Før kampen: Bayern München – Manchester City

PA_SOCCER-Man-City-200990_7120501Bare dager etter uavgjortkampen mot Arsenal reiser de lyseblå til München for å møte den regjerende tyske mesteren, og det gjør de uten Manuel Pellegrini på sidelinjen.

Etter 2-2 mot Arsenal på Emirates var Manchester Citys 61 år gamle manager rasende på dommer Mark Clattenburg som han mente overså to klare frispark til sitt lag i forkant av The Gunners’ scoringer i tillegg til at chileneren følte seg snytt for et straffespark da Jack Wilshere handset i egen sekstenmeter. Poeng ble det uansett på Manchester City etter at Martin Demichelis headet et godt slått hjørnespark fra Aleksandar Kolarov kontant i krysset.

Det er Champions League det skal handle om denne midtuken, og som kjent har Manchester City i år som i fjor havnet i gruppe med både Bayern München og CSKA Moskva. Eneste forskjellen i årets gruppesammensetning er at tsjekkiske Viktoria Plzen er byttet ut med det italienske storlaget AS Roma. I forrige sesongs Champions League gikk Pellegrinis gutter videre fra gruppespillet, men Barcelona ble for sterke i åttendelsfinalen. Det var etter 2-0 tapet på hjemmebane mot den spanske giganten at Pellegrini fikk seg selv utestengt i to kamper. Den chilenske manageren rettet krass kritikk mot den svenske kamplederen Jonas Eriksson som dømte både straffe og ga rødt kort da Martin Demichelis felte Lionel Messi utenfor sekstenmeteren.

Pellegrinis harde ordelag ble slått hardt ned på av UEFA som altså valgte å utestenge manageren som soner sin andre, og siste kamp under onsdagens batalje mot Bayern München. Laget blir da ledet av Pellegrinis mangeårige assistent Rubén Cousillas, om enn i tett dialog med sin sjef som i tillegg styrte dagens pressekonferanse. – Vi kommer til å forholde oss til denne kampen som alle andre, forteller Pellegrini. – Det handler om at vi ønsker å få frem våre kvaliteter, og beseire Bayern München med våre kvaliteter. Selvfølgelig skal vi inrette oss etter detaljer hos motstanderen, men det blir bare et viktig moment, ikke førsteprioritet. 61-åringen brukte deler av pressekonferansen på å uttrykke sin misnøye over seedingen som gjør at tre mestere kan havne i samme gruppe, men innrømmet at det eneste laget hans kan gjøre med situasjonen er å ta nok poeng til å gå videre. – Vår personliget på onsdag blir viktig, vi må kunne sette vårt avtrykk på alle kamper vi spiller, uavhengig av motstander, konstaterer chileneren. – Gir vi ballen til Bayern blir de vanskelige å slå, men greier vi å utnytte vår ballbesittelse skal vi bli det samme.

Vincent Kompany var tvilsom før kampen mot Arsenal, men kapteinen var ikke tvilsom under selve oppgjøret. Belgieren sto frem i midtforsvaret og vant mange dueller for laget sitt, nå mener 28-åringen at det er på tide at laget hans biter fra seg i Europa også. – Det finnes bare én vinner, resten er tapere. Førsteplass er det eneste som gjelder for meg, innrømmer Kompany. – Min erfaring med Champions League er at det absolutt ikke er umulig, men alt må være perfekt. Ingen lag er garantert en finale og marginene er veldig små.

Om Manchester City skal ha mulighet til å komme langt i Europa er de avhengig av å holde kapteinen sin skadefri, men til tross for mange kamper så påstår belgieren at gode prestasjoner i Europa gir laget mye selvtillit, noe som var tydelig etter fjorårets seier på Allianz Arena hvorpå de lyseblå vant åtte strake kamper. – Sånne enkeltkamper betyr mye, påstår midtstopperen. – Etter det fikk vi en helt annen tro på oss selv på bortebane som gjorde at vi gikk nesten ubeseiret borte etter det.

Bayern München ga Manchester City en lekse på Eastlands forrige sesong i tyskernes 2-0 seier, men en imponerende 3-2 seier på Allianz sikret avansement for Pellegrinis gutter som bare var ett mål fra å ta førsteplassen i gruppa. Spørsmålet mange stilte seg den gang var om ikke laget hans kunne knepet førsteplassen om det ikke hadde vært for den chilenske managerens regneglipp med tanke på målforskjellen. På onsdag er det klart for et helt nytt oppgjør på Allianz Arena i München og selv om de lyseblå ønsker å kopiere forrige sesongs seier så møter de et Bayern München-lag som har forsterket stallen ytterligere i sommer. Pep Guardiola har hentet blant annet Xabi Alonso fra Real Madrid og Mehdi Benatia fra Roma i tillegg til storscoreren Robert Lewandowski fra Borussia Dortmund. I helgen ble det 2-0 til Bayern München mot Stuttgart etter mål av Mario Götze og Franck Ribéry. Skadelisten er imidlertid lang for tyskerne før oppgjøret mot Manchester City; Rafinha, nevnte Ribéry, Schweinsteiger, Badstuber, Martinez og Thiago er alle utilgjengelige til storkampen.

Manchester City har formspillerne Fernando og Stevan Jovetic ute med skade i tillegg til suspenderte Pablo Zabaleta. Inn på høyrebacken kommer rutinerte Bacary Sagna. Antageligvis starter nok de lyseblå med fem midtbanespillere, men hvilke fem er vanskeligere å spå. I tillegg kan Eliaquim Mangala muligens få sin debut for sin nye klubb, men hverken Kompany eller Demichelis har spilt seg ut av førsteelleveren. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Nasri – Agüero.

Kampen vises på Viasat 4 med avspark klokken 20:45.

Dommeren er spanske Alberto Undiano Mallenco.

2 svar

  1. Thomas Lomundal sier:

    Godt tippa!

  2. John Cato Thorkildsen sier:

    Simon: vinner vi CL? Og hva er lørdagens lottorekke? 😉

Legg igjen en kommentar