Før kampen: Aston Villa – Manchester City

PA_SOCCER-Villa-164735_6833073Birmingham er byen når Manchester City reiser til Villa Park for å møte Aston Villa til dyst i Premier League.

Det ble uavgjort hjemme mot AS Roma i Champions League for Pellegrinis gutter, noe som betyr at de lyseblå fra Manchester har havnet litt i bakevja med tanke på avansement. Poengdelingen med det italienske storlaget gjør at City ikke kan trå mange skritt feil før veien videre i Champions League blir for lang.

I Premier League forrige helg tok Manchester City derimot sin første seier siden august når de scoret hele fire ganger mot Hull City på KC Stadium. På lørdag venter Aston Villa til kveldskamp på Villa park, og selv om det ble tap der forrige sesong påstår Manuel Pellegrini at akkurat det kan skjerpe spillerne hans. – Kampen forrige sesong ga oss forhåpentligvis en god erfaring, understreker chileneren. – På lørdag må vi spille med 100 prosent konsentrasjon og tilsvarende intensitet, for det er det som kreves for å vinne kamper på dette nivået. Vi må prøve å spille på samme måte som vi gjør hjemme.

Etter seks spilte kamper på Englands øverste nivå ligger den regjerende mesteren fem poeng bak Chelsea, men Manchester Citys belgiske kaptein Vincent Kompany er ikke bekymret over avstanden opp til London-laget. – Jeg ser ikke så mye på hvordan Chelsea gjør det, innrømmer midtstopperen. – Da vi vant ligaen første gang så lå vi ni poeng bak med seks eller syv kamper igjen å spille. I fjor var det Arsenal som ledet frem til februar, men så endte det opp med å handle om oss og Liverpool. På pressekonferansen ytret likevel 28-åringen et ønske om å gå den kommende landslagspausen i møte med tre ferske poeng fra Birmingham. – Det er ingen enkle kamper i Premier League, men det er det som gjør ligaen så spennende, insisterer Kompany. – Bortekamper er spesielt vanskelige, og en seier til oss i morgen kan fort bli veldig viktig.

James Milner har vært i god form de siste ukene, og på lørdag reiser engelskmannen tilbake for å møte klubben han forlot til fordel for de lyseblå i august 2010. Den utrettelige midtbanespilleren gjorde et veldig godt innhopp mot Roma i midtuken og kan fort være i Manuel Pellegrinis førsteellever lørdag kveld. Det har vært en del snakk om at Milner skal ha vært misfornøyd med spilletiden under den chilenske manageren, men til klubbens egen hjemmeside forteller 28-åringen at han trives med konkurransesituasjonen i klubben. – I en kubb som Manchester City vet du at du må spille bra for å beholde plassen din i laget, forteller engelskmannen før han fortsetter. – Det er det som gjør klubben så bra. Hvis du ikke blir bedre av å spille på et sånt lag, så blir du ikke bedre i noen klubber. Alle her setter klubben først.

Aston Villa åpnet denne sesongens Premier League på en overbevisende måte med seiere på både Britannia og Anfield, men i de siste to kampene har det blitt 3-0 tap mot både Arsenal og Chelsea. Klubben ligger i skrivende stund på sjetteplass med ti poeng, bare ett poeng bak Manchester City. Paul Lamberts gutter har scoret fire mål på sesongens seks første kamper og det er profilene Gabby Agbonlahor og Andreas Weimann som har stått for nettsusene med to mål hver. Manchester Evening News kan imidlertid fortelle at belgiske Christian Benteke kan være tilbake i Villa-troppen etter at angrepsspilleren har vært ute med skade i seks måneder. Den belgiske kraftspissen spilte for rekruttlaget i midtuken. Nyheten er hyggelig for Paul Lambert som fra før har Ron Vlaar ute med skade.

Fernando er ifølge alle rapporter klar for spille igjen og er med i lørdagens kamptropp. Mangala kan komme inn for Demichelis samtidig som begge backene fra oppgjøret mot Roma kan bli byttet ut. James Milner skyver muligens Jesus Navas ut av startoppstillingen, men på topp fortsetter nok både Edin Dzeko og Sergio Agüero. Stevan Jovetic fikk imidlertid et innhopp i midtuken og montenegrineren kan nærme seg en startplass igjen. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Milner, Fernandinho, Yaya Touré, David Silva – Edin Dzeko, Sergio Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30

Dommer er Chris Foy.

Legg igjen en kommentar