Før kampen: Arsenal – Manchester City

AlexisSanchezYayaToureManchester City fortsetter den tøffe serieåpningen i Premier League med å reise til London og Emirates for å møte Arsenal.

En lang landslagspause har forhåpentligvis ført til at de lyseblå fra Manchester har fått skuffelsen fra hjemmetapet mot Stoke litt på avstand. Mame Biram Diouf ble den store helten for The Potters i den overraskende 1-0 seieren på Eastlands. Tapet var en stor nedtur for Manuel Pellegrinis gutter mindre enn én uke etter at hans lag tok en overbevisende 3-1 seier mot Liverpool.

På lørdag er det Arsenal som venter for Manchester City i en kamp hvor de lyseblå ønsker revansje for 3-0 tapet i Community Shield-finalen tidligere denne sesongen. Mål av Santiago Cazorla, Aaron Ramsey og Olivier Giroud utgjorde forskjellen den gangen, men Manuel Pellegrini sa da at han var sikker på at laget hans ville fremstå mer solid når det handlet om poeng. Nå er det opp til bevis for disiplene til den 60-år gamle manageren som har en intensiv uke foran seg med bortekamper mot både Arsenal og Bayern München før formlaget Chelsea kommer på besøk til Eastlands til helgen. Manchester Citys chilenske hovedtrener er imidlertid overbevist om at hans gutter vil være godt forberedt til den utfordrende uken. – Det er slike kamper som motiverer spillerne, slo Pellegrini fast på pressekonferansen før han fokuserte på skadesituasjonen i troppen. – Stevan Jovetic kom tilbake fra landslagssamling med en kjenning på baksiden av låret og er ikke aktuell til lørdagens kamp. I tillegg har Fernando også skadet seg og kan måtte innfinne seg i noen uker på sidelinjen.

Fernandinho tok Premier League med storm forrige sesong og ble tidlig en av Manuel Pellegrinis mest betrodde spillere på midtbanen. Brasilianerens taklingsevne og enorme løpskapasitet gjorde han raskt til en publikumsfavoritt på Eastlands, samtidig som hans spillestil tillot Yaya Touré å frigjøre seg mer offensivt noe som resulterte i mange mål både for klubben og ikke minst ivorianeren selv. Denne sesongen har imidlertid 29-år gamle Fernandinho fått en utfordrer i sin landsmann Fernando, men i sistnevntes skadefravær får brasilianeren igjen muligheten til å storspille mot laget han scoret to mål mot i forrige sesongs 6-3 seier på Eastlands, en sjanse han ikke ønsker å la gå fra seg. – På vårt beste er vi kapable til å slå Arsenal, men vi vet at de har et veldig godt lag, innrømmer Fernandinho. – Spillere som Alexis Sanchez og Aaron Ramsey er en konstant trussel, de har en egen evne til å finne rom inne i boksen, så vi må være fokuserte hele tiden. I sånne kamper handler det om å være bestemt, og vi må forsøke å holde nullen for å kunne vinne kampen.

Arsenal har åpnet denne sesongen med fem poeng på tre kamper. Etter en 2-1 seier hjemme mot Crystal Palace i sesongåpningen har Arsène Wengers gutter spilt uavgjort borte mot både Everton og Leicester. En seier mot Manchester City vil være en god start for Arsenal, samtidig som et tap kan føre til at klubben kan havne litt på etterskudd etter bare fire kamper. I og med at både Theo Walcott og Olivier Giroud er ute med skade kan The Gunners nyinnkjøpte spiss Danny Welbeck få sin debut fra start. Engelskmannen ble hentet på deadline day fra Manchester United for om lag £ 16 millioner, og er nok ivrig på å vise seg frem for sin nye klubb.

Som nevnt tidligere så er både Fernando og Stevan Jovetic ute med skader for Manchester City, samtidig som Pablo Zabaleta også har fått seg en kjenning. Det åpner for den tidlige Arsenalspilleren Bacary Sagna på høyreback samtidig som duoen Sergio Agüero og Edin Dzeko kan få prøve seg sammen på topp. En annen mulighet er at nyinnkjøpte Eliaquim Mangala får sin debut for de lyseblå, men Vincent Kompany er friskmeldt etter skaden som gjorde at han hadde litt trøbbel i Belgias treningskamp mot Australia. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov – Nasri, Fernandinho, Yaya Touré, Silva – Agüero, Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium. Avspark er 13:45.

Dommer er Mark Clattenburg.

3 svar

  1. Jan Erik Hæhre sier:

    Ingen YaYa, er han skadet? Får Lampard fra start, samt Milner, Navas og Zabaleta. Fart på høyresiden i hvertfall.

  2. Simon Stjern sier:

    Pellegrini sa i et intervju før kampen at Yaya kom til England i går etter landslagspausen. Noe overraskende, men forhåpentligvis ingen dramatikk rundt ivorianerens sene ankomst.

Legg igjen en kommentar