Tannløst City ute av ligacupen

JS49673836Etihad Stadium er ikke lenger noe fort. I kveld ble et reservespekket Newcastle for sterke for et tannløst City, som tapte 0-2. Dermed er de regjerende ligacupmesterne ute av turneringen.

Manuel Pellegrini viste allerede i tredje runde mot Sheffield Wednesday at han ønsket å satse på ligacupen, eller Capitol One Cup, som turneringens sponsornavn for tida er. Han stilte da med et sterkt mannskap, og det fikk da også Championship-klubben svi for. 7-0 ble det til City da, men i fjerde runde mot Newcastle skulle det bli bom stopp.

Nok en gang mønstret Pellegrini et sterkt lag, bare med Joe Hart, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta og Sergio Agüero som iøynefallende manglende brikker i et sterkt mannskap. Det var imidlertid et skudd for baugen at David Silva måtte byttes ut allerede etter åtte minutter med en skade. Inn kom Samir Nasri, som endelig er tilbake etter å ha vært ute av spill med skade i over en måned.

På dette tidspunktet hadde imidlertid Newcastle allerede tatt ledelsen. Det skulle nemlig bare ta seks minutter før gjestene fra nord plasserte ballen i nota for første gang. Fernandinho nølte og mistet ballen i farlig posisjon, noe som gjorde at Newcastle kunne storme i angrep. Fra skrått hold fikk Rolando Aarons ballen forbi keeper Willy Caballero, som absolutt hadde mulighet til å redde skuddet.

City har slitt etter seieren over Tottenham i serien, og denne nesestyveren tidlig i kampen gjorde ikke akkurat selvtilliten til laget noe bedre. City slet med å finne åpninger i Newcastle-forsvaret, og var i tillegg upresis i pasningene og valgte for vanskelige løsninger.

Stevan Jovetic burde imidlertid utlignet da han fikk en gylden mulighet på bakerste stolpe, men avslutningen ble reddet på streken. I tillegg slapp Newcastles Coloccini med skrekken da klareringen hans på et innlegg gikk via egen stolpe og ut. City hadde altså muligheter til å score i den første omgangen, men også Newcastles Paul Dummett var nære på da han fikk stå helt alene på en corner etter en halvtime spilt og fikk avslutte fra fem meter. En fin beinparade av Willy Caballero forhindret imidlertid scoring. Dermed sto det 1-0 til Newcastle til pause.

Andre omgang ble ikke vesentlig annerledes enn den første. City ble for omstendelige med for mange pasninger som ikke førte fram til noe, og for lite bevegelse i laget.

Etter 68 minutter ble Newcastle også snytt for et soleklart straffespark da Aleksandar Kolarov felte Obertan, som var alene gjennom med keeper. Hadde dommer Stuart Attwell blåst måtte han også gitt rødt kort til Kolarov, men heldigvis for Citys del valgte pipeblåseren å ikke blåse i fløyta.

Dermed var City fortsatt inne i kampen, men det skulle bare vare til det var et kvarter igjen av kampen. Målscorer var Sissoko som gjorde alt selv. Han kom seg gjennom Citys forsvar og avsluttet, også han fra skrå vinkel. Keeper Caballero hadde kommet ut, men franskmannen fant åpningen som var nødvendig og fikk satt ballen forbi Citys sisteskanse. Dermed 2-0 til Newcastle.

Selv ikke med Sergio Agüero på banen ble ting så veldig mye bedre for Citys del, selv om de lyseblå kom til et par gedigne muligheter i sluttminuttene. Fem minutter før slutt rullet City opp et fint angrep og ballen havnet hos Edin Dzeko, som fra meter meter avsluttet rett på en Newcastle-spiller som fikk kastet seg på streken og reddet. Like etter fikk Jovetic også en ny gedigen mulighet, men avsluttet like utenfor stolpen fra god posisjon.

Det ble lagt til hele seks minutter i den andre omgangen på grunn av lange skadeopphold, men det var ikke noe poeng for Citys del, som de siste minuttene stort sett ikke maktet annet enn å få ballen ut til innkast. Dermed er City ute av ligacupen etter å ha vunnet finalen på Wembley i fjor og startet årets turnering med å vinne 7-0 over Sheffield Wednesday. Nå venter Manchester United i byderby hjemme på Eastlands på søndag. Skal de lyseblå ha noen sjanse i den kampen, er det liten tvil om at noe må gjøres. I en kamp der lite fungerte for City var det i kveld nemlig ikke ufortjent at det var Newcastle som stakk av med seieren og er klar for kvartfinale i ligacupen.

13 svar

 1. Jovetic har så sinnsykt høyt potensial. Frusterende å se at han ikke får det ut…

 2. Lars sier:

  Skremmende dårlig prestasjon av City! Mangala og Demichelis er så dårlig at det gjør vondt å se på. Yaya labber rundt på midtbanen i hannes eget tempo som vanlig, Fernando blir jeg heller ikke klok på. Dzeko sine siste kamper orker jeg ikke kommentere engang. Men som MP sier etter hvert tap » vi hadde mange sjangser»
  Nei frykter nokk ett nytt tap på Søndag.

 3. Jan Tore Slinde sier:

  Caballero 3. Sagna 3. Demichelis 3. Mangala 2. Kolarov 3. Yaya 3. Fernandinho 3. Milner 4. Nasri 3. Silva 5. Jovetic 3. Dzeko 2. Navas 2. Aguero 4. Pellegrini 2.

  Silva spilte i 4 min og var City sin beste spiller.

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  I stedet for å single ut enkeltspillere så burde kanskje folk heller se på måten å spille på . Noe sier meg att Pelles lightutgave av Mancinifotballen (han evnet etter mine begreper å sette trykk på å snu kamper vi låg under gang på gang) er mer eller mindre avslørt , og motstanderlagene vet hvor de skal plassere revsaksene for å stoppe og stenge de kanalane som City på død og liv skal tre ballen igjennom uansett og med alt for lavt tempo.

  Noe sier meg att å gå på sånne miner ikke vil være noen særtilfeller lenger . Desverre. Eg mener att med den taktiske klokskapen managere på dette nivået besitter på de fleste lag i dagens fotball og faktisk fotballkloke nok spillere til å gjennomføre deres taktikk så må en også som manager på ett topplag ha mange utganger ut av revehiet når motstanderen stenger igjen noen av de.
  Dette evner etter mine begreper Pelle heller dårlig.

 5. TheCitizens sier:

  Hvor mange ganger var Caballero på bærtur?

 6. Jan Tore Slinde sier:

  Tempo, bevegelser med/uten ball, valg med ball og kvaliteten på enkelte spillere er eit stort problem pr dags dato. Rekner med vi starter med 1 spiss på søndag, og det bør sjølvsagt være Aguero. Ellers ønsker eg å sjå 2 anker, og Milner bør være ein av dei, men tviler han blir satt der. Så da bør det bli brassene. Yaya i offensiv rolle, med Silva og Jovetic.

 7. Lars sier:

  Helt enig!

 8. Mest frustrerende å se, i følge statistikken på klubbens side har City ballen 70 prosent av tida. Likevel er noe tregt og sløvt over det hele. Kanskje er det manglende vilje? Synes å se at Newcastle og flere andre klubber har spillere som ofrer absolutt alt, mens våre spillere er på halvdistanse og gjøre en del rare valg. Og jeg sitter i hvertfall med en del spørsmål etter de siste kampene, som hvorfor Jovetic var konge i preseason og de første kampene, hvorfor Dzeko varierer så enormt fra kamp til kamp, hva skjer med midtforsvaret som var en av våre største styrker, er vi så avhengig av Zabaletas mange løp offensivt, og hvorfor slipper ikke ungdommen til i disse kampene hvis de rutinerte ikke gidder/eller er i form? Hmmm, virker veldig negativt, men er mest frustrert. Mot et formsterkt Newcastle styrte vi tross alt kampen, selv på halv maskin, og skaper da sjanser. Men typisk et lag som sliter, går ballen stolpe ut (som på en Newcastle-avklaring i første omgang).

 9. Morten sier:

  Helt enig. Var rart å se på kampen som ble spilt i går.
  Var slapt og ikke særlig «city». Var mye dassing rundt om kring og newcastle er et lag vi burde klare poeng mot. SÆRLIG med den line-up’en. Synes at fokuset er ganske rart med tanke på premier league kampen til søndag. Jeg nekter et tap på søndag!

 10. Per Arve Stenødegård sier:

  Det er vel det største ankepunktet mitt mot Pelle. Hvorfor slipper ikke ungdommene til i slike turneringer . La de som har sult til å vise seg i Citydrakt i en lesser turnering få muligheter til å vise seg som andre topplag gjør og andre lag for den del. Eg serr på det som en stor svakhet att en ikke tør slippe disse til i sånne kamper.

 11. Per Arve Stenødegård sier:

  Med sånt uoppfinnsomt spill og innsats så blir det ett stygt tap er eg redd

 12. Jan Havnen sier:

  Etter min mening er det veldig dårlig prioritering å starte med Silva og Toure i denne kampen.

 13. Per Arve Stenødegård sier:

  Det som er mest frustrerende er jo att Pelle har byggeklosser til å få til ett LAG med sinnsykt høyt potensiale .-) Og desto mer frustrerende att han ikke er i nærheten å få det ut da rytma i laget har store mangler . Og hvor er plan B når det andre laga helt tydlig har i stor grad stengt av veien for plan A.

Legg igjen en kommentar