Før kampen: Manchester City – Leicester City

1222015mancity01Manchester City har nesten hele sesongen forsøkt å tette luken til Leicester City, og får nå muligheten til å ta saken i egne hender når det skal spilles toppkamp på Eastlands.

Det ble en hard kamp om poengene på Stadium of Light under tirsdagens oppgjør mot Sunderland. Kampen var preget av rotete spill og tidvis knallharde dueller. Spesielt gikk det ut over midtstopperduoen Nicolas Otamendi og Martin Demichelis som begge fikk hver sin albue plantet i ansiktet av Sunderlands Jermaine Defoe. Det hele endte uansett med City-seier etter at Jesús Navas fant Sergio Agüero med et lavt innlegg. Argentineren handlet distinkt, og med en utsøkt førstetouch fikk han det rommet han trengte for å sikre City alle tre poengene mot Sam Allardyces mannskap.

Nå er det duket for toppkamp på Eastlands når Leicester City kommer på besøk. The Foxes var lenge sesongens store overraskelse, og mange ventet på kollapsen, men nå er det ingen som ikke tar Claudio Ranieris gutter på alvor. Laget fra King Power Stadium ligger tre poeng foran Manchester City når det gjenstår 14 kamper av Premier League, men med City-seier i morgen vil Pellegrinis mannskap være i førersetet før sluttspurten i Englands øverste divisjon.

I morgen blir det en duell mellom to notoriske målscorere i Jamie Vardy og Sergio Agüero. Sistnevnte ble tidligere i uken kåret til månedens spiller i januar, og det er liten tvil om at Manchester City er helt avhengige av at den målfarlige argentineren holder seg skadefri hvis de lyseblå skal fortsette å kjempe på alle fire fronter. Selv hyller Agüero lørdagens motstander og mener at Leicesters gode sesong er en berikelse for Premier League. «Mange mener at Leicester ligger så godt an fordi de store lagene har underprestert. Det er feil. Vi, og andre, har prestert, men det er vanskeligere i Premier League fordi det er så mange gode lag og vi spiller alle for å vinne». Mange City-supportere holdt pusten da Agüero fikk seg en trøkk i forbindelse med matchvinnerscoringen mot Sunderland, men 27-åringen ristet det av seg og er nå klar til å møte Jamie Vardy. «Når er en spiss scorer så mange mål, og så jevnt, så snakker det for seg selv. Han har en nese for mål og fortjener all skryt han får».

Det overraskende toppmøtet i Manchester kan fort bli en kamp man ser tilbake til etter sesongen, men Manuel Pellegrini ville ikke gå med på at lørdagens oppgjør mot Leicester er avgjørende. «Det er ikke sesongens største kamp. Vi kan vinne eller tape, men Premier League slutter ikke i morgen. Det er 39 mer poeng å spille om. Det er stor kamp, absolutt, men den er ikke avgjørende». Citys chilenske manager påpekte også at det er en fordel for Leicester å bare ha Premier League å tenke på – i motsetning til sitt eget lag som fortsatt er med i fire turneringer. «De har en veldig god stall, men de har også få skader og spiller mye færre kamper enn oss. I år har Leicester tenkt og gjort mye riktig, og det har vist mange at penger ikke er alt i fotball».

Sesongens beste hjemmelag møter sesongens beste bortelag når Anthony Taylor blåser i gang lørdagens toppoppgjør. Claudio Ranieris mannskap har bare tapt én bortekamp i Premier League og står med fem seiere på de siste syv kampene på fremmed gress. The Foxes ligger ofte dypt og utnytter farten til Jamie Vardy på topp i eksplosive kontringer når de vinner ballen. Det er en av grunnene til at de blå har gjort det så godt på bortebane, hvor de også har scoret flere mål enn hva de har gjort hjemme på King Power Stadium. Leicester har ingen nye skader og stiller antageligvis med det samme laget som slo Liverpool 2-0 i midtuken.

Jesús Navas, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Samir Nasri og Wilfried Bony er alle ute med skade, men Pellegrini kunne fortelle at Vincent Kompany gjør store fremskritt og kan snart trene for fullt med laget igjen. «Kompany er på vei tilbake, og vi har endelig funnet ut hva det var som plaget ham. Det er ingen større risiko for tilbakeslag enn hva det er for andre spillere. Det blir viktig å få Vincent tilbake igjen». Bacary Sagna kan bli brukt som stopper for å demme opp for farten til Jamie Vardy, noe som eventuelt betyr Pablo Zabaleta på høyreback. Inn på laget kommer nok Sterling for hamstringskadede Jesús Navas. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Otamendi, Sagna, Clichy – Silva, Fernandinho, Yaya Touré, Sterling – Iheanacho, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Anthony Taylor.

7 svar

 1. Anders Eriksen sier:

  Vær så snill, ikke Yaya fra start!

 2. Yngve Deila sier:

  Kanskje Yaya glimter til i denne kampen.

 3. Jan Henning Andersen sier:

  Får håpe at Pelle bruker Sagna som midtstopper sammen med Otamendi for å demme opp for Leicesters hurtige og aggressive angripere. Clichy og Zabaleta på backene og Ferna og Fernando sentralt. Fremme bør vi stille med Silva og Sterling på kant og Aguero og Yaya på topp, Yaya i 10’er rollen.

 4. Jan Havnen sier:

  Jeg forventer at vi vinner med mange mål i dag, på tide….

 5. Arne Persson sier:

  Silva, Aguero og Hart spiller kanskje i blått neste sesong. Resten er sannsynligvis langt borte.

 6. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Silva holder ikke mål lenger…

 7. Arne Persson sier:

  Enda en fjær i minneboka til Pellegrini!

Legg igjen en kommentar