Før kampen: Manchester City – Newcastle United

Man-City-v-NewcastleEtter to skuffende bortekamper ønsker Manchester City å få skuta på rett kjøl og sikre avansement når Newcastle gjester Eastlands i ligacupens fjerde runde.

West Ham er et av formlagene i Premier League og viste det til gangs når de beseiret Manchester City i helgen. Morgan Amalfitano og Diafra Sakho scoret målene som gjorde at David Silvas scoring ikke ble mye mer enn et trøstemål for Premier Leagues regjerende mester.

At tapet mot The Hammers kom etter en skuffende kamp i midtuken mot CSKA Moskva hvor de lyseblå ga fra seg en 2-0 ledelse gjør ikke saken bedre for Manuel Pellegrini som sikkert tenker tilbake til forrige sesongs målrekorder og troféer. Onsdagens Capital One Cup-oppgjør mot Newcastle kan i den forstand komme på et beleilig tidspunkt for 61-åringen fordi forrige sesong vant chileneren ligacupen på første forsøk. Et trofé Manchester City ikke hadde vunnet på 38 år.

De lyseblå møtte Newcastle i tilsvarende runde i fjor, men da på St. James Park. Den kampen endte til slutt med 2-0 til Pellegrinis gutter etter ekstraomganger. Citys mål ble scoret av Edin Dzeko og Álvaro Negredo. Denne gangen er det hjemme på Eastlands kampen skal spilles og det er den første av tre strake hjemmekamper for Manchester City som i løpet av en uke skal møte Newcastle, Manchester United og CSKA Moskva på hjemmebane. Mange hevder at prestisjen i ligacupen ikke er like høy som i andre turneringer, men Manuel Pellegrini argumenterer for at laget hans ønsker å vinne alle turneringer de deltar i. – Hvis du foretrekker å vinne Premier League så betyr ikke det at du ikke ønsker å vinne ligacupen, insisterer 61-åringen på pressekonferansen før kampen. – Det er viktig for klubben å vinne troféer, derfor ønsker vi å vinne alle fire turneringene på samme måte.

En spiller med fortid i Newcastle er midtbanespilleren James Milner. Mange ble forundret over at engelskmannen ble veid og funnet for lett da Pellegrini presenterte sin førsteellever før helgens oppgjør mot West Ham. Den anvendelige 28-åringen har vært en av de spillerne som har prestert på et stabilt høyt nivå for Manchester City denne høsten og den engelske landslagsspilleren forteller nå at han gleder seg til igjen å spille på sin gamle hjemmebane, selv om mottakelsen er så som så for Milner på St. James Park. – Det har vært litt både og. Når jeg varmet opp der tidligere denne sesongen så var det en del tilrop, men alle har rett til å ha en mening og supportere er selvfølgelig lojale mot klubben sin, forteller Manchester Citys nummer syv. – Jeg hadde en veldig fin tid i Newcastle, og mitt inntrykk er at det er en klubb som hungrer etter suksess.

Magpies tok i helgen en overraskende seier på White Hart Lane mot Tottenham. Spurs tok ledelsen 1-0 ved Adebayor, men Alan Pardews gutter snudde kampen og vant til slutt 2-1 i London. Det var Newcastles andre seier for sesongen og ga de sorte- og hvitstripede sårt tiltrengt selvtillit før onsdagens oppgjør mot Manchester City. Alan Pardew har et skadeplaget mannskap og i tillegg til Davide Santon, Siem de Jong og Rolando Aarons så er Papiss Demba Cissé, Emmanuel Rivière, Cheick Tioté og Mike Williamson tvilsomme.

Manchester City har et veldig godt tak på Newcastle, og har på de siste tre på hjemmebane scoret elleve mål mot Alan Pardews gutter og kun sluppet inn ett. Forrige sesong sparket Manchester City i gang sesongen med en 4-0 seier på hjemmebane og da scoret Sergio Agüero, David Silva, Yaya Touré og Samir Nasri hvert sitt mål. Sistnevnte er endelig tilbake i full trening igjen og er med i troppen til onsdagens oppgjør i ligacupen. Om Nasri starter er heller tvilsomt, men det blir nok en god del endringer på det laget som tapte mot West Ham i helgen. Vi tipper følgende lag: Caballero – Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, Jovetic, Milner – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 20:45

Dommer er Stuart Attwell.

1 svar

  1. Tor-Andre Lie på Facebook sier:

    Noen i Stavanger eller omegn som skal se kamp i morgen? Er på kurs og vil se kamp 🙂

Legg igjen en kommentar