Før kampen: CSKA Moskva – Manchester City

Pablo+Zabaleta+PFC+CSKA+Moscow+v+Manchester+1pbIDjlaDthlMed bare ett poeng på de to første kampene i Champions League er Manuel Pellegrinis gutter avhengige av et godt resultat foran tomme tribuner i Moskva.

Manchester City reiser til Moskva med selvtillit i bagasjen etter helgens seier mot Spurs. Den regjerende mesteren begynner å få et godt tak på Tottenham og lørdagens trepoenger betyr at de lyseblå til sammen har scoret hele 15 mål på de siste tre seierne mot London-klubben. I en ellevill fotballkamp på Estlands var det som kjent Sergio Agüero som gjorde seg mest bemerket med sine fire scoringer.

I Champions League har Manchester City havnet litt i bakevja med tanke på å kapre en av de to øverste plassene i gruppe E. Etter at det er spilt to kamper i turneringen har de lyseblå bare ett poeng. Bayern München står med full pott og AS Roma står med fire poeng etter like mange kamper. På tirsdag kan imidlertid Manchester City krype helt opp i ryggen på italienerne og legge press på hovedstadsklubben før deres møte med den tyske giganten. I og med at kampen spilles i Moskva så er det verdt å merke seg at avspark er allerede klokken 18:00.

Å spille kamp for tomme tribuner er ikke daglig kost for Manchester City og Pablo Zabaleta stiller seg bak Manuel Pellegrinis ytring på pressekonferansen om at det er uheldig å spille en sik turnering uten tilskuere. – Det blir en ny erfaring både for meg og de andre, innrømmer argentineren. – Det kan bli litt spesielt, men vi må bare greie å motivere oss. Det er en veldig viktig kamp.

På pressekonferansen før kampen fortalte CSKA Moskvas lynhurtige angrepsspiller Ahmed Musa at det russiske storlaget vet hvordan de skal utnytte det han omtalte som et veldig svakt City-forsvar. Den påstanden om kvaliteten i den bakre fireren er Zabaleta uenig i og 29-åringen valgte heller å poengtere at laget hans ikke kommer til å forsvare seg noe annerledes når de møter Leonid Slutskis gutter. – Når vi presser høyt kan vi innimellom få litt avstander mellom leddene, men det er sånn vi liker å spille, forteller den oppofrende høyrebacken. – Vi har gode spillere og det inkluderer forsvarsfireren, vi angriper og forsvarer oss med hele laget.

For å henge med i Champions League er man helt avhengig av å ha spillere som kan utgjøre den store forskjellen. Den kvaliteten vil Manuel Pellegrini se i sine gutter når de reiser til Russland for å forsøke å gjenskape prestasjonen som ga tre poeng i tilsvarende oppgjør forrige sesong. – Vi har mange gode spillere og det er de som må være avgjørende, insisterer chileneren. – Det er veldig viktig med balanse og til kampen mot CSKA Moskva ønsker jeg at vi spiller med den balansen, konsentrasjonen og prestasjonen som trengs.

CSKA Moskva har fortsatt til gode å ta poeng i årets Champions League. I gruppespillets første kamp ble det stortap med hele 5-1 mot Roma på Olimpico før Bayern München tok alle tre poengene på Khimki Arena i forrige rundes 1-0 seier. Til tirsdagens kamp mot Manchester City har Leonid Slutski en del spillere utilgjengelige. Vitinho, Rasmus Elm og Kirill Panchenko er ute med skade i tillegg til at midtbanespillerne Alan Dzagoev og Pontus Wernbloom er suspenderte. Backen Mario Fernandes og angrepsspilleren Seydou Doumbia er begge tvilsomme, men vil trolig få spilletid. I den russiske toppserien går det bedre for CSKA enn det gjør i Champions League. I helgen ble det 6-0 seier mot Ruben Krasnodar på hjemmebane etter blant annet to mål hver av Musa og Doumbia. Det gjør at den russiske storklubben ligger på andreplass bare to poeng bak Zenit St. Petersburg etter at ti kamper er spilt.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med seier til Manchester City etter to mål av Sergio Agüero. Kampen som ble spilt for nesten nøyaktig ett år siden fikk mye oppmerksomhet for sin forferdelige gressmatte, mens det denne gangen er mangelen på tilskuere som gjør oppgjøret til en spesiell affære. Samir Nasri og Frank Lampard blir nok ikke klare til dysten i Champions League, men Yaya Touré, Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov blant annet kan komme inn i Pellegrinis førsteellever. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernando, Fernandinho – Milner, Yaya Touré, Silva – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark klokken 18:00.

Dommer er István Vad fra Ungarn.

2 svar

  1. Arild Kvalvåg sier:

    Noen som veit kor lenge Lampard er ute??

  2. Simon Stjern sier:

    Var vel bare snakk om en støtskade, altså at han snart vil være tilbake igjen. Bare til dagens kamp han var tvilsom.

Legg igjen en kommentar