Surt tap i München

web-Fernandinho-in-a-challenge-PA-20940687Det så ut til å gå mot 0-0 og poengdeling i München, før tidligere City-spiller Jerome Boateng fikk drømmetreff like før slutt og sørget for City-tap.

Manuel Pellegrini måtte se Citys første kamp i Champions League denne sesongen fra tribunen, siden han sonet ferdig sin straff etter å ha kommet med krass kritikk mot dommeren i den første av de to åttendedelsfinalekampene mot Barcelona forrige sesong. Laget han hadde tatt ut inneholdt fire forandringer i forhold til laget som startet helgas kamp mot Arsenal. På høyreback kom Bacary Sagna inn for Pablo Zabaleta, mens Yaya Touré var tilbake på midtbanen og startet i stedet for Frank Lampard. I tillegg startet Samir Nasri i stedet for James Milner, mens Edin Dzeko fikk æren av å starte på topp for City.

Pellegrini og de andre på tribunen hadde knapt rukket å sette seg da hele stadion trodde at Bayern München hadde tatt ledelsen etter bare ett minutt. Thomas Müller rundet Joe Hart, men avslutningen endte i nettveggen og bak mål, selv om det først så ut som om ballen hadde gått i mål.

De første minuttene av kampen var det hjemmelaget som styrte, og bortsett fra et Dzeko-skudd fra veldig skrått hold etter 13 minutter, var det Bayern München som kom til sjansene. Etter 19 minutter måtte Joe Hart strekke seg for å redde en knallhard heading fra Thomas Müller, noe som bare skulle være den første av en lang rekke klasseredninger av England og Citys sisteskanse.

Bare to minutter etter var Bayern München nemlig nære på igjen, og hadde det ikke vært for nok en fantomredning av Joe Hart, ville hjemmelaget tatt ledelsen. Götzes avslutning mot hjørnet var god, men Harts redning enda bedre.

Minuttet etterpå var Edin Dzeko farlig frampå med et skudd som gikk like utenfor stolpen, og viste dermed at City også ville være med på notene. City var nå i ferd med å spille seg mer inn i kampen, og kunne endelig begynne å etablere eget spill.

Etter 36 minutter fikk vi tilnærmet en reprise på situasjonen som oppsto etter bare ett minutt. Denne gangen var det Lewandowski som rundet Hart … og skjøt i nettveggen fra spiss vinkel. Dermed gikk lagene til pause med 0-0 i en underholdende førsteomgang.

Det ble ikke skapt like mange store sjanser i andre omgang som i den første, men det var likevel fortsatt Bayern München som var farligst. Etter 60 minutter måtte Joe Hart slå et farlig skudd/innlegg over tverrligger, og også Vincent Kompany og Martin Demichelis skulle etter hvert få det svært travelt i midtforsvaret hos City med å klarere vekk baller.

City la seg etter hvert dypere, og Bayern München presset på for et seiersmål. Hjemmelaget ropte ved flere anledninger på straffespark, uten å få gehør hos dommer Mallenco. Også David Silva ville ha straffe da han mente han ble felt inne i Bayern München-feltet, men dommeren var fortsatt ikke interessert i å blåse.

David Silva hadde forøvrig Citys eneste skikkelige målsjanse før ordinær tid var over i andre omgang, da han var nære på å heade inn et innlegg fra kant.

Så skulle imidlertid alt rakne for City helt på slutten. Først hadde Jerome Boateng fyrt av et knallhardt skudd fra langt hold, som Joe Hart på mesterlig vis fikk slått ut til corner. Ellers ville ballen havnet helt inne ved stolperota. Like etterpå skulle imidlertid den tidligere City-spilleren sørge for 1-0 til hjemmelaget, da han nok en gang fikk drømmetreff etter en corner. Ballen føk opp i det lengste hjørnet bak Joe Hart, som etter tyskerens kanontreff på volley var sjanseløs.

Tyskerne holdt imidlertid på å sette latteren i halsen, da Sergio Agüero på overtid klarte å snike seg foran en forsvarsspiller og fikk stukket foten
fram før keeper Neuer fikk tak i tilbakespillet fra egen forsvarsspiller. Ballen trillet imidlertid like utenfor stolpen til Bayern München-keeperen.

Dermed endte kampen med 1-0-seier til Bayern München, noe som kan bli svært avgjørende når det gjelder sørsmålet om hvem som går videre fra pulja. For Citys del endte kampen med et surt tap, spesielt på grunn av tidspunktet i kampen scoringen kom på.

4 svar

 1. Ronny Solberg på Facebook sier:

  Liker ikke

 2. Tor Sønsteby sier:

  Yaya T og Samir N siktet igjen når det gjelder å vise muskler og innsats, – Milner burde spilt fra start.

 3. Per Arve Stenødegård sier:

  På mange måter en perfekt gjennomført bortekamp mot ett topplag i CL . Helt til baklengsmålet.
  Men personen Yaya blir eg ikke helt klok på desverre.

Legg igjen en kommentar