Det raknet for City

Manchester_CityCity ledet trygt og komfortabelt 2-0 til pause over CSKA Moskva for nesten tomme tribuner i Russlands hovedstad. Men i stedet for å cruise seieren inn, raknet alt på slutten for de blåkledde. Nå kan Champions League-eventyret være over.

City har startet høstens Champions League svært skuffende og står nå med fattige to poeng når gruppespillet er halvveis. En seier over CSKA Moskva i kveld var avgjørende for muligheten til å gå videre til sluttspillet, men nok en gang sviktet City i Europa.

Det hjalp ikke en gang at kampen på Arena Khimki ble spilt for nesten tomme tribuner. UEFA har bestemt at Moskva-klubben må spille tre hjemmekamper i Europa uten tilskuere, og vanlige supportere hadde dermed ikke tilgang til kveldens kamp. Likevel fikk ca. 650 personer slippe inn på stadion, og heiaropene viste at de fleste av disse støttet hjemmelaget.

Det var en kald kveld i Moskva med fire minusgrader i lufta, og med de nesten tomme tribunene ble stemningen inne på stadion noe utenom de vanlige. Også for TV-seerne var det mulig å høre alle spillernes rop og trenernes instrukser, og til tider kunne det hele minne mer om en treningskamp. Det var det imidlertid ikke, og begge lag hadde alt å spille for.

Manuel Pellegrini gjorde fem forandringer på laget som startet mot Tottenham i helga. I forsvaret kom Zabaleta, Kolarov og Mangala inn, mens Yaya Touré og Edin Dzeko kom inn lengre framme på banen.

Kampens første store sjanse gikk til City og Pablo Zabaleta, som etter 13 minutter skjøt svakt utenfor nærmeste stolpe på volley fra god posisjon, etter å ha dempet ballen på brystet etter et framspill.

Etter en snau halvtime spilt skulle City likevel ta ledelsen. Silva spilte fra midtbanen en nydelig stikker gjennom til Edin Dzeko, som lurte hjemmelagets offsidefelle. Dermed kunne bosnieren storme gjennom med ballen i beina, og kom til slutt alene med keeper. På uegoistisk vis sentret han så ballen videre til Sergio Agüero, som fulgte på framover. Argentineren fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur, og City-spillerne kunne juble for 1-0.

Åtte minutter senere skulle ledelsen dobles. Yaya Touré løftet ballen inn i bakrom til det reprisene viste var en offsideplassert Pablo Zabaleta. Spillet fikk imidlertid fortsette og Zabaleta headet til Agüero som sendte ballen inn foran mål. Der kom James Milner skliende på bakerste stolpe, og engelskmannen fikk sendt ballen i nettmaskene og sørget dermed for 2-0 til City.

Like etter kunne det også blitt 3-0. Et innlegg ble slått lavt mot Dzeko, som mente han ble hindret og skulle hatt straffe. Spillet fikk uansett fortsette og på bakerste stolpe dukket igjen James Milner opp. Skuddet fra skrått hold gikk i nærmeste stolpe og ut dødlinja. Han ble i tillegg helt tydelig felt av en forsvarer i forbindelse med avslutningen, men det spørs om ikke ballen på det tidspunktet allerede var ute.

Uansett virket situasjonen svært lys for de lyseblå gjestene og det virket som om det hele kom til å ende med en komfortabel seier for gjestene.

Det spørs om ikke spillerne selv også begynte å tenke dette, for i andre omgang forsvant mye av det positive som ble vist av gjestene i det siste kvarteret av første omgang da begge scoringene kom og det ble skapt flere gode muligheter. City greide ikke å skape en eneste kvalifisert målsjanse i hele andre omgang, og i stedet for tre greie poeng, noe som ville betydd mye for muligheten til å gå videre i Champions League, raknet alt.

64 minutter var spilt da City-forsvaret sov og Musa ble spilt gjennom. Han sentret videre til storscorer Doumbia, som sto helt alene og fikk en enkel jobb med redusere til 1-2.

Andre omgang ble et eneste stort gjesp, og uten supportere på tribunen var det heller ingen stemning og intensitet å snakke om. Likevel hadde City altså en knapp ledelse, men det var fram til det var spilt 86 minutter og den ungarske dommer Istvan Vad plutselig pekte på straffemerket til City, da han mente Doumbia hadde blitt hindret av Aleksandar Kolarov. City-spillerne protesterte, noe reprisene viste absolutt ikke var uberettiget. Kontakten var liten og CSKA-spilleren kastet seg svært teatralsk, men protestene førte selvsagt ikke fram til noe. Joe Hart valgte riktig side på straffesparket, men kunne ikke forhindre hjemmelagets Natcho fra å utligne til 2-2.

City greide aldri å mobilere til noen sluttspurt for å redde muligheten for å gå videre til sluttspillet i Champions League, og selv om det absolutt ikke er umulig å gå videre, virker det nå svært vanskelig for Manuel Pellegrini og hans menn.

6 svar

 1. Arild Kvalvåg sier:

  CSKA må revansjeres hjemme! Bayern gjør jobben i Roma ikveld! Det blir ikkje lett for Roma i Russland og Tyskland heller. seier mot CSKA og i Roma så kan City avgjøre det selv siste kampen heima mot Bayern! Ikkje uvirkelig hvertfall!

 2. Arne Solheim sier:

  Siste kampen er borte mot Roma.. :o)

 3. Jan Tore Slinde sier:

  Pellegrini er nok ein kjempekar og ein flink manager. Offensiv og ønske å spele underholdende fotball. Men når det gjelder taktisk så er han sørgeleg svak i mine øyne. Denne plastikk cupen har eg alder heilt klart engasjere meg så voldsomt over, og det har heller ikkje Yaya og co heller.
  Når det omtrent er vinn eller forsvinn, og spillerene reiser ti Moskva og jogger rundt på banen i omtrent samtlige 90 min, da er det eit problem i City. Kor og hvem som er problemet kan nå være so, men at noko skurrer i denne troppen er det lite tvil om. På dette nivået i ein så viktig kamp så skal det ikkje være muleg å gjennomføre så dårleg. Eg savner kapteinen vår i sånne kamper. Det han som skal være hærføreren og som skal gå fram og piske spillerene til å jobbe steinhardt. Kor mange ganger hadde Yaya ein sprint, taktomslag og spurt i denne kampen? Omtrendt ingen. Da kan du ikkje spele sentral i ein 4-4-2. Fernando, Fernandinho og Yaya er våre 3 spillere som spiller mest sentralt. Den midtbana der er eit hav bak dei beste laga. Hadde ikkje City hatt Silva, Aguero og Kompany så hadde topp 4 i ligaen blitt en utfordring. Bayern drar altså til Roma og løper dei i senk. Om dei leder 1-0 eller 5-0 betyr ingenting. Dei springer og jobber i samtlige 90 min. Knallhard jobbing med og uten ball, motsatte bevegelser som går så fort att så gode lag som Roma har ikkje sjans til og følge med på. City starter i slow motion, får ein scoring og går så nesten i dvale. Null vilje, null knallhard jobbing og lite entusiasme. Pellergini har mykje av ansvaret her. Og det er her han feiler totalt etter min meining. Yaya er så viktig seier han. Vel, problemet er att han har ikkje baller til og vrake han. Men den holdningen Yaya har, så hadde han ikkje spilt på nokon av dei andre topplaga. Spørsmålet er om dette er godt nok for sjefane i City. Eg seier ikkje at Pellegrini skal sparkes, men går dei på hovudet ut, og ender opp med ingen pokaler i år, så tviler eg på at Pellegrini sitter lenge. I denne bransjen er det ikkje langt mellom himmel og helvete. City har fortsatt sjans til og gå videre, og redningen blir Bayern i så fall. Men da må City og Pellegrini snart forstå hva CL går utpå.

 4. Tor Sønsteby sier:

  Amen, helt i tråd med hva jeg også tenker. Jeg synes også han burde ha byttet Jovetic inn for Aguero tidlig i 2 omgang for å ha et friskt oppspillspunkt, Aguero som har spilt glimrende var tydelig trett da. Men det fortsatte i samme tempo til det raknet

 5. Mirza Krljez sier:

  Kunne ikke vært mer enig med deg Jan Tore

 6. Øyvind Larsen sier:

  Enig med deg, Jan Tore. For det første, så løper de ikke mer enn de må, og når de leder klart, som her ved pause, da «går vi i pølsebua». Og, det er fasinerende og se, slik som mot Stoke, hvor «enkelt» det er og gjøre City/laget i feriemodus.

Legg igjen en kommentar