Før kampen: Manchester City – Chelsea

JS46227770Etter ett poeng mot Arsenal og et surt tap i München så er det et vinnerlystent Manchester City som tar imot serieleder Chelsea til toppoppgjør hjemme på Eastlands.

I Champions League i midtuken dro de lyseblå, for anledningen ledet av Ruben Cousillas, til München for å forsøke å gjenskape fjorårets seier på Allianz Arena. En storspillende Joe Hart holdt lenge Manchester City inne i kampen med flere strålende inngripener og det så ut som om ingenting kunne slippe forbi engelskmannen den onsdagskvelden. Like før slutt var det et skudd av tidligere City-forsvarer Jerome Boateng som overlistet Hart. Skuddet fra tyskeren gikk via ryggen til Mario Götze nesten helt oppe i krysset, og selv om Agüero fikk en stor sjanse helt på slutten så merket man at Bayern Münchens mål fikk luften til å gå ut av den lyseblå ballongen. Som om ikke tapet var surt nok så vant AS Roma hele 5-0 hjemme mot CSKA Moskva, noe som betyr at det italienske storlaget ligger et lite hestehode foran både når det kommer til poeng og målforskjell.

Sergio Agüero startet ikke mot Bayern München, og Manuel Pellegrini innrømmet at han valgte Edin Dzeko til oppgjøret i Champions League med søndagens oppgjør i bakhodet. – Sergio er for øyeblikket ikke klar til å spille tre kamper i uken, og derfor mente jeg at det var bedre for både ham og laget at han ikke spilte 90 minutter i midtuken, innrømmer chileneren. – Derfor er jeg overbevist om at han kommer til å utgjøre en forskjell mot Chelsea. Når Agüero er 100% frisk utgjør han en forskjell.

På søndag åpner Eastlands portene for José Mourinhos gutter og det kan fort bli en spissduell mellom to av formspissene i Premier League nemlig nevnte Agüero og Diego Costa. Den brasilianskfødte spanjolen Costa gikk til de blå fra London for i overkant av £ 30 millioner denne sommeren og har allerede begynt å tilbakebetale summen i form av mål. Manuel Pellegrini fokuserte veldig på den målfarlige spanjolen på pressekonferansen og påsto at spillestilen hans er perfekt for Premier League. – Måten Diego Costa spiller på gjør at han passer perfekt inn i England, slo 61-åringen fast. – Han er en veldig sterk og god angrepsspiller, og det overrasker meg ikke at Chelsea hentet han i sommer.

Hjemme på Eastlands har Manchester City vunnet tre av de fire siste kampene mot Chelsea, og seks av de syv siste i alle konkurranser. I fjor tok lagene én seier hver på Etihad. Londonklubben vant oppgjøret i Premier League etter at Branislav Ivanovic dunket inn 1-0 målet. I FA-cupen fikk imidlertid Pellegrinis gutter sin revansje i 2-0 seieren etter at Stevan Jovetic og Samir Nasri scoret hvert sitt mål i den femte runden.

The Blues har full pott etter fire kamper og spesielt offensivt har Chelsea vært veldig imponerende. Med 15 mål på fire kamper har José Mourinhos gutter scoret nesten fire mål i snitt og på de to siste kampene i Premier League har det blitt hele ti nettsus for serielederen. I Champions League gikk det imidlertid ikke like bra og 1-1 på Stamford Bridge mot Schalke 04 var en litt treg start for klubben som vant turneringen tilbake i 2012. Til morgendagens kamp har Diego Costa vært tvilsom, men flere medier melder at angrepsspilleren blir klar til søndagens oppgjør.

Hverken Fernando eller Stevan Jovetic er friskmeldt til toppkampen mot Chelsea, selv om man trodde før kampen mot Arsenal at Jovetic sin skade bare var en liten kjenning så er montenegrineren altså fortsatt ikke friskmeldt. På høyrebacken kan Pablo Zabaleta komme inn for Bacary Sagna selv om franskmannen gjorde en veldig god figur borte mot Bayern München. Det samme kan skje på venstresiden hvor Kolarov kan komme inn for Gäel Clichy. Ellers dreier det seg om Pellegrini velger å stille med fem på midtbanen eller med både Dzeko og Agüero på topp. Samtidig kan også Eliaquim Mangala få sin etterlengtede debut for Manchester City. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Nasri, Fernandinho, Yaya Touré, Silva – Dzeko, Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 17:00

Dommer er Mike Dean.

2 svar

  1. Jan Havnen sier:

    Dersom vi ikke klarer å heve oss kraftig i dag er jeg redd sesongen blir svært tung.

  2. John Cato Thorkildsen sier:

    Nå har både Liverpool, Tottenham og Manure tapt, go go go City!!
    Hva er forskjellen på Man Utd og en taxi? Taxien slipper bare inn fire!

Legg igjen en kommentar