Før kampen: Manchester City – AS Roma

Manchester City's Joe Hart makes a save against Borussia DortmundDet er duket for årets første hjemmekamp i Champions League for Manchester City når AS Roma kommer på besøk. En viktig kamp for Pellegrinis gutter om de skal henge med i kampen om avansement.

Det ble til slutt seier for de lyseblå borte mot Hull på KC Stadium selv om Eliaquim Mangala og lagkameratene hans mistet 2-0 ledelsen de hadde opparbeidet seg. Det hele endte 4-2 til slutt etter to mål av Edin Dzeko, ett av Sergio Agüero og det siste av formspilleren Frank Lampard. Veldig sterk borteseier av Pellegrinis gutter som dermed tok sin første trepoenger i Premier League siden 3-1 seieren mot Liverpool på hjemmebane i august. Forhåpentligvis starten på en rekke med trepoengere for den regjerende Premier League-mesteren som møter AS Roma i Champions League på onsdag før de reiser til Birmingham for å møte Aston Villa på lørdag.

Det er Champions League det skal handle om nå, og onsdagens motstander fra Italia leder gruppe E etter at de knuste CSKA Moskva hele 5-1 hjemme på Olympiastadion. AS Roma er i generell kjempeform for tiden og har vunnet fem av fem kamper i Serie A og har målforskjellen 9-1. Det holder oppsiktsvekkende nok likevel ikke til å lede den italienske serien hvor Juventus også har full pott, men har overbevisende 10-0 i målforskjell. Manchester City er nummer tre i gruppa bak Bayern München etter at de tapte helt på tampen på Allianz Arena etter at tidligere City-spiller Jerome Boateng banket ballen via Mario Götze helt opp i krysset bak en sjanseløs Joe Hart.

De siste to kampene har Willy Caballero vært Pellegrinis foretrukne sisteskanse, men til Champions League-oppgjøret mot AS Roma kan Joe Hart igjen være førstemålvakt. Selv mener engelskmannen at han vil spille alle kampene og at det ikke finnes noe positivt med å bli vraket. – Jeg kan ikke se noe positivt i å ikke spille kamper, innrømmer den engelske landslagskeeperen. – Jeg vil spille hver eneste kamp, det ligger i min natur. Også forrige sesong var Joe Hart en periode ute av laget som til slutt stakk av med tittelen i Premier League. Etter noen rare inngripener var det tilslutt kardinalfeilen mot Chelsea som fikk begeret til å renne over for Manchester Citys chilenske manager som valgte å gi rumenske Costel Pantilimon en etterlengtet sjanse i mål. Denne sesongen har man ikke kunne laste Joe Hart for noen av baklengsmålene så langt, men Pellegrini har likevel valgt å sette sin førstekeeper fra perioden som trener for Malaga i mål i de siste to kampene. Nå ønsker Hart å gripe sjansen fra start med begge hender, hvis han får den. – For å sette standarden må vi vinne hjemmekampene våre, mener 27-åringen. – Alle kamper er vanskelige i Champions League, men vi vet at vi er mer enn kapable til å vinne på hjemmebane.

Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen før kampen mot AS Roma at Stevan Jovetic endelig er friskmeldt og med i troppen som skal møte det italienske storlaget. De eneste skadene Manchester City har er på midtbanespillerne Fernando og Samir Nasri. I tillegg til at montenegrineren Jovetic er tilbake er også Manchester Citys chilenske hovedtrener tilbake på sidelinjen etter at han har måttet sett de to siste kampene i Champions League fra tribuneplass. – Det er viktig å være på sidelinjen igjen, mener 61-åringen. – Jeg kommer nærmere spillerne og ting er som normalt. AS Roma er et veldig godt lag, men vi har muligheten til å vinne i morgen.

Mattia Destro var helgens store samtaletema for de som følger med på Serie A etter at han scoret fra nærmere 40 meter i 2-0 seieren mot Hellas Verona. En enorm prestasjon på halv volley fra italieneren som dermed var med på å sikre sesongens femte seier av fem mulige i den italienske toppdivisjonen. Ellers vil onsdagens oppgjør trolig gi den brasilianske høyrebacken Maicon et gjensyn med Eastlands. Selv om laget hans er i kanonform har Rudi Garcia en god del skader på viktige spillere, og av de som ikke tar turen til Manchester finner vi blant annet Kevin Strootman, Daniele De Rossi, Balzaretti og Juan Iturbe.

For Manchester City er som nevnt Stevan Jovetic tilbake, men begynner nok på benken for de lyseblå. Joe Hart kan få sjansen fra start igjen, det kan også Jesus Navas som gjorde en god figur mot Sheffield Wednesday. En annen spiller som også er i god form er Frank Lampard som har scoret fire mål på tre kamper, men spørsmålet er om ikke Yaya Touré må ha en taklingssterk spiller som Fernandinho ved siden av seg på midtbanen. I midtforsvaret kan Martin Demichelis få sjansen igjen på bekostning av Mangala som, til tross for gode kamper mot både Chelsea og Sheffield Wednesday, klønet det til mot Hull City.

Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Milner – Agüero.

Kampen vises på Viasat 4 med avspark 20:45.

Dommer er Björn Kuipers fra Nederland.

Legg igjen en kommentar