Delph ute i halvannen måned

fabian-delphFabian Delphs første sesong i City har vært preget av mange skader, og nå er midtbanespilleren blitt skadet igjen og blir ikke å se i spill de neste 6-7 ukene. I tillegg har også Bacary Sagna skadet seg og må stå over søndagens kamp mot Tottenham. Heldigvis er det bedre nytt når det gjelder Vincent Kompany og David Silva.

Fabian Delph startet sin City-karriere ved å bli skadet bare 20 minutter inn i sin første pre-seasonkamp sist sommer, og mistet dermed begynnelsen av sesongen. Det skulle ikke gå lang tid før det kom en ny skade som gjorde at midtbanespilleren mistet 12 kamper i september og oktober, og nå er Delph altså blitt skadet igjen og ser ut til å bli tilskuer de 6-7 neste ukene når City spiller. Det betyr at han går glipp av en haug med viktige kamper, både i serien, i Champions League, i FA-cupen – og ikke minst ligacupfinalen på Wembley i slutten av denne måneden. Det skal være et problem med akillessenen som setter ham ut av spill denne gangen.

Delphs skade kommer svært ubeleilig for manager Manuel Pellegrini, som allerede har en haug med spillere i troppen sin ute med skade. Tidligere på dagen kom nemlig nyheten om at Bacary Sagna har skadet seg, men heldigvis ikke blir ute mer enn i en ukes tid. I tillegg er Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Jesus Navas, Kevin De Bruyne og Wilfried Bony alle å finne på Citys skadeliste, og ingen av dem vil være å finne på banen når City tar imot Tottenham på søndag.

To som derimot kan være å finne på banen er Vincent Kompany og David Silva. Den viktige duoen er nemlig blitt friskmeldt og kan dermed komme til å spille mot Spurs. I likhet med Delph har Kompany hatt en sesong preget av mange skader, og forrige gang Citys kaptein gjorde comeback ble det bare ni minutter på banen før belgieren igjen måtte hinke av. Kompany har dermed bare vært på banen i bare 9 av Citys siste 1800 minutter. Manuel Pellegrini har likevel ikke noe problem med å la ham spille på søndag. «Jeg mener at for å spille må en spiller være 100 prosent. Vincent har trent de tre siste ukene nå uten problemer. Han spilte 45 minutter i en treningskamp med U21-laget, så jeg tenker at han er klar for å spille nå,» uttaler chileneren.

David Silva har ikke vært ute like lenge som Kompany, men har slitt med en skade helt siden i oktober, selv om han har spilt. Mot Leicester forrige helg ble han byttet ut et kvarter før slutt på grunn av at han fikk en vridning i ankelen han har slitt med, og det var lenge fryktet at Tottenham-kampen på søndag kom til å ryke. Nå meldes det imidlertid at Silva er klar for å spille, selv om han altså fortsatt sliter med ankelen sin.

Legg igjen en kommentar