Kompany kritisk til UEFA og CSKA

1413931797212_wps_52_Manchester_City_s_VincentKaptein Vincent Kompany er kritisk til det som skjedde på Arena Khimki i Moskva i går kveld. CSKA Moskva er dømt av UEFA til å spille tre hjemmekamper uten supportere, men likevel var det i går 500 fans på tribunen som støttet hjemmelaget. Citys supportere hadde ikke tilgang til kampen.

CSKA Moskva er straffet av UEFA etter at fansen deres gjentatte ganger har kommet med rasistiske tilrop til motspillere og skapt trøbbel for politi og hjemmesupportere på deres reiser rundt omkring i Europa. I forrige sesong var Yaya Touré en av dem som ble offer for den russiske fansens rasistiske tilrop da City tok turen til Moskva, og supporterne skapte også problemer da de skulle til Manchester for å se laget sitt møte City i Champions League. Enkelte kom ikke en gang fram til Manchester da flyet de satt i ble tvunget til å mellomlande i København for å kaste dem av. Høstens første Champions League-kamp borte mot Roma endte med en rekke slåsskamper mellom CSKA-fansen og Roma-fansen og mange voldelige handlinger. Som et resultat av dette bestemte altså UEFA at kampen mellom CSKA Moskva og Manchester City denne sesongen skulle spilles bak lukkede dører uten tilskuere, noe City var svært kritiske til, med tanke på at mange City-supportere allerede hadde bestilt flyreise til Moskva og ordnet med visum for å slippe inn i Russland. Selv om City-fansen altså ikke hadde gjort noe galt, ble også de indirekte straffet.

Selv om Arena Khimki stort sett var tom i gårsdagens kamp, var det likevel en god del CSKA-supportere (kanskje så mye som 500) som hadde kommet seg inn på stadion. Disse befant seg rett foran pressefolkene på stadion, og journalister kunne fortelle at de i tillegg til å heie laget sitt fram også hadde med seg alkohol på tribunen (som ikke er tillatt i kamper arrangert av UEFA).

Vincent Kompany var en av dem som var svært kritisk til at CSKA til tross for straffen fra UEFA likevel hadde sluppet inn fans. «Det skulle være en kamp uten supportere, men likevel var det 500 fans som heiet på dem,» fortalte Kompany i et intervju etter kampen. «Det har jeg ikke noe problem med, men hvor var fansen vår? Hvorfor fikk ikke vi lov til å ha med våre supportere? Jeg føler det som om City var det eneste laget som ble straffet i dag. Ekspertene og de som skriver i avisene vil sikkert hevde at vi heller bør konsentrere oss om hva laget vårt presterte, noe vi også skal gjøre, men av og til det er det slike små ting som jeg mener vi må gi beskjed om. Jeg mener … det er helt tullete! Det er deres lag som er straffet for rasisme, ikke Manchester City. Så hvorfor fikk ikke våre fans komme? Det påvirket ikke oss, men rett skal være rett, og nå er tiden for å gi beskjed og si at dette ikke var greit.»

CSKAs mediadirektør Sergej Aksenov insisterte på at klubben ikke hadde noen ting å gjøre med de supporterne som var på stadion. «De folkene du snakker om var 360 stykker fra UEFA Champions Club Partners, altså sponsorer. Hvis det viser seg at de var CSKA-fans så er det kjekt for oss, men de var alle invitert av UEFA, ikke av oss.»

I pressekonferansen etter kampen ble også CSKA-trener Leonid Slutsky spurt om CSKA-supporterne på tribunen av en engelsk journalist, noe som førte til latter fra de russiske journalistene i rommet. «Jeg vet ikke», svarte treneren, til applaus fra de russiske journalistene.

Manuel Pellegrini ble spurt etter kampen om det faktum at det utelukkende var CSKA-fans på tribunen kan ha vært med å påvirke dommer Istvan Vad til å dømme straffespark til hjemmelaget like før slutt. «Jeg er enig, men jeg tror ikke det er min oppgave å snakke om ting som ikke relaterer seg til jobben min», svarte chileneren diplomatisk. «UEFA har sine regler, og det skulle ikke være noen på tribunen. Jeg vet ikke hvem som slapp alle de folkene inn, men jeg har ikke noe med det å gjøre. Jeg vil ikke snakke om dommeren eller slike ting. Jeg vil ikke bli straffet igjen».

1 svar

  1. Per Arve Stenødegård sier:

    De burde heller fokusere på hvorfor de ikke stengte døra og kastet nøkkelen på 2-0 Pelle og Kompany.

Legg igjen en kommentar