Kun uavgjort mot Roma

JS47653001City hadde absolutt trengt alle tre poengene i kveldens hjemmekamp mot Roma for å henge med i kampen om avansement til sluttspillet i Champions League. Dessverre for de lyseblå ble det bare med det ene poenget.

Etter en litt svak periode uten seirer på fire kamper, vant City i forrige uke begge kampene sine. De lyseblå skulle i kveld imidlertid erfare at det er noe helt annet å møte Roma i Champions League, enn å møte Sheffield Wednesday og Hull.

Citys EDS-lag startet dagen fint med å slå Roma 2-1 hjemme på Ewen Fields i UEFA Youth League. City har dermed vunnet begge kampene sine, og ligger godt til å avansere til sluttspillet. Det samme kan ikke sies om A-laget i Champions League, som nå står med ett poeng på to kamper.

Selve kampen startet imidlertid på best mulig måte. Det var ikke spilt mer enn to minutter da tidligere City-spiller Maicon ga sitt gamle lag en hjelpende hånd. Bokstavelig talt. Han holdt igjen Sergio Agüero da ballen ble spilt fram til argentineren, og etter en liten kunstpause blåste dommer Björn Kuipers resolutt i fløyta og pekte på straffemerket. Han dro imidlertid bare opp det gule kortet, til tross for at Agüero hadde hatt en åpenbar scoringsmulighet hadde han fått motta ballen. Maicon fikk likevel bli på banen, og Agüero, som tok straffesparket selv, sendte City i føringen ved å sende keeper feil vei.

Bare minuttet etterpå var det bare tilfeldighetene som sørget for at ikke Roma utlignet. Nok en gang var det Maicon som var i søkelyset da Roma rullet opp på høyrekant. Alene med Joe Hart skjøt brasilianeren fra skått hold – i undersiden av tverrliggeren og ned!

Gigantsjansen burde vært et stort varsku til City om ikke å slippe Roma til på overganger, men likevel skulle det glippe halvveis i første omgang. Francesco Totti ble spilt og hadde plutselig fri vei mot mål. Joe Hart hadde rukket å komme først på ballen hadde det ikke vært for at han gled akkurat i det han skulle til å storme ut. Dermed havnet han på halvdistanse, og Totti chippet elegant over Englands sisteskanse og i mål. Dermed ble Totti tidenes eldste målscorer i Champions League, uten at så mange i Manchester gledet seg over akkurat det.

Etter 38 minutter ville City ha straffe igjen. Agüero la inn, og ballen forandret retning da den traff armen til en liggende Roma-spiller. Dommer Kuipers var imidlertid av en annen oppfatning og lot spillet fortsette.

Mot slutten av omgangen kom Romas Gervinho til en fin sjanse da han fikk skutt fra skrått hold, men Joe Hart hadde små problemer med å få slått til corner. Dermed gikk lagene til pause med 1-1, et resultat Roma garantert var mest fornøyd med.

Andre omgang ble i grove trekk en kamp for City om å finne åpningen i Romas forsvar. City trillet mye ball, og det var ikke ofte Roma klarte å få ballen inn på Citys banehalvdel. De få gangene de gjorde det ble det imidlertid farlig og helt i starten av omgangen kunne Roma fort gått opp i 2-1.

Pjanic fikk tidlig i omgangen skyte fra rundt fem meter, med Hart reddet. Like etterpå hadde samme Pjanic et skudd som gikk like til side for mål.

Manuel Pellegrini satte innpå James Milner for Jesus Navas til pause, og tok overraskende ut Dzeko etter 57 minutter til fordel for Frank Lampard. Dermed mistet City et oppspillspunkt framme i banen. Mot slutten av kampen var gledelig nok Stevan Jovetic klar for spill igjen, og fikk spille de siste minuttene i stedet for Sergio Agüero.

De store City-sjansene uteble imidlertid, selv om det var en del «nesten», flere ganger. City holdt ballen i laget og prøvde å finne åpningene, men lyktes stort sett ikke. David Silva fikk en god mulighet mot slutten da ballen ble spilt inn fra kant, men avslutningen gikk utenfor fra kort hold i duell med motspiller.

Dermed ebbet kampen ut med 1-1 og poengdeling, skuffende nok for de lyseblå. For Romas del var det ene poenget gull verdt, for nå er det italienerne som ligger i førersetet til å klare andreplassen i gruppa. Bayern München slo tidligere i kveld CSKA Moskva i Russland, og ser dermed til å ta grep om førsteplassen. Det er imidlertid bare spilt to kamper, og det er fire kamper igjen å spille.

1 svar

  1. Tor Sønsteby sier:

    Underlig av Pelle å bytte ut Dzeko, City fikser ikke CL noe bedre iår heller tydeligvis. Vi er rett og slett et nummer for små når det settes fart på ballen klarer vi ikke følge opp/med.

Legg igjen en kommentar