Ukrainsk stjerneskudd til City

oleksandr-zinchenko-ukraine-alexander_3524683City har hentet det ukrainske stjerneskuddet Oleksandr Zinchenko fra russiske Ufa for kun £1,7 millioner! City ønsker å låne ut 19-åringen.

City har hentet flere store talenter til klubben den siste tida, og samme dag som det ble annonsert at Liverpools U15-keeper Louie Moulden er hentet til Citys akademi, ble det også annonsert at City har sikret seg det ukrainske kjempetalentet Oleksandr Zinchenko fra russiske Ufa. 19-åringen med det fulle navnet Oleksandr Volodymyrovych Zinchenko koster ikke City mer £1,7 millioner, noe som er usedvanlig lite tatt i betraktning at midtbanespilleren allerede har etablert seg på det Ukrainske landslaget, og var med i troppen til EM i Frankrike der han kom inn som innbytter i de to første kampene og startet den tredje. Da han scoret i 4-3-seieren over Romania før EM ble den yngste spilleren som noensinne har scoret et landslagsmål for Ukrina i en alder av 19 år og 214 dager.

Seniorkarrieren hans startet i hjemlige Shakhtar Donetsk, der det bare ble med ungdomsfotball. Derfra gikk veien videre til Ufa etter prøvespill i Rubin Kazan som ikke førte til noe. Debuten i den russiske Premier League kom 20. mars i fjor i en kamp FC Krasnodar og etter det ble det til sammen 31 kamper for Ufa, før nå altså City har slått til og sikret seg underskriften til stortalentet som har signert en femårskontrakt.

Mye kan imidlertid tyde på at City ikke ønsker å slippe til 19-åringen i lyseblå drakt med det første. Planen er nemlig å låne ut Zinchenko, ifølge det mediene skriver. PSV Eindhoven skal være favoritter til å sikre seg den unge midtbanespilleren.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar