Rodney Marsh: –Pellegrini kan bli sparket

JS49392477Tidligere City-spiller Rodney Marsh tror Manuel Pellegrini får sparken om City ikke kommer til finalen i Champions League eller vinner Premier League.

«City sliter nå. Jeg tror han kommer til å få sparken. Det er stor sjanse for at om ting fortsetter som nå at det kommer til å gå med Pellegrini som det gjorde med Mancini. Mancini vant Premier League og kom på andreplass neste sesong. Da fikk han sparken.»

«Hvis Pellegrini fortsetter på samme måte som nå, og City ikke vinner Premier League eller kommer til finalen i Champions League, noe som virker usannsynlig, tror jeg Pellegrini får sparken. Han kan komme til å måtte gå før det også.»

«Jeg tror det er en fin balansegang nå. Folk som jeg snakker med som er nær klubben sier at eierne har puttet inn £175 millioner, og at de sliter. Jeg tror eierne sannsynligvis tenker at hvis vi blir slått ut av Champions League og ender på fjerde eller femteplass i Premier League, noe jeg ikke tror vil skje, vil Pellegrini måtte gå.»

Marsh er forøvrig ikke den eneste som mener Pellegrini nå er under et sterkt press. BBCs ekspert Robbie Savage mener at søndagens derby mot Manchester United er begynnelsen på en stor uke for Pellegrini. Om City ikke tar alle tre poengene mener Savage at flere og flere vil begynne å stille store spørsmålstegn ved Pellegrini. Han spekulerer også i hva som er galt med City for øyeblikket. Han sammenligner med da Mancini vant serien med City, og så ikke maktet å forbedre troppen til sesongen etter. Savage setter også et stort spørsmålstegn ved forsvaret til City. Han innrømmer også at Yaya Touré ikke har vært like god i år som i fjor, men vil ikke legge all skyld på ham. Savage skriver til slutt at han ikke er helt sikker på hvorfor ting ikke lykkes for City, men problemet egentlig er at Pellegrini heller ikke ser ut til å vite hvorfor og hva han kan gjøre med det.

Også Skysports ekspert Jamie Carragher peker på de defensive problemene til City. «Sam Allardyce sa etter tapet for City hadde for West Ham at han hadde valgt seg ut Eliaquim Mangala som et svakt punkt. Det blir interessant å se på søndag mot United om han starter eller om Martin Demichelis går inn i midtforsvaret sammen med Vincent Kompany.»

Stuart Brennan i Manchester Evening News er enig med Savage som mener at søndagens derby mot United blir en enormt viktig kamp for Pellegrini. En seier vil gjøre en dårlig uke for City betraktelig bedre, mens et tap bare vil gjøre problemene enda større, sier Brennan. «City har vunnet 4 av de siste 11 kampene og det er ikke sikkert laget kvalifiserer seg til sluttspillet i Champions League. Å forsvare ligacupgullet fra i fjor ble en stor fiasko og Chelsea virker uslåelige i Premier League. Dermed blir det stilt spørsmålstegn ved Pellegrinis kvaliteter. Han startet forrige sesong middelmådig, men slapp litt unna kritikken fordi han var ny og måtte tilpasse seg en ny klubb i et nytt land. Så snudde det seg til det fantastiske for han og City og hans angrepsbaserte fotball førte til to troféer og ny rekord med 156 scoringer på én sesong. Han hadde satt en ny standard. Men nå, etter tre kamper uten seirer, har taktikken hans blitt satt under søkelyset og funnet for veik, av både motstanderlagenes managere og av City-fans. Sam Allardyce impliserte at Pellegrini ikke hadde noen plan B og mente at mangere som han selv, Jose Mourinho og Alex Ferguson alle tilpasset seg taktikken til motstanderen. Mens managere som Arsene Wenger, Brendan Rodgers og Manuel Pellegrini ikke gjør det.»

Hele analysen til Brennan kan leses her.

7 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Huff, så utålmodige? Hva «stod» i kontrakten til Pelle egentlig? 5 trofeer på 3 år?
  Startet jo dårlig også forrige sesong, men var fantastiske fra nov-feb, liten dipp i mars for så en god avslutning. Resultat: 1 plass.
  Chelsea har åpnet godt før og sprukket.
  Vi har fremdeles FA Cup, ligaen og CL igjen. Det som var skuffende i Ligacup kampen var at ikke unggutta fikk prøve seg, og uttellingen på sjansene vi skapte. Litt rusk bakover, men husk at Demichelis ble slaktet før jul og hyllet etter. Mangala er 10 år yngre!

  Perfekt timet derby mot United, kanskje starten på en fantastisk periode som varer sesongen ut?

  Løkke tæll på søndag folks! 😉

 2. Skulle vi havne nr 3 i gruppa i Cl så skal vi klart Vinne Europa League /Europeisk suksess

 3. Arild Kvalvåg sier:

  Virker ut som spillerne trenger en ny Manager for hver sesong for å prestere.
  Om det er tilfellet at spillerne ikkje har motivasjon etter en god sesong så benk di eller selg. En skam når du tjener millioner i uka og daffer rundt uten motivasjon. Hadde eg hatt en mill i uka had eg løpt for livet. Tap skal eg akseptere men når spillene ikkje kjempe då blir det annerledes. Visst ikkje Pelle greie å gjøre noe med det bør han gå. Mancini had hvertfall baller til å benke stjernene om det ikkje var godt nok.

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  Tror nok Mash og co setter det litt på spissen her selv om det er åpenbart att Pelle mangler mye på motspilldelen mot de forskjellige motstanderne som eg mener spessielt ferguson var flink på, men kjører sin resirkulerte samme taktikk uansett.

  Neste manager håper eg uansett er en yngre manager med nye ferskere ideer og som hele tiden er på leting etter forbedringspotensiale i måten å spille på.

 5. Roger Ballangby på Facebook sier:

  Pelligrini er rett mann for super CITY! COME ON CITY!!

 6. Stian Øversjøen på Facebook sier:

  Skulle hvert «ikke liker» knapp!

Legg igjen en kommentar