Før kampen: Manchester City – Bournemouth

JS73634231Etter en lang landslagspause er det tilbake til hverdagen og Premier League når Manchester City tar imot FC Bournemouth for første gang side 1998/1999.

 
Landslagspausen tok hardt på for flere av Citys nøkkelspillere. David Silva, Sergio Agüero og Aleksandar Kolarov dro alle på seg skader for sine respektive landslag og er ikke aktuelle til lørdagens oppgjør med nykomlingen i Premier League. Verst stilt er klubben på venstrebackplass hvor både Gaël Clichy og nevnte Kolarov nå er ute med skade. En alternativ løsning for lagets chilenske manager Manuel Pellegrini er å åpne for at Pablo Zabaleta begynner kampen på venstresiden i forsvaret.

 
Det hele startet med at Sergio Agüero måtte bli fraktet av banen på båre i Argentinas kamp mot Ecuador. Den argentinske storscoreren hadde før landslagspausen nærmest på egenhånd maltraktert Newcastle og begynte virkelig å finne formen for Manchester City. Nå kan det bli nye uker på sidelinjen for den kliniske 27-åringen. «Han vil være ute i minst en måned» kunne Pellegrini fortelle et samlet pressekorps på pressekonferansen før lørdagens kamp. «Det er en muskelskade som Agüero har pådratt seg». Skaden betyr at Citys ivorianske angrepsspiller Wilfried Bony vil få en sjanse til å spille seg inn på laget. Den fysisk sterke spissen som kom fra Swansea i januar har til tider fått hard medfart for manglende prestasjoner i den lyseblå trøya, men lagets manager har fortsatt klokkertro på sin ivorianske tanksenter. «Jeg stoler på Wilfried, han er en veldig god spiller», la Pellegrini til etter at han fortalte om skadeomfanget på Agüero. «Han har vært uheldig her. Han kom hit i januar, måtte spille African Cup of Nations og har slitt med kneet. Forrige sesong fikk han aldri vist sine ferdigheter, nå har han et ansvar».

 
Vincent Kompany har slitt med skade siden hjemmetapet for Juventus i Champions League. Likevel ble City-kapteinen tatt ut i den belgiske landslagstroppen. På pressekonferansen innrømmet Manuel Pellegrini at City hadde sendt en rapport om midtstopperens helsetilstand og frarådet ham fra å spille, men de lyseblåes manager kunne bare konstatere at han var maktesløs overfor det belgiske landslaget. «Jeg var ikke fornøyd fordi vi sendte en medisinsk rapport med Kompany, men som den belgiske manageren også sa, han kan gjøre som han vil» sukket en oppgitt Pellegrini. «Landslagene har retten til å gjøre som de vil, og de bestemte at han var frisk nok til å spille. Kanskje hadde han trengt enda mer opptrening, men det var ikke et alternativ og da spilte han».

 

Jésus Navas kan få tilbake sin plass på laget i og med at David Silva ble skadet under Spanias kamp mot Luxembourg. Hvis Manuel Pellegrini skyver Kevin De Bruyne i midten åpner det rom for enten Navas eller Samir Nasri på høyrekanten. Hvis den lynraske spanjolen får sjansen så vet han at tålmodighet kan bli en nøkkelfaktor. «Hjemme foran fansen burde vi ha nok til å kunne ta tre poeng», poengterer Navas. «Bournemouth er gode og har vist det flere ganger denne sesongen. Noe av det som gjør denne ligaen så spennende er at alle kan slå alle. Det er ikke en overdrivelse». Den spanske kantspilleren spår til klubbens offisielle hjemmeside at The Cherries kommer til å ligge lavt, men at tålmodighet ofte lønner seg. «De vet hvilken kvalitet vi besitter, og det kommer til å bli en tøff kamp. Hvis vi er tålmodige, så kan det åpne seg og da kommer jeg til min rett».

 
Etter at Eddie Howes mannskap tapte sine to første kamper så har de tilvent seg tempoet i Premier League. På de siste seks kampene har de kun tapt to og ligger blant annet foran Chelsea på tabellen. Før landslagspausen spilte Bournemouth uavgjort hjemme mot Watford og står med åtte poeng før helgens runde. Selv om mange venter at bortelaget skal legge seg dypt i morgen så scorer The Cherries faktisk brorparten av målene sine på bortebane. Til lørdagens kamp er imidlertid lagets toppscorer Callum Wilson ute med en skade som kan holde ham på sidelinjen i hele seks måneder. Inn på topp kommer antageligvis rutinerte Glenn Murray.

 
Citys skadeliste er kronglete. Som kjent pådro David Silva, Sergio Agüero og Aleksandar Kolarov seg skader under landslagspausen i tillegg til at Fabian Delph og Gaël Clichy er ute med skade fra før. Det betyr en del omrokkeringer i startelleveren, men Vincent Kompany kan være tilbake for de lyseblå. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Zabaleta – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Sterling – Bony.

 

Kampen vises ikke på TV2 Sport.

 

Dommer er Mike Dean.

Legg igjen en kommentar