svar

  1. Arne Persson sier:

    Det var morsomt å se «nye» City. I første omgang spesielt, så du noe av det Guardiola vil. Jeg synes Delph var veldig positiv. I andre omgang sovnet laget litt og Arsenal hamret inn tre mål. Det hjalp seg på slutten igjen, men det holdt ikke til utligning. Forsvaret var selvfølgelig som forventet utifra lagoppstillingen – rot fra ende til annen.
    Jeg ser Guardiola skryter av Sterling. Det må han selvfølgelig, jeg synes han var fryktelig svak igjen. Navas var om mulig enda svakere. Zinchenko viste prov på en helt annen klasse! Håper han blir foretrukket. Ellers er det litt bekymringsfullt at Hart ikke får hele kampen. Han trenger å bygge selvtillit. Tabbene i EM og omtalen i media – ikke minst ryktene rundt nye keepere, har nok satt sine spor! Han ser ikke så trygg ut.

Legg igjen en kommentar