Før kampen: Aston Villa – Manchester City

JS75874369Manchester City reiser til Birmingham for å møte et Aston Villa som fortsatt har til gode å vinne på hjemmebane i Premier League denne sesongen.

I midtuken sikret Manchester City seg avansement fra tøffe gruppe D i Champions League ved å ta en knallsterk borteseier i Champions League mot Sevilla. De lyseblå fyrte på alle sylindere fra start og allerede etter elleve minutter ledet City 2-0 i tillegg til å ha skapt flere store sjanser. En perfekt åpning av bortelaget som før kampen hadde gått offensivt ut og deklarert at de gikk for seier. En redusering hjalp lite for Sevilla, for til pause så hadde Bony utøket ledelsen til 3-1, noe som også ble sluttresultatet for City som dermed kan belage seg på mer spill i mesterligaen etter nyttår.

Nå er det Premier League som gjelder, og Manchester Citys motstander Aston Villa har åpnet sesongen begredelig. Tim Sherwood fikk fyken etter at han aldri fikk sving på sakene på Villa Park, men The Villans tapte sin første kamp også etter at engelskmannen måtte pakke sakene sine. Fire poeng på de første elleve kampene i Premier League gjør at Aston Villa ligger helt sist i ligaen og forrige poeng kom mot Sunderland på hjemmebane i august. Med et sånt utgangspunkt har Manchester City selvfølgelig alt å tape og Manuel Pellegrini mener sparkingen av Sherwood kan skape reaksjoner. «Når du får inn en ny manager så skjer det noe med klubben» kunne 62-åringen slå fast på pressekonferansen før kampen. «De ligger på bunn, men har fått en ny sjef og ønsker selvfølgelig ikke å rykke ned. Det er ingen enkle kamper i Premier League, og definitivt heller ikke mot Aston Villa».

Raheem Sterling ble hentet til Manchester fra Liverpool i sommer og den lynhurtige vingen har tidlig fått spilt seg til fast plass på venstresiden for sin nye klubb. Til tross for seks scoringer allerede så ser Manuel Pellegrini mye uforløst potensiale hos sin nye angrepsspiller. «Når du er 21 år gammel så kan du alltid forbedre deg mye» fortalte chileneren. «Spillestilen vår passer Raheem veldig godt, og han vil komme til mange sjanser for oss, og da må vi la han få selvtillit i de posisjonene». Sterling scoret Citys første mål mot Sevilla i midtuken med en behersket avslutning i det lengste hjørnet og har med sin fart blitt en viktig bakromstrussel for Manchester City. «Han er en veldig ung spiller, men han lærer også mye av å trene med troppen vår. Jeg vet at hans målrekord for Liverpool var elleve scoringer, men jeg synes ikke det er så mye. Han må score mer, og for å få til det så må han jobbe hardt».

En spiller som fikk fornyet tillit mot Sevilla er Fernando. Midtbanespilleren gjorde nok en gang en strålende innsats sentralt på midten, denne gangen i en slags 4-3-3 hvor han lå som defensiv midtbanespiller med Yaya Touré og Fernandinho som indreløpere. Brasilianeren selv er fornøyd med sin innsats mot det spanske storlaget, og mener at det faktum at hele familien hans har tilpasset seg livet i Manchester har hjulpet ham mye. «Hele familien har vendt seg til språket, været og kulturen. Det gjør det lettere for meg. Takket være det medisinske støtteapparatet så kan jeg nå gi alt for klubben og det er jeg takknemlig for» kunne Fernando fortelle til klubbens offisielle nettside. «Vi spilte en veldig god kamp mot Sevilla og nå er det opp til oss å fortsette med det gode spillet vi har vist i det siste».

Vi har vært inne på Aston Villas dårlige sesongstart og The Villans står faktisk med syv strake tap i Premier League. Seks poeng opp til Newcastle på trygg plass skal ikke kimses av fra Birmingham-laget som fortsatt ikke har vunnet på hjemmebane i Premier League denne sesongen. Det er først og fremst fremover på banen det skorter for Aston Villa som, sammen med Stoke og West Bromwich Albion, har scoret færrest mål i Englands øverste divisjon. To mål på de siste fire kampene er ikke imponerende av laget som har scoret tre mål på fem hjemmekamper denne sesongen. Lagets toppscorer Rudy Gestede har ikke scoret siden han satte inn to på Anfield mot Liverpool i september. Til morgendagens kamp er både Ashley Westwood og Gabriel Agbonlahor tvilsomme.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-0 til Manchester City etter scoringer av Yaya Touré og Sergio Agüero, og City har faktisk vunnet tre av de siste fire på Villa Park, og i tillegg vunnet syv av de siste åtte mot Aston Villa.

Søndagens oppgjør går uten David Silva og Sergio Agüero, men begge er på bedringens vei. Det samme er Gaël Clichy og Fabian Delph som begge var med i troppen mot Sevilla. Sistnevnte fikk også et innhopp. Delph starter nok også denne kampen på benken, men kan fort få nok et innhopp og denne gangen mot klubben han var kaptein for så sent som forrige sesong. Manuel Pellegrini velger nok ikke å vrake duoen Fernando og Fernandinho som har spilt veldig godt sammen de siste kampene, men kan nok fortsette i en slags 4-3-3. De Bruyne kan skyve Jesus Navas ut på benken. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernando, Yaya Touré, Fernandinho – De Bruyne, Sterling – Bony.

Kampen vises på TV2 Sport med Avspark 14:30.

Dommer er Craig Pawson.

3 svar

  1. Finn Harald Rode Olsen sier:

    Bare seier er godt nok, mot PLs desidert (etter min mening) dårligste lag.

  2. Arne Persson sier:

    Ekstemtebbe av Pelle å sette inn Navas istedet for Kelechi. Håpløst å spille uten spiss! Håløst signal å sende til en ungutt!

  3. Arne Persson sier:

    Ekstremtabbe, mener jeg.

Legg igjen en kommentar