Sjumålsfest i andre omgang mot Wednesday

JS47169190Det ble sjumålsfest i kveldens ligacupkamp mot Sheffield Wednesday, men bare i andre omgang. Det var nemlig da alle sju målene i 7-0-seieren ble scoret!

De regjerende ligacupmesterne Manchester City viste i kveldens tredjerundekamp i ligacupen at de har til intensjon å vinne turneringen også i år. For det første stilte de lyseblå med et relativt sterkt mannskap, selv om enkelte av de faste førstelagsspillerne manglet fra førsteelleveren. Willy Caballero fikk vokte buret, mens Martin Demichelis fikk komme inn i midtforsvaret igjen i stedet for Vincent Kompany som ble hvilt. Stopperpartner ble Eliaquim Mangala, som på samme måte som i helga mot Chelsea spilte en god kamp også i kveld. På backene ble Bacary Sagna og Aleksandar Kolarov valgt til å spille, mens Pablo Zabaleta og Gäel Clichy fikk hvile.

Det var riktignok ikke forsvaret til City denne kampen skulle komme til å handle om, i alle fall ikke i den andre omgangen. Fernandinho, James Milner, Jesus Navas, Frank Lampard, Yaya Toure og Edin Dzeko i de to fremste leddene skapte hodebry og magesår for Sheffield Wednesday-forsvarerne, som etter hvert falt sammen som et korthus.

I den første omgangen var kampen riktignok mer jevnspilt. Ballen befant seg mye på midtbanen, selv om City ved et par anledninger kom på farlige kontringer der de var nære på å komme til store muligheter. Bortsett fra enkelte slike lyspunkt var det imidlertid ikke så mye å glede seg over i den første omgangen.

Den aller største sjansen i første omgang fikk imidlertid Eliaquim Mangala da han banket til på direkten på volley etter en corner og uten at ballen hadde vært i bakken. Dessverre for franskmannen havnet ballen kontant i krysstolpen og ut i stedet for inn. En meget god avslutning som hadde fortjent en bedre skjebne.

I andre omgang skulle imidlertid City våkne – og det til gangs. Bare i løpet av det første kvarteret ble det scoret fire mål, og de 6000 tilreisende Sheffield Wednesday-supporterne skulle nok ønsket de hadde funnet på noe annet å gjøre denne onsdagskvelden. Laget deres ligger på en fin sjetteplass i Championship etter åtte spilte kamper, men i denne kampen ble onsdagsklubben sju hakk for små.

Det var ikke en gang gått to minutter før ballen lå i nota for første gang. James Milner ble spilt gjennom inne i boksen til Wednesday og sentret videre til Frank Lampard som befant seg inne foran mål. Engelskmannen, som Manuel Pellegrini har hintet om at han har lyst til å beholde lenger enn til i januar når låneavtalen hans med City fra New York City går ut, fikk en enkel jobb med å plassere ballen i mål fra kort hold. 1-0.

Like etter kunne faktisk gjestene scoret etter et frispark nesten nede ved dødlinja som Caballero til slutt fikk reddet.  I stedet skulle det bli City som gikk opp i 2-0. 52 minutter var spilt da Yaya Toure driblet av en Wednesday-spiller, sentret til Jesus Navas som la til Edin Dzeko som ventet på ti meter. På direkten plasserte bosnieren ballen i det lengste hjørnet med en presis avslutning. 2-0 til City.

Og bare et drøyt minutt etter skulle det bli 3-0. Jesus Navas herjet på høyrekanten og scoret et fantastisk mål. Først mottak han ballen på kanten midt på Wednesdays banehalvdel. Så fintet han vekk en spiller ved hjelp av to kjappe finter, før han slutt banket ballen opp i nettaket fra spiss vinkel. Wednesday-keeper Chris Kirkland kunne bare fortvile.

Og det skulle bli mer å fortvile seg over for bortelaget. Etter 58 minutter ble Frank Lampard felt på vei gjennom Wednesday-forsvaret. Dommer Paul Tierney pekte på straffemerket og viste Wednesday-forsvarer Kamil Zayatte det røde kortet for å ha fratatt Lampard en klar scoringsmulighet. Yaya Touré fikk i oppgave å ta straffesparket, og plasserte det sikkert til side for keeper. Dermed 4-0 og fire mål i løpet av det første kvarteret av andre omgang, og det var ikke usannsynlig at det ville bli mer, i og med at bortelaget måtte spille resten av kampen med ti mann.

City skulle imidlertid ta en pause i scoringsfesten, selv om absolutt burde blitt mer. Fem minutter etter fintet James Milner vekk samme spiller to ganger med frekke finter, før han plasserte ballen i den lengste stolpen og ut igjen. Returen satte Edin Dzeko et godt stykke over mål.

Og et drøyt minutt etter skulle samme Milner få nok en kjempesjanse da han ble spilt nydelig igjennom av Fernandinho. Alene med keeper greide han imidlertid ikke å få ballen nok ut til siden, og keeper Kirkland fikk reddet med en beinparade.

Wednesday skulle også få en god mulighet da det var spilt 70 minutter etter et langskudd som Caballero måtte gi retur på. Wednesday-spissen som fulgte opp på returen greide imidlertid ikke å få kontroll på ballen.

Etter 76 minutter spilt skulle målfesten fortsette. Aleksandar Kolarov la inn fra kant, og en umarkert Edin Dzeko fikk en enkel jobb med å heade ballen i mål fra fem meter. 5-0.

City var imidlertid ikke ferdig med det, og etter 87 minutter skulle innbytter og debutant på Citys førstelag, José Ángel Pozo, få sin drømmedebut. 18-åringen, som kom inn i det 64. minutt for Yaya Touré, er et velkjent navn for de som følger Citys EDS-lag, men fikk her for aller første gang spille med de store gutta i klubben. Da Jesus Navas nok en gang stormet gjennom på høyrekant og la ballen tilbake til Pozo, svarte unggutten ved å breiside ballen forbi keeper. Selv om det var en relativt uviktig 6-0-scoring for City, var det tydelig å se på måten Pozo feiret på at scoringen betydde mye for han.

Et farlig frispark fra kant av Jesus Navas som keeper såvidt fikk fistet over tverrligger i det klokka passerte 90 minutter endte ikke i scoring, men det skulle likevel bli 7-0. To minutter på overtid skulle City igjen kombinere fint i angrepsspillet med smarte pasninger og gode løp. En som er ekspert på å komme på løp og være på rett plass til rett tid er Frank Lampard, som fikk æren av å både starte og avslutte en fantastisk omgang for City. Kolarov la inn fra kant, Navas lot ballen gå mellom beina, og en skliende Lampard kunne plassere ballen i det lengste hjørnet forbi keeper.

Dermed 7-0 til City, som i fjerde runde av ligacupen også fikk hjemmekamp. Motstander er Newcastle, som i går slo Crystal Palace etter ekstraomganger. Kampen spilles 28. eller 29. oktober.

1 svar

  1. Arne Solheim sier:

    «Mens Pablo Zabaleta fikk hvile»

    Han hadde vel karantene…??

    Håpa iverfall han sonet ferdig i går…

Legg igjen en kommentar