Mangala slapp med skrekken

JS47396688Eliaquim Mangala så ut til å rote det til for Manchester City, som tok en tidlig 2-0-ledelse over Hull. Først scoret han selvmål, så laget han straffespark. Heldigvis for han og resten av City kom City tilbake og vant kampen 4-2.

Franskmannen har startet City-karrieren strålende, etter sin debut mot Chelsea forrige helg der han spilte glimrende. I dagens bortekamp mot Hull på KC Stadium skulle historien imidlertid bli en helt annen.

Manuel Pellegrini sjokkerte mange med å la Joe Hart sitte på benken og heller la Willy Caballero vokte buret. Pablo Zabaleta var tilbake fra sin karantene etter det røde kortet mot Chelsea forrige helg, og gikk inn på høyrebacken. Med Samir Nasri ute med skade ble det funnet plass til James Milner på midtbanen, mens både Sergio Agüero og Edin Dzeko fikk starte på topp.

Spillerne var knapt rukket å bli varme i trøya før gjestene fra Manchester ledet med to mål. Allerede før minuttet var spilt var Agüero farlig frampå med et skudd fra kant som McGregor i Hull-målet fikk slått til corner. Etter seks minutter var det Hulls tur til å være farlig frampå, men Jelavics tå var akkurat for kort til at han fikk satt framspillet i mål.

Men bare minuttet etterpå skulle ballen ligge i nota for første gang i kampen. Zabaleta vant en hodeduell og fikk headet ballen videre til en umarkert Agüero som ventet på åtte meter. Fra skrått hold trengte argentineren bare ett touch for å score. Den kontante avslutningen endte i lengste hjørne forbi en sjanseløs keeper, og dermed sto det 1-0 til City.

Bare tre minutter senere skulle ledelsen doble seg, og det takket være et fantastisk skudd av Edin Dzeko. Silva sentret til bosnieren, som vendte opp og klinket ballen i krysset fra 16-meterstreken! En vakker scoring av spissen som i innledningen av sesongen slet med å finne nettmaskene, men som denne uka virkelig har funnet målformen. Og med 2-0 etter bare 11 spilte minutter så det ut til at det skulle bli en komfortabel seier for City.

Det skulle det imidlertid vise seg å ikke bli. 21 minutter var spilt da Hulls Rosenior la inn fra høyre kant. Eliaquim Mangala må tydeligvis ha prøvd å heade til corner, men endte i stedet opp med å heade ballen kontant i eget mål forbi en sjanseløs Caballero. Dermed var marerittet i gang for Citys franske storkjøp.

Og det skulle bli verre. En drøy halvtime var spilt da Mangala på klønete vis felte Hulls Abel Hernandez innenfor eget straffefelt. Dermed gult kort til Mangala og straffespark til Hull, som Abel Hernandez plasserte sikkert i mål. Dermed var 0-2 blitt til 2-2, og det mye takket være Eliaquim Mangala. I tillegg til å være sentral i Hulls to scoringer hadde franskmannen flere feilpasninger, og spilte en mildt sagt svak kamp.

2-2 til pause, men City hadde fortsatt en hel omgang til å score det avgjørende målet som ville tre poeng. Og Yaya Touré var svært nære etter bare fem minutter spilt. Han klinket til fra langt hold, og ballen smalt til langt oppe på stolpen og ut. Et kanonskudd av ivorianeren, som hadde fortjent en bedre skjebne.

Det skulle likevel bli 3-2 til City. Halvveis i andre omgang skulle Edin Dzeko igjen finne veien til nettmaskene. David Silva gjorde forarbeidet og sentret til Dzeko, som ikke hadde noen enkel jobb med å plassere ballen i det lengste hjørnet. Det skulle han likevel klare med bravur, og dermed var City igjen i føringen.

City satte innpå Martin Demichelis i stedet for David Silva, og det var tydelig at Pellegrini ønsket å sikre seieren inn. Hull skulle likevel presse på for nok en utligning, og fikk en god dobbeltmulighet fire minutter før slutt. Først satte Gaston Ramirez ballen rett på Cabellero, før Huddlestone fikk skutt på returen. Skuddet gikk via en City-spiller og like over tverrligger. Skuddet kunne like godt ha havnet innenfor stolpene som over, så i den situasjonen var City heldige.

Bare minuttet etter skulle City likevel punktere kampen. Touré sendte Zabaleta gjennom på løp, og argentineren gjorde akkurat som han skulle – sendte ballen 45 grader tilbake til innbytter Frank Lampard som ventet i feltet. Han fikk en enkel jobb med å plassere ballen i nettet, og dermed var det ingen tvil; 4-2 til City og alle tre poengene ville havne i Manchester.

James Milner kunne også ordnet 5-2 på overtid, men fra god posisjon gikk skuddet over. Det spilte likevel liten rolle, siden seieren allerede var i boks. City vant 4-2!

1 svar

  1. Per Arve Stenødegård sier:

    Mangala kommer til å bli stor når han bare får tilpasset seg . Hva Hart gjør på benken har eg mindre forståelse for egentlig.

Legg igjen en kommentar