Pep Guardiola presentert for City-fansen

pep-guardiolaCitys nye manager, Pep Guardiola, ble søndag offisielt presentert for City-fansen for første gang. Flere tusen supportere hadde tatt turen til City Football Academy for å få med seg seansen, der også sesongens hjemmedrakt ble presentert, i tillegg til at klubbens nye logo offisielt ble tatt i bruk.

Manuel Pellegrini er borte, og inn er Pep Guardiola kommet. Spanjolen trenger ingen nærmere presentasjon, i og med at de fleste vet hva han har oppnådd i Barcelona og Bayern München og at han regnes som en av verdens beste managere – hvis ikke den beste! Nå har han offisielt overtatt som manager for Manchester City, og søndag ettermiddag ble han presentert for 6000 City-supportere som hadde tatt turen til City Football Academy der spanjolen, med flere, entret scenen og blant annet svarte på spørsmål fra fansen.

Det ble raskt tydelig at Guardiola snakker engelsk godt, mye bedre enn begge sine to forgjengere (Mancini og Pellegrini), og at selv om han som helt fersk i jobben ble kastet inn på scenen for å snakke foran tusenvis av supportere på et språk som ikke er hans førstespråk, viste han stor ro og selvsikkerhet, spøkte med både supporterne og intervjueren – og framsto med en helt annen karisma enn for eksempel Manuel Pellegrini, forgjengeren hans.

City-fansen hadde allerede laget en Pep Guardiola-hymne, som ble sunget så snart spanjolen hadde entret scenen. «Mottakelsen i dag var ikke så verst,» kunne da Guardiola på humoristisk vis bemerke. «Takk for at dere kom til hjemmet deres hjem, til mitt nye hjem, og jeg er veldig glad for å være her! Tusen takk til Manchester City for at dere gir meg denne fantastiske muligheten her i Manchester, i England. Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å like det!»

«Grunnen til at jeg er her er fordi det er en utfordring,» fortsatte Guardiola med å si. «Vi ønsker at fansen etter hver kamp skal være stolte av spillerne våre, så får vi se senere om vi har noen mulighet til å vinne titler. Det jeg ønsker etter hver kamp og etter sesongen, er at supporterne våre skal være stolte av spillerne våre, og så får vi se om vi har vært gode nok til å vinne titler. Jeg ønsker at supporterne skal like fotballen vi spiller, det er det viktigste. Etter det kan vi begynne å snakke om å vinne titler, men hvis ikke folk er stolte over det vi gjør, er det ikke noe vi kan gjøre. Vi trenger fansen vår. Jeg kan ikke gjøre dette alene. Vi trenger spillerne, vi trenger støtteapparatet og vi trenger fansen. Uten dem blir dette umulig.»

«Alle manager i verden ønsker å gjøre spillerne sine bedre. Det er på den måten han utvikler laget sitt. Jeg arbeider på samme måte som alle andre managere. Jeg har mitt ståsted og måten jeg vil at laget mitt skal spille på. Selvsagt trenger jeg tid, men det har vi ikke alltid. Så jeg ønsker så snart som mulig å skape god lagånd og etter det kan vi begynne å snakke om taktikk. Vi må skape et spesielt bånd mellom alle sammen. Resten kommer.»

«Jeg vokste opp i et av de viktigste akademiene i Barcelona. De unge spillerne der vet at det er så viktig å utvikle seg og komme seg inn på førstelaget. En av grunnene til at jeg kom her er fordi jeg vet gjennom Txiki og Rodolfo hvor godt akademispillerne her jobber. Jeg syns det er fantastisk å se hvordan unge spillere utvikler seg og blir bedre og om et år eller to kan slå gjennom på førstelaget. City-fansen trenger de spillerne som har vokst opp i akademiet for de har en spesiell følelse for dem. Selvsagt er det avhengig av spilleren. Vi har et anlegg som er blant de beste i verden å trene på, så det alt er avhengig av er kvaliteten på spillerne. Vi må spille godt og prøve å vinne én kamp, så to, så tre. Første mål er å få god moral i laget og deretter å spille godt.»

På spørsmål fra fansen om hvor godt Pep Guardiola kjenner til de spillerne som allerede er i City, svarte han at han kjenner til dem gjennom at han som Bayern München-manager har møtt City noen ganger i løpet av de siste årene. «Jeg har også snakket med Txiki og andre som er involverte. Jeg kjenner til kvaliteten deres, men de må vise både meg og fansen at de duger. Det de har gjort i fortiden ligger i fortiden. Vi må prøve igjen. Først er jeg nødt til å møte spillerne mine. Jeg kjenner dem fra TV, men jeg må snakke med dem, klemme dem, gi dem et spark bak … Jeg har en idé, men jeg trenger tid.»

På spørsmål om taktikk, svarer Guardiola at han tilpasser taktikken etter kvaliteten på spillerne sine. «Jeg kan ikke forlange ting av spillerne mine som de ikke er i stand til å gi meg. Den viktigste egenskapen jeg forlanger av spillerne mine er at de skal være en god lagkamerat. Jeg liker en spiller som tenker på seg selv, men også på Manchester City. Vi er alle her for at vi skal gjøre klubben bedre. Jeg liker ikke de spillerne som tenker på hva klubben kan gjøre for dem. Vi er alle her for å gjøre Manchester City enda bedre i årene som kommer.»

Avslutningsvis snakket Guardiola om hvordan det er for han å komme til England. På slutten av karrieren sin som spiller kunne han faktisk blitt City-spiller, men daværende manager Stuart Pearce takket nei til Pep Guardiolas tjenester, noe Guardiola i dag synes var det rette valget av Pearce. «Som spiller var det en drøm for meg å komme til England. Det var ikke mulig den gangen, men nå er drømmen blitt oppfylt gjennom å komme hit som trener. Atmosfæren her er utrolig. Jeg har også kommet hit for å lære. Jeg er spent på å lære om England og engelsk fotball.»

Citys hjemmedrakt for sesongen 2016/17, Citys nye logo og førstelagsmanager Pep Guardiola ble alle presentert foran flere tusen supportere som hadde møtt opp

Relaterte saker

1 svar

  1. Sveinung Myhre sier:

    Herlig å se at ungguttene imponerer,håper at Angelino ,Maffeo blir satset på uten å kjøpe nye backer.Disse 2 vil pushe Bacary og Zabba+ Clichy og Kolarov ,så får heller juniteh overta som KJØPELAG som alle kaller City ,men viss vi ser hele historien så er laget fra utkanten av byen i toppklasse når det gjlder innkjøp. CITY VAMONOS

Legg igjen en kommentar