Ny nedtur for City

JS49392489På tirsdag rotet City vekk en trygg ledelse mot CSKA Moskva og gjorde sjansene for å gå videre i Champions League betraktelig dårligere. I dag ventet en ny nedtur da West Ham ble for sterke for City i London.

Manuel Pellegrini og hans mannskap greide ikke å hamle opp med The Hammers, som gjennomførte en solid kamp. Første omgang tilhørte også hjemmelaget som tok ledelsen etter 21 spilte minutter. Valencia ble spilt gjennom på høyre kant, og la inn foran mål. Ballen gikk bak Pablo Zabaleta, som kom skliende i full fart, og dermed fikk Morgan Amalfitano en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur fra kort hold.

West Ham hadde også et par andre gode muligheter i den første omgangen, og kunne fort ha scoret flere enn det ene de gjorde. City kom ikke til all verdens med sjanser, men kunne scoret like før pause da Agüero fikk ballen knallhardt i seg to meter foran mål fra kort hold. Men ballen var så hard at det var umulig for argentineren å få kontroll, og dermed ebbet sjansen ut i ingenting.

I andre omgang våknet City etter hvert til live, selv om hjemmelaget fortsatte å komme til gode muligheter.

Sergio Agüero har vært selve definisjonen på måltyv så langt denne sesongen, men i dag sløste han med sjansene. Etter timen spilt fikk han en stor dobbeltsjanse, men begge avslutningene ble stoppet. Sjansen fem minutter senere var imidlertid enda større og det er nesten utrolig at en spiss av Agüeros kaliber ikke greide å sette den. Yaya Touré rykket framover med ballen i beina, sendte til Jesus Navas på høyrekant, som la inn foran mål. På femmeteren sto Agüero, helt alene og helt umarkert, men utrolig greide argentineren å sette ballen i tverrliggeren i stedet for mellom stolpene. Yaya Toure kom stormende til for å sette returen i mål, men da var keeper Adrian fint med på notene og fikk reddet.

Så var det West Hams tur til å komme til en god mulighet, men skuddet fra Sakho fra 16 meter gikk like over tverrligger. Og et par minutter etter skulle City få sin andre i tverrligger. Denne gangen var det Yaya Toure som prøvde å skru ballen i lengste kryss fra like utenfor 16-meteren, men ballen havnet i oversiden av tverrliggeren.

Og i stedet for utligning skulle det like etter bli 2-0 til hjemmelaget. Det måtte riktignok mållinjeteknologi til for å se at ballen hadde vært over streken. Et innlegg fra kant endte på hodet til Sakho, som knuste Clichy i hodeduellen. Det så først ut som om Joe Hart fikk reddet headingen, men mållinjeteknologien viste at ballen såvidt var over streken da Hart fikk slått den ut. Dermed 2-0 til hjemmelaget.

City skulle dog bare bruke drøye minuttet på å svare. Målet til David Silva var i verdensklasse. Han kom seg innover i banen ved å lure av et par-tre West Ham-forsvarere, og fra like innenfor 16-meteren avsluttet han kontant i det lengste hjørnet. Dermed sto det 2-1 til West Ham, og City var inne i kampen igjen.

Dermed var det klart for en sluttspurt fra City, og gjestene fra Manchester var også nære på å utligne til 2-2 på overtid da innbytter Stevan Jovetic skjøt mot hjørnet fra kanten av 16-meteren. Keeper Adrian var igjen på pletten og fikk fistet ballen til corner.

Dermed endte kampen med 2-1-seier til West Ham. En del eksperter mente at hjemmelagets Amalfitano skulle vært utvist etter det første målet til West Ham, da han etter å ha scoret valgte å feire med å hoppe inn blant City-supporterne på tribunen. Spilleren hadde gult kort, og skulle i følge regelboka hatt et nytt her, men dommer Atkinson lot situasjonen passere uten reaksjoner.

Etter kampen innrømmet manager Manuel Pellegrini at City ikke hadde spilt «med sin vanlige intensitet». «Vi gjorde ikke det beste ut av sjansene vi skapte, og traff også tverrligger to ganger. En annen dag kunne begge de to skuddene gått inn. Vi spilte ikke med vår vanlige intensitet i første omgang, så det skal vi se på og analysere ting senere, men vi må også gi honnør til West Ham for de spilte veldig bra.»

Pellegrini mente det ikke var snakk om noen «Champions League-hangover» i dagens kamp. «Jeg er selvsagt veldig skuffet over resultatet, siden jeg mener vi ikke fortjente å tape. Vi hadde to eller tre klare sjanser der vi ikke scoret. West Ham spilte bra i første omgang, men vi forbedret oss i andre, men du vinner ikke fotballkamper om du ikke scorer mål.»

9 svar

 1. Jan Henning Andersen sier:

  MP må foreta seg noe drastisk med midtbanekonstellasjonen, det holder ikke at Yaya lunter rundt de første 70 min for så å vise seg frem litt de siste 20. Navas blir for forutsigbar og blir for upresis med pasningene. Dzeko spilte vel kanskje sin svakeste kamp i citytrøya og Zaba er også et stykke unna toppformen.

 2. Stein Vidar Karlsen på Facebook sier:

  City må få igang Yaya

 3. Ketil jonassen sier:

  Eller så får de kvitte seg med ham. Trenger ikke spillere som ikke yter 100 prosent

 4. Arne Erik Åserød sier:

  Det er jo stort sett en ting som teller, score mer mål enn motstanderen ihvertfall på dette nivået go city☆★♡

 5. Arild Kvalvåg sier:

  Pellegrini har snakket om det i flere uker,dårlig intensitet, ja det ser vi alle!! Må få en reaksjon av spillerne då, bytte først på 2-0 er håpløst når Dzeko og Navas stinket idag, at han ikkje bruker Milner fra start er et mysterium. Så god form han har skal han starte. Narsi kan ikkje bli fort nok frisk. Mangala og Kompany ilag begynner eg virkelig å tvile på.. Begge ruser og blir feilposisjonert. Ingen av di ser ut som kan falle av og sikre hverandre. Det må krevest meir av Pellegrini, ta ut Yaya då, kan ikkje bruke en spiller som har dasset rundt i 3måneder.

 6. Tor Sønsteby sier:

  Det var jo enorm endring når han endelig tok av Dzeko for Jovetic, Dzeko hadde en slik dag hvor han ikke kunne dempe en murstein. Yaya er Yaya, gode pasninger, men ingen innsats, men sannheten er vel at det er vanskelig å se dette laget bli noe bedre enn gode på småspill og tilhøre det øverste delen av en svak PL. I CL ser vi jo med egne øyne hvor gode vi er..

 7. Problemet er at spillerne både oppfører og beveger seg som om den er mette på å vinne! De har ikke bevist noe i europa enda og i serien ser det ut som de ikke bryr! Og jeg spekulerer i at pelle ikke helt vet hva han holder på med! Når city har momentum hvorfor bytte to spillere og legge om til en ny formasjon når de etter 70 min endelig skaper noe som er farlig! Det er skrekkelig skummelt!

 8. Jan Havnen sier:

  Vi har veldig mange spillere som ikke er i form. Mangala fremstår pr. i dag som en løs kanon i forsvaret og Kompany virker ikke helt komfortabel han heller.
  Tempo og intensitet på midtbanen er fraværende og det er etter min mening lagets hovedproblem. Milner må være passe irritert når han sitter på benken og ser at de som spiller fra start så vidt gidder å løpe.
  Dzeco er ustabil, det har vi sette tidligere, og i går burde han vært byttet ut mye tidligere.

  Jeg gidder ikke lese hva Pellegrini eller spillerne uttaler etter dårlige resultater i europa. Vi ser alle at det ikke er noen fremgang å spore. Det er rett og slett deprimerende å se hvor langt det er opp til de beste lagene i champions leage.
  Blir spennende å se hvor mange som møter opp til hjemmekampen mot CSKA.

  Jeg tror dette blir er lang og frustrerende sesong. Er spent på lagets prestasjoner mot våren dersom luken til Chelsea blir så stor at det er praktisk umulig kan ta dem igjen. Jeg ser ikke for meg at Yaya & co klarer å moblilisere nok tenning til at vi går langt i de hjemlige cupturneringene heller, noe som uansett ikke vil være godt nok for våre eiere.

 9. Jan Tore Slinde sier:

  Vi er milevis bak dei beste i europa. Det er det vi må strekke oss etter. City blir hyllet viss dei knuser et middelmådigt lag i PL. Dei er ikkje i nærheten av nivået til Real og Bayern. Stallen som mange snakker om er ikkje så forbanna god som mange skal ha det til. Clichy og Navas er meget middelmådige til dømes. Jovetic har bevist lite. Det samme har Nasri og Fenandinho. Fernando og Mangala trenger tydlegvis meir tid. Men dei ser meget rustne ut pr i dag.

Legg igjen en kommentar