Lampard reddet ett poeng mot gamleklubben

978xFrank Lampard reddet ett poeng for City da han utlignet til 1-1 fem minutter før slutt mot gamleklubben Chelsea.

Det var knyttet spenning til om Manuel Pellegrini kom til å starte med Frank Lampard på Citys midtbane til toppkampen mot Chelsea hjemme på Eastlands i dag. Lampard startet kampen på benken, men skulle likevel bli Citys redningsmann mot klubben han spilte for i 13 år og har legendestatus i. 12 minutter før full tid kom 36-åringen inn for Aleksandar Kolarov, og sju minutter var han blitt dagens City-helt da han avsluttet et nydelig angrep med å sette ballen bak Courtois i Chelsea-målet.

Første omgang ble en jevn og tett affære uten de helt store målsjansene. Begge lagene ropte på straffespark, først Chelsea da ballen traff på undersiden av armene til Yaya Touré, og deretter City da Edin Dzeko ble felt av Chelseas Costa. Dommer Mike Dean mente imidlertid at ikke noen av situasjonene kvalifiserte til straffe.

Ellers var Sergio Agüero ikke så langt fra scoring etter 31 minutter, men skuddet gikk et godt stykke over og utenfor mål. Debutant Eliaquim Mangala, som fikk spille start i stedet for Martin Demichelis, storspilte i midtforsvaret, og virket svært trygg og solid sammen med stopperpartner Vincent Kompany.

Om første omgang ikke hadde de helt store sjansene å by på, skulle andre omgang ta igjen for dette. Et farlig Fernandinhos-skudd etter 56 minutter gikk like utenfor stolpen, og keeper Courtois måtte like etter kaste seg for å redde et skudd fra Sergio Agüero. På returen var Edin Dzeko akkurat ikke tidlig nok ute til å få satt ballen i mål før en Chelsea-forsvarer fikk beinet den vekk.

Dommer Mike Dean delte ikke ut straffespark i kampen, selv om City også i andre omgang følte seg snytt da Yaya Touré ble hektet på vei gjennom. Til gjengjeld delte Dean ut en rekke gule kort, og etter 67 minutter skulle Pablo Zabaleta få sitt andre gule for dagen etter en duell med Costa, og dermed rødt. Dermed ble City nødt til å fullføre kampen med ti mann.

Og få minutter etter utvisningen skulle også Chelsea ta ledelsen. Bortelaget kontret etter an av Citys mange cornere i kampen, og Azpilicueta skulle til slutt finne Schürrle på bakerste stolpe, som upresset kunne sette inn 1-0 til gjestene fra London. Etter en meget god City-periode skulle det altså bli Chelsea som fikk det første målet, litt mot spillets gang.

Så kom altså Frank Lampard innpå, og skulle ende opp med å bli Citys redningsmann. Før det skulle imidlertid Chelsea få en kjempesjanse til å gå opp i 2-0, men Costas avslutning gikk i stolpen og ut.

Og så skulle City endelig få utligningen de så sårt trengte for ikke å havne for langt bak Chelsea i kampen om ligagullet. James Milner spilte en glimrende kamp i City-drakta og avsluttet et meget bra City-angrep med å sende ballen bak i feltet. Og hvem andre enn Frank Lampard dukket der opp og banket ballen forbi Chelseas sisteskanse og sørget for at Etihad Stadium eksploderte i jubelscener. Vantro Chelsea-supportere kunne bare konstantere at deres gamle helt hadde scoret mot dem og sørget for balanse i regnskapet.

City fikk faktisk enda en kjempesjanse til å score etter dette, og nok en gang var det Frank Lampard som sto for denne. Skuddet hans denne gangen ble imidlertid blokkert. Dermed ebbet kampen ut med 1-1 og poengdeling, i en kamp City ikke hadde råd til å tape. Med tanke på utviklingen i kampen er det kanskje likevel lov å glede seg over at det tross alt ikke ble tap, og av avstanden mellom City og Chelsea fortsatt er fem poeng, ikke åtte, som den ville vært om ikke Lampard hadde scoret.

Etter kampen innrømte Lampard, som valgte å ikke juble etter scoringen, at det ikke var helt enkelt å score mot sin gamle klubb. – Det er vanskelig. Det ville vært uprofesjonelt om jeg kom innpå og ikke gjorde jobben min. Men det er tøft. Jeg hadde 13 fantastiske år med Chelsea-supporterne. Det er blandet. Jeg er selvsagt glad for at laget jeg spiller for klarte uavgjort, men det er vanskelig for meg å svare på. Jeg er litt tom for ord. Jeg hadde ikke forventet å score.

Nå venter ligacupspill for City, som tar imot Sheffield Wednesday hjemme på Eastlands på onsdag.

2 svar

  1. Lars sier:

    http://www.dagbladet.no/2014/09/22/sport/fotball/premier_league/35392795/

    Vidar Helseth må jo være norges dummeste supportleder, direkte pinlig å lese hva han spyr ut.

  2. John Askildt sier:

    Takk for den, morsom lesing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *