Før kampen: West Ham – Manchester City

PA_SOCCER-West-Ham-182389_6914207Manchester City ønsker å revansjere kollapsen mot CSKA Moskva når de reiser til London, men formlaget West Ham kan bli en utfordring for den regjerende mesteren.

Det som så ut som en trygg 2-0 ledelse i midtukens Champions League-oppgjør i Moskva endte til slutt 2-2 etter at den ungarske dommeren delte ut et billig straffespark til CSKA Moskva fire minutter før full tid. Heldigvis for City sin del så vant Bayern München hele 7-1 mot Roma på Olympico noe som betyr at Pellegrinis gutter fortsatt har en mulighet til å videre fra gruppe E. De lyseblå ligger to poeng bak Roma med tre kamper igjen å spille.

I Premier League har Manchester City tre strake seiere etter uavgjortkampen mot Chelsea og ligger på andreplass fem poeng bak José Mourinhos lag. Forrige helg var det Tottenham som ikke kunne stå imot et offensivt City-lag anført av en mildt sagt målfarlig Sergio Agüero som scoret alle fire målene for hjemmelaget. På lørdag er det enda en Londonklubb som venter, nemlig West Ham. The Hammers har åpnet sesongen på en overbevisende måte og ligger i skrivende stund på fjerdeplass foran klubber som blant annet Liverpool, Arsenal og Manchester United. Forrige helg beseiret de Burnley 3-1 og med det står West Ham med tre seiere på sine fire siste kamper i Premier League.

Manchester City knuste West Ham i forrige sesongs ligacupsemifinale, men Manuel Pellegrini insisterer på at utgangspunktene ikke kan sammenlignes og at West Ham er et bedre lag denne sesongen: – De har nye spillere og spiller på en annerledes måte enn forrige sesong, forteller chileneren. – I tillegg så er de i god form for øyeblikket og spiller offensiv fotball. Den 61 år gamle manageren har fått en del kritikk etter at laget hans ikke greide å utnytte 2-0 ledelsen de opparbeidet seg i midtuken, og på pressekonferansen før oppgjøret mot West Ham innrømmet manageren at Champions League har vært en frustrerende affære så langt. – Vi burde avgjort den kampen i førsteomgang, men målet er å gå videre og hvem som avanserer vil ikke bli avgjort før den siste kampen i Roma.

Fire ganger møtte lagene hverandre forrige sesong og den regjerende mesteren scoret hele fjorten mål på de fire kampene. Som nevnt kan det å se seg blind på den statistikken være et farlig utgangspunkt for denne kampen fordi West Ham er i god form og har to strake hjemmeseiere i tillegg til forrige helgs seier på Turf Moor. Diafra Sakho kan være spilleren Sam Allardyce setter sin lit til når lagene møtes til dyst på lørdag. Senegaleseren som ble hentet til klubben fra franske Metz i sommer står foreløpig med fem scoringer for sin nye klubb, noe som er én tredjedel av lagets scoringer i Premier League. Til morgendagens oppgjør er Kouyaté og Andy Carroll ute med skade i tillegg til at Mauro Zárate, James Tomkins og Guy Demel er tvilsomme. Av de tre sistnevnte så er det midtstopperen Tomkins som ifølge rapportene er nærmest å rekke kampen mot Manchester City.

Samir Nasri er tilbake i trening, men ikke klar til spill før neste uke. En annen midtbanespiller som fortsatt ikke er friskmeldt er Frank Lampard som dermed ikke får spille mot gamleklubben sin. Lampard fikk seg en trøkk i kampen mot Tottenham og det er den samme skaden som holder han ute av kamptroppen denne gangen også. Manuel Pellegrini kan gjøre en del endringer på laget som møtte CSKA Moskva i midtuken, blant annet så kan Stevan Jovetic komme inn på laget. I tillegg kan Yaya Tourés plass på laget være truet etter noen kamper uten å levere på toppnivå. Bortsett fra de to skadene på Nasri og Lampard så er resten av troppen skadefri og vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov – Yaya Touré, Fernando – Milner, Jovetic, Silva – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 13:45.

Dommer er Martin Atkinson.

Legg igjen en kommentar