Tre poeng til slutt

JS47945014City stanget og stanget mot Aston Villas forsvar, og det skulle gå nesten en hel kamp før det endelig løsnet. Og hvem andre enn Yaya Touré var det som greide å finne den nødvendige åpningen …

Manuel Pellegrini gjorde tre forandringer på laget som spilte uavgjort mot Roma i Champions League på tirsdag. Ut gikk Martin Demichelis, Gaël Clichy og Jesus Navas, og inn kom Eliaquim Mangala, Aleksandar Kolarov og James Milner. I tillegg var det svært gledelig at Fernando igjen var å finne på benken etter sitt skadeopphold. På tirsdag var også Stevan Jovetic klar igjen, noe som betyr at City nå bare har Samir Nasri ute med skade.

Det var City som fikk de sjansene som var i den første omgangen. Kampens første store sjanse kom etter 11 minutter spilt da Aleksandar Kolarov klinket til fra skrått hold. Ballen gikk via en Aston Villa-spiller og i stolpen!

Rett før halvtimen var spilt på Villa Park var City farlig frampå igjen, denne gang da Kolarov la knalhardt inn fra kant. Agüero headet innlegget mot mål, men dessverre for Citys del gikk ballen noen centimetere utenfor vinkelstolpen. Hadde ballen truffet innenfor ville det blitt en fantastisk scoring av argentineren.

City la virkelig inn støtet mot slutten av omgangen, og fikk blant annet en rekke cornere der gjestene ved flere anledninger ikke var langt unna å score. Likevel skulle 0-0 stå seg til pause.

Andre omgang skulle starte med et fyrverkeri av sjanser – i begge retninger. Agüero var helt på linje med nest siste forsvarer da han ble spilt gjennom, men alene med keeper var argentineren ikke like sikker som han pleier å være. Avslutningen havnet i stolpen, og i stedet for at det ble mål til City kunne Aston Villa kontre. Bare en susende takling av Pablo Zabaleta i siste sekund, kombinert med en redning av Joe Hart, forhindret mål til hjemmelaget.

Og ikke lenge etter skulle City få nok en stor sjanse da David Silva vendte opp inne i boksen og avsluttet. Keeper Brad Guzan var imidlertid med på notene og fikk reddet.

Utover i andre omgang ble kampen etter hvert ganske så lik andreomgangen mot Roma på tirsdag. City trillet og trillet ball, uten å finne åpningene i Aston Villas forsvar. Slik fortsatte det helt til i det 83. minutt da Yaya Touré bestemte seg for at nok fikk være nok. Et merkelig passivt Aston Villa-forsvar lot han få gå med ballen mot 16-meterstreken. Det skulle de ikke gjort, for ivorianeren så en åpning mellom to Villa-forsvarere der det var mulig å skyte, noe han da også gjorde. Ballen havnet inne ved stolperoten, uten at keeper Guzan nådde bort i tide. Dermed 1-0 til City, og om en tar de ulike statistikkene fra kampen i betraktning, kunne det ikke vært mer rettferdig.

Og da det først hadde løsnet for City var det ikke overraskende at det også skulle bli et andre mål. Milner sentret til Sergio Agüero som ventet utenfor boksen. Han vendte opp og banket ballen i hjørnet forbi en sjanseløs keeper, og dermed var kampen definitivt avgjort.

Dermed gikk City opp på andreplass på tabellen, riktignok med én kamp mer spilt enn Southampton som spiller i morgen mot Tottenham.

1 svar

  1. Okkarau sier:

    Meget god kamp av City, ble holdt på pinebenken helt til slutt, men en fullt fortjent 3 poenger

Legg igjen en kommentar