Før kampen: Manchester City – Tottenham

james-milnerEtter det som føles som en evighet er det igjen på­ tide med Premier League når den regjerende mesteren tar imot Spurs til dyst på Eastlands.

Før kampen mot Aston Villa var det mye snakk om forrige sesongs tap mot The Villans. I en kamp hvor Manuel Pellegrinis gutter tilsynelatende hadde kontroll ble man hardt straffet av et effektivt Villa-lag som til slutt endte opp med like mange poeng som scorede mål i 3-2 seieren. Denne sesongen var det imidlertid ingenting Paul Lamberts gutter kunne gjøre med de lyseblå fra Manchester som etter mål av tidvis kritiserte Yaya Touré og Sergio Agüero kunne gå landslagspausen i møte med tre nye poeng i bagasjen.

På lørdag er det Tottenham og Mauricio Pochettinos gutter som gjester Manchester og Eastlands for et oppgjør som kan få sitt å si i toppstriden. 6-0 nedsablingen sitter nok fortsatt friskt i minne hos flere av de hvitkledde, som i tillegg bare har én seier på de siste åtte mot Manchester City. Forrige sesongs seier var kanskje Jesus Navas’ beste kamp så langt i City-karrieren med to mål i tillegg til en målgivende pasning. På lørdag kan mye imidlertid tyde på at den lynhurtige vingen må vike for en av denne høstens soleklare formspillere, nemlig James Milner. Den meget anvendelige engelskmannen har i det siste levert flere solide prestasjoner for Manchester City, og Manuel Pellegrini finner nok plass til midtbanespilleren i morgendagens lagoppstilling. Selv etterlyser Milner en engelsk kjerne som han mener laget burde bygges rundt på lang sikt. – I alle de store ligaene ser det ut som om de beste klubbene har greid å beholde en del nasjonale spillere, påstår 28-åringen. – I det siste har vi mistet en del engelskmenn i Gareth, Joleon og Michah, men Lampard har kommet inn. Jeg mener at balansen i laget mellom utenlandske og egenutviklede spillere er god for øyeblikket, men at det også er viktig at den balansen opprettholdes på lang sikt.

Yaya Touré har fått en del kritikk denne høsten, spesielt etter innsatser i Champions League. Kampen mot Aston Villa var heller ikke det beste ivorianeren har gjort i lyseblå trøye, men den komplette midtbanespilleren fikk svart kritikerne med den viktige 1-0 scoringen. I landslagspausen fikk 31-åringen seg en trøkk i Elfenbenskystens 4-3 tap mot DR Kongo og Manuel Pellegrini innrømmet på pressekonferansen at beslutningen om ivorianeren skal spille eller ikke blir tatt på lørdag, like før kampstart. – Det bestemmer vi på da, forteller chileneren. – Både Yaya, Kolarov og Nastasic kom sent hjem fra sine landslagssamlinger, og da er det vanskelig å vite hvilken kamptropp man har til rådighet. De eneste spillerne som definitivt er skadet er Eliaquimr Mangala og Samir Nasri.

Mauricio Pohettino tok over Tottenham rett etter forrige sesong etter et vellykket opphold i Southampton. Hos London-klubben fikk han en kontrakt på fem år og klubben som har hatt ti trenere på de siste tolv årene fremstår som om de ønsker kontinuitet ved å hente inn argentineren. Pochettino har åpnet denne sesongen ganske godt med sine gutter som har tatt elleve poeng på de først syv kampene og ligger i skrivende stund på en sjetteplass. Før landslagspausen slo de Sunderland 1-0 hjemme på White Hart Lane etter et mål av den danske teknikeren Christian Eriksen. Til lørdagens oppgjør er begge backene Kyle Walker og Kyle Naughton ute med skade samtidig som både formspilleren Nacer Chadli og målvakt Hugo Lloris sto over landskamper i midtuken. De to sistnevnte ventes imidlertid å bli friskmeldt til i morgen.

For Manchester City og Manuel Pellegrini handler det meste egentlig om hvordan midtbanen skal utformes. Hvis Yaya Touré ikke kan spille har chileneren mange valgmuligheter. Frank Lampard, James Milner og Fernandinho er alle klare til å ta ivorianerens plass ved siden av Fernando. Jesus Navas gjorde som nevnt en glitrende figur mot Tottenham forrige sesong, men Milner blir nok likevel foretrukket på den høyre kanten. I midtforsvaret kommer Demichelis inn for den skadede Mangala. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Milner, Fernandinho, Fernando, Silva – Agüero, Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark kl 13:45

Dommer er Jonathan Moss.

1 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Har en god følelse , dette tar vi greit 3 poeng til City.

Legg igjen en kommentar