Fire Agüero-mål i ny storseier over Spurs

978x6-0 og 5-1 ble det til City over Tottenham forrige sesong. I dag sørget Sergio Agüero for at det ble nok en storseier til City over Spurs. Argentineren scoret alle Citys fire mål i 4-1-seieren!

Det ble en ellevill fotballkamp på Eastlands i dag. City scoret fire, Agüero scoret og dommer Jonathan Moss dømte hele fire straffespark, noe som er tangering av rekorden i Premier League. I tilegg ble Tottenhams Federico Fazio utvist.

Manuel Pellegrini ble på grunn av landslagspausen tvunget til å gjøre enkelte forandringer på laget i forhold til de elleve som startet mot Aston Villa for to uker siden. Noen av spillerne trengte hvile, mens andre hadde vært på lange reiser og ikke var klar for kamp. I forsvaret var det kun kaptein Vincent Kompany som var igjen fra Villa-kampen. Inn for Kolarov, Mangala og Zabaleta kom Clichy, Demichelis og Sagna. På midtbanen startet Yaya Touré for en gangs skyld på benken, og det samme gjorde Fernandinho. Inn kom Frank Lampard og Fernando. Edin Dzeko måtte også finne seg i å sitte på benken, og Jesus Navas kom inn. Dermed ble Sergio Agüero eneste rene spiss for City i kampen, uten at det skulle gjøre det vanskeligere å score for argentineren.

Det skulle vise seg å bli en svært åpen og underholdende fotballkamp på Eastlands, der det ikke var altfor vanskelig å komme til store målsjanser. Den første fikk Tottenham før ti minutter var spilt da Mason ble spilt gjennom av Soldado. Alene med Hart ble imidlertid avslutningen for dårlig, og Hart fikk reddet med foten. Like etter fikk også Tottenhams Eriksen avsluttet, men like over mål.

Og i stedet for scoring til bortelaget skulle City ta ledelsen etter 13 minutter spilt. Tottenham-forsvaret var passive da Agüero sto med ballen inne i boksen og lurte på hva han skulle gjøre. Da ingen gikk i ham, bestemte han seg til slutt for å vende innover og skyte i det lengste hjørnet. Skuddet føk inn bak Hugo Lloris, og dermed 1-0 til City! Reprisene viste at en offsideplassert Frank Lampard befant seg mellom keeper og ballen da Agüero skjøt, men dommerne mente altså at Lampard ikke forstyrret keeper nok til at scoringen burde annuleres.

Det skulle imidlertid bare gå et drøyt minutt før Tottenham skapte balanse i regnskapet. Fernando nølte for lenge med ballen i beina og ble taklet av Mason. Soldado spilte gjennom Christian Eriksen som alene med Joe Hart ikke gjorde noen feil. Avslutningen gikk via Hart, tverrliggeren og inn i mål. Dermed 1-1 og lagene var like langt.

Et par minutter etter Fernando gjort det godt igjen da han fikk stå helt alene foran mål på en City-corner. Headingen var imidlertid totalt mislykket.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før City var i føringen igjen. Frank Lampard ble felt da han var på gjennomløp inn i Spurs-boksen, og dommer Moss pekte på straffemerket. Reprisene viste at straffesparket var diskutabelt, men det brydde ikke Sergio Agüero seg nevneverdig om – han sendte Lloris til feil side og sendte City i føringen med 2-1.

Like etter kunne Agüero scoret sitt tredje for dagen, men avslutningen gikk rett på keeper. Og etter halvtimen spilt skulle argentineren få en enda større sjanse til å få sikret hattricket. David Silva ble felt av en klønete Kaboul, og om Tottenham-fansen hevdet at det første straffesparket var billig, var det iallfall ingenting å si på dette. For en gangs skyld skulle imidlertid Agüero sendet av gårde et dårlig straffespark. Avslutningen gikk midt på mål, der Lloris fikk reddet med foten. Ballen spratt ut igjen til Agüero som måtte avslutte på hel volley – over mål på blank goal! Dermed fortsatt 2-1.

Og bare minuttet etterpå skulle samme Agüero få enda en sjanse til å score tre før pause – alene med Lloris gikk imidlertid avslutningen rett på Tottenhams sisteskanse fra spiss vinkel.

Dermed endte en meget underholdende førsteomgang med 2-1 til City, noe som ut fra spill og sjanser var fortjent.

Sergio Agüero startet også andre omgang friskt, og kunne scoret tidlig i omgangen, men det lyktes ikke.

Etter 58 minutter ville bortelaget ha straffespark da et skudd gikk i hånda til Bacary Sagna. Det ville imidlertid ikke dommer Moss være med på. Straffe til Tottenham skulle det likevel bli. Tre minutter etter ble Soldado felt av Martin Demichelis på siden av sekstenmeterboksen. Reprisene viste imidlertid at hendelsen skjedde på utsiden av streken, og at dommer Moss dermed gjorde feil ved å gi bortelaget muligheten fra 11-metersmerket. I praksis skulle det likevel ikke få noe å si. Joe Hart virket svært tent da Soldado løp mot ballen, og fikk kastet seg ned til riktig side og slått ballen vekk med hånda. En strålende redning av Hart, og i stedet for 2-2 var City fortsatt i tet.

Bare minuttet etterpå kunne det også blitt 2-2 da Rose la inn fra kant og Soldado avsluttet fra kort hold. Igjen var Hart på rett plass og fikk hindret scoring!

Dommer Moss hadde en svært aktiv dag på jobben, og fire minutter etter straffen til Tottenham skulle igjen fløyteblåseren peke på straffemerket. Denne gangen var det imidlertid City som ble tildelt straffe – for tredje gang i kampen. Fazio la hånden over Agüero som var på løp inn i boksen, og da Agüero falt akkurat i det ballen ble spilt inn foran mål og han kunne ha plassert den i nettet, blåste Moss og viste deretter Fazio det røde kortet for å frata Agüero en klar scoringsmulighet. For tredje gang i kampen gjorde Agüero seg klar til å ta straffespark, og han gjorde denne gangen som på det første straffesparket – sendte keeper feil vei og scoret. Dermed 3-1 til City.

Tottenham måtte dermed spille de siste 20 minuttene med ti mann, noe som ble en tøff oppgave for gjestene. Med 3-1 til City var kampen i realiteten avgjort, men ikke før Agüero hadde sikret 4-1 og scoret sitt fjerde mål for dagen! Kvarteret før slutt fintet han bort Vertongen og sendte ballen i det lengste hjørnet, ikke helt ulikt slik han gjorde det på 1-0-scoringen. Agüero har med det scoret 9 mål så langt i Premier League denne sesongen og tangerer dermed Chelseas Diego Costa på toppscorertronen. I tillegg er han nå også tidenes målscorer for City i Premier League. Carlos Tevez hadde 58 mål for City, men Agüero er nå forbi med 61 fulltreffere på sine 95 kamper, en imponerende statistikk av spilleren som i Premier Leagues historie har scoret flest mål på færrest antall spilte minutter.

Etter 4-1-scoringen roet kampen seg litt ned, selv om James Milner kunne scoret mot slutten. Skuddet hans fra 18 meter gikk imidlertid i stolpen og ut.

Dermed endte festen av en fotballkamp 4-1 til City, og det var ikke overraskende da speaker annonserte at det var Sergio ‘Kun’ Agüero som var kåret til Citys beste spiller i kampen. Firemålsscoreren kunne faktisk hatt langt flere mål, og bommet altså på et straffespark. Det er likevel ingen tvil om hvem som var dagens mann i Manchester!

2 svar

  1. TheCitizens sier:

    Veldig gode referater av kampene, men kunne du ha tatt med terningkast på spillerne, så hadde det vært fantastisk! ⚽️

  2. Okkarau sier:

    Og kamp fremover, men rufsete bak. Skal være gla i Joe i dag.

Legg igjen en kommentar