Richards: – Øyeblikket jeg mistet troen

Micah RichardsMicah Richards avslører øyeblikket han mistet troen på at han hadde en framtid i Manchester City.

I et intervju med the Guardian forteller forsvarsspilleren som lenge så ut til å ha en så lovende framtid i Manchester City om øyeblikket da han skjønte at han ikke hadde noen framtid i City, og hvordan han ble presset ut av klubben han hadde vært hos i over et tiår.

«Mitt mørkeste øyeblikk var mot Watford» (i FA-cupen i januar). «Vi lå under 0-2 til pause. Jeg ønsker ikke å legge skylden over på noen andre, men alle kunne se at det ikke var jeg som var problemet. Men Pellegrini tok av meg og Rodwell til pause. Jeg tenkte: ‘jeg er blitt gjort til syndebukk her.’ Jeg har ikke alltid spilt like bra for City, men jeg hadde aldri vært syndebukk før. Jeg ble tatt av til pause, selv om jeg syntes jeg spilte en grei kamp. Det var rart, unaturlig. Noe slikt hadde aldri skjedd med meg før, og det føltes som om at uansett hva jeg gjorde var det aldri godt nok lenger. Det var da alt snudde for meg. Manageren prøvde å forklare for meg. Han sa at han ikke ønsket å gi presse fitnessen min for mye, men jeg spilte ikke i Premier League, jeg spilte ikke i Champions League. Så gi meg i alle fall 90 minutter mot Watford på hjemmebane i FA-cupen! Etter det mistet jeg fullstendig troen.»

I samme intervju kan også Richards fortelle at det går mye i spansk på treningene. «Vincent Kompany prøvde å snakke med guttene på et tidspunkt og fortelle dem at de måtte lære seg engelsk, men det er så mange spanjoler og sør-amerikanere her at de bare går tilbake til å snakke sitt eget språk. James Milner har faktisk gått på spanskkurs de siste to årene nå.»

Richards har nå gått på utlån til Fiorentina, og med tanke på at kontrakten hans med City går ut til sommeren, er det lite sannsynlig at han noensinne vil spille for de lyseblå igjen. Han forteller i samme intervju imidlertid at han kunne forlatt City allerede i 2012, da Juventus prøvde å kjøpe ham, men at manager Roberto Mancini ikke ville selge. Richards gir i intervjuet inntrykk av å ha vært en av spillerne som støttet den italienske manageren. «Det er en nøtt» (sparkingen av Mancini). «Han var hard. Jeg er vant til å bli snakket til på en tøff måte, den mentaliteten. Folk som Stuart Pearce som sier ting slik de er. Jeg er vant til managere som skjeller meg ut: ‘hvis du ikke gjør dette, er det rett ut!’ Verden nå er blitt helt annerledes. Hvis en manager sier er skjevt ord til en spiller er det sutring og klaging. Det er latterlig!»

«Men det var Mancini. Han sa akkurat det han tenkte, i stedet for det som var lurest å si. Han kalte meg for ‘swarovski’, krystallene, fordi han mente jeg var laget av glass. Jeg var nettopp kommet tilbake etter skade og noen spurte ham på en pressekonferanse om han var fornøyd med hvordan jeg hadde spilt. Han svarte: ‘nei!’ ‘Nei, han spilte ikke bra i det hele tatt!’ Han var aldri fornøyd, og det var på et vis det som gjorde at vi vant ligaen. Han ville alltid at vi skulle bli bedre. Det er både en god og en dårlig egenskap, og det var kanskje det som var hans undergang, men personlig har jeg bare positive ting å si om han, for jeg syntes han var helt topp. Det var under ham jeg spilte den beste fotballen i karrieren min!»

3 svar

  1. vegard unnerud sier:

    Kanskje er det naivt, men jeg ville mye heller sett at klubben dyrket Micah som stopper – som Vincents makker. Det er den posisjonen vi har slitt mest på de siste åra, og folk som Lescott, Demichelis, Kolo Touré og Nastasic har ikke levd helt opp til det å være makker til verdens beste stopper. Hele tiden har Richards vært der. Han er altfor dårlig til å posisjonere seg, for å være en god back. Håper virkelig han får muligheten når han returnerer – selv om alt tyder på at han er ferdig. Trist.

  2. Aleksander Klungland på Facebook sier:

    True blue!

  3. Trond sier:

    Jeg husker en hjemmekamp mot rags hvor Micah var enorm som stopper.(fikk vel 9 og 10 på børsen) Er noen år siden vel å merke, men at han aldri fikk sjansen på stopperplass når boyata, garcia m.m. Fikk prøve seg er en gåte. Micah er og blir a true blue. Håper han slår til i Italia. Lykke til Micah.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *