Klar for finale i Manchester Senior Cup

web-Aaron-in-action-MF3B0118City EDS er klar for finale i Manchester Senior Cup etter å ha slått Bury 2-1 borte på JD Stadium i dag. Veien til finalen har imidlertid ikke vært lang.

Faktisk er dagens semifinalekamp mot Bury eneste kamp City har spilt i årets turnering. City gikk inn i turneringen i semifinalen, og alt som skulle til å komme til finalen var altså å slå Bury. Det greide da også Patrick Vieiras gutter, selv om det ble spennende mot slutten.

EDS-laget har mange spillete som er vekkreist i forbindelse med landslagsoppdrag på aldersbestemte lag, og Vieira måtte dermed skrape sammen det som var tilgjengelig for å kunne stille lag. Resultatet ble en kombinasjon av EDS-spillere og U18-spillere. I sterk kontrast til dette stilte Bury med et lag bestående av en kombinasjon av førstelagsspillere og reserver. På hjemmelaget startet blant annet Andrew Tutte og James Poole, som begge har vært i Citys akademi tidligere.

De unge City-gutta fikk det tøft i starten mot et eldre Bury-lag som var mer robuste og sterkere enn Citys ungdommer. City-gutta holdt imidlertid hodet kaldt og var farlige på kontringer.

Det var imidlertid et frispark som skulle til for at City tok ledelsen etter 13 minutter. George Glendon curlet ballen nydelig i hjørnet bak Burys keeper, som strakk seg så lang han var til ingen nytte. 1-0 til City!

Etter City-målet fikk gjestene ny selvtillit, og kom mer med i kampen og skaffet seg flere fine muligheter. Angus Gunn måtte være på alerten for å forhindre at Tosin Adarabioyo scoret selvmål. Den engelske forsvarsspilleren var nok glad for at Gunn gjorde det, spesielt med tanke på at han også scoret selvmål i helgas kamp mot Newcastle i U18 Premier League, en kamp som endte 2-2.

Bury presset på for å utligne før pause, men lyktes ikke. Også like etter hvilen var vertene farlige frampå, først med et skudd som gikk like til side for stolpen til Angus Gunn, og deretter et skudd som gikk i stolpen.

Til slutt måtte utligningen komme. Først gjorde Angus Gunn en glimrende redning da han fikk slått et frispark over tverrliggeren, men like etter måtte Citys unggutter se 36 år gamle Clive Platt sende ballen i nettet etter en retur fra Gunn.

City kom etter utligningen til noen gode sjanser, men hjemmelagets Duane Holmes’ sjanse var nok enda større. Ballen smalt i treverket etter at Bury-spilleren hadde løpt fra City-forsvaret.

Kvarteret før slutt var City som burde tatt ledelsen, men Nemane og Fofana nølte for lenge, og avslutningene til begge to ble reddet på streken.

Men Seko Fofana skulle gjøre det godt igjen. Etter 82 minutter curlet han ballen opp i det lengste krysset fra rett utenfor hjørnet av 16-meteren. En nydelig scoring av franskmannen, som dermed sikret avansementet til finalen i Manchester Senior Cup og ble dagens City-helt.

Bury burde riktignok utlignet mot slutten etter et enormt trykk mot City-målet med en rekke frispark og cornere, og ikke minst en rekke fantastiske redninger av Angus Gunn. Bare sekunder før slutt fyrte hjemmelagets Dudley ballen mot mål fra kort hold, men på en eller annen måte klarte Gunn å stoppe avslutningen.

Dermed er City klar for finalen i Manchester Senior Cup. Motstander blir enten Bolton Wanderers eller Manchester United.

Se kampfakta her

Legg igjen en kommentar