Reiseblogg: Drømmetur til Norwich og Manchester

Reiseblogg buss til NorwichVi starter opp med reiseblogg på ManchesterCity.no. I første innlegg får vi høre om da Nicholas og Boye, begge 12 år fra Oslo, var i Norwich forrige helg og fikk være vitne til at City tok seg videre til fjerde runde i FA-cupen.

Nicholas og Boye er to 12-åringer fra Oslo som i helgen opplevde drømmeturen til Manchester.

Venter på bussenVel, de måtte ut på en voksen busstur fra Manchester til Norwich og tilbake igjen for å oppleve høydepunktet. Gutta sto tidlig opp lørdag, og kl 06.45 kom taxien utenfor hotellet som skulle ta dem (pluss to stykk pappaer) til Ashton New Road, utafor Etihad Stadium. Der ble de plukket opp av en av de mange supporterbussene som skulle til Norwich for å se helgens 3. rundekamp i FA-cupen.

Flybillettene ble kjøpt allerede i november – lenge før trekningen. Det er ingen hemmelighet at de håpet på hjemmebane, men fire-fem timers busstur hver vei må du tåle for å se heltene dine.

Det var relativt rolig på bussen – etter hvert ble det jekket noen øl og cider av andre, men stemningen var hyggelig og alle var blide. Nicholas og Boye drakk Red Bull.

Oppvarming BoyeEndelig framme. Carrow Road er intet imponerende skue, men det er så erkebritisk som du kan få det. Gutta var to av 2500 stående, syngende og i det hele tatt veldig blide supportere på The Jarrold Stand. De blå hadde åpenbart følelsen av å eie hele Norwich, og med araberne i ryggen, kunne vi jo saktens kjøpt både Norwich og resten av East Anglia.

12-åringene presset seg  inn på den stappfulle City-puben The Compleat Angler i Norwich – hvor det kun var blå som kom inn. Men det var såpass trangt der at det for vår del ble en roligere pub over gata – og nye Red Bull.

Da gutta etterpå fikk spørsmål om hva som var gøyest, var svaret enkelt: Kampen.

– Dette var kult, og veldig annerledes enn å sitte hjemme og se kampen på tv. Det er også veldig annerledes enn å gå på Vålerenga-kamper. Vi sang med på de fleste sangene, og vi pekte og vinket mye på Norwich-fansen, sa Nicholas og Boye,

Carrow Road 2Det er ikke fritt for at guttas to pappaer tenkte sitt da sneipene pekte på de grønngule og sang med på: «You’ve had your day out, now fuck off home.» Ordet «wanker» og den umiskjennelige håndbevegelsen ble de også godt kjent med.

Og det var moro da alle blå snudde ryggen til resten av Carrow Road og tok en «Poznan» og sang:  «Shall we show you how it’s done». Riktignok er denne feiringen stjålet av polske Lech Poznan for fem-seks år siden, men du verden så moro det var for nybegynnere som oss å oppleve det.
I pausen var det herlig stemning og lang ølkø. Og det var stappfullt på toalettet, og der sto City-fansen og røyket og pissa i vasken. Gutta måtte innom privaten der inne, og følte nok plutselig at grunnskolen i Oslo har rene og utmerkede toaletter.

I andre omgang ble den store helten Kevin de Bruyne spilt opp slik at han kom 1 mot 1, og deretter  scora han sikkert. Når Aguero i tillegg hadde satt sitt kremmerhus i første omgang, var det pur lykke og 3-0. City ble ikke en gang holdt igjen av politiet etter kampen, men gikk rett til bussene som ventet.

BoyeDagen etter var det i Manchester stadium tour på Etihad Stadium. Ja, kampen var det største, men denne touren kan virkelig anbefales både f otballinteresserte og «vanlige». Du får fullt innsyn i det du vil se – garderober og Chairmans Lounge og greier og greier, og i tillegg får du en rekke gode historier av omviseren. Historier om bortskjemte fotballspillere og klubbens historie. Vet du forresten hvorfor de begynte å sette låser på små skap i garderoben? Jo, for etter at Mario Balotelli ble utvist i en kamp, fikk han fritt leide alene i garderoben og omplasserte det var som av lommebøker og mobiltelefoner. Det ble også sagt at han tekstet slibrige meldinger på mobilene som ikke var låst – til kjærestene deres, selvsagt.

Nicholas og Boye likte aller best å gå opp spillertunnelen og ut på stadion – til lyden av stemningen som var da City i en viss kamp vant over QPR og Aguero vil huskes for 93.20.

Manchester – vi kommer tilbake!

PS. Allan Potter møtte oss på flyplassen med billetter til kamp og supporterbuss. Bra kar. Gutta var imponert over at han hadde fulgt ALLE Citys kamper borte og hjemme i årevis. Og han kom sammen med sjåfør Ian, som kunne fortelle om alle storhetene han hadde kjørt rundt i byen: Ole Gunnar Solskjær, Kasper Schmeichel og mange, mange flere. Stort!

Gutta

Red – Takk for blott bidrag, Frank! Til alle andre: Vi er svært interessert i flere reiseskildringer! Ta kontakt på post@manchestercity.no dersom du ønsker å bidra til reisebloggen!

3 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Dette var flott,sikkert stort for gutta dette.

  2. Per Arve Stenødegård sier:

    Bra at noen foreldre viser god barneoppdragelse og gjør ungene sine blå 🙂

Legg igjen en kommentar