Ett poeng i firemålsdrama

JS46226407To av Manchester Citys argentinere kom i rampelyset i London lørdag ettermiddag. Sergio Agüero og Martin Demichelis var med sine scoringer med på å sikre poeng i 2-2 kampen borte mot Arsenal.

Det var flere overraskelser i Manuel Pellegrinis lagoppstilling til kampen mot The Gunners, men den største var nok at Yaya Touré ikke var med i troppen og at Frank Lampard tok hans plass sentralt på midten ved siden av Fernandinho. I tillegg til at den innlånte engelskmannen fikk sin debut var både James Milner og Jesus Navas å finne i førsteelleveren.

I åpningsminuttene hadde Arsenal mye ball uten å komme til det helt store, men etter syv minutter slo Jack Wilshere et godt innlegg som Joe Hart måtte ut i full strekk for å avverge. Etter tolv minutter kom kampens første store mulighet etter slurvete spill fra Manchester City. Danny Welbeck snappet opp en forferdelig pasning fra David Silva og kom helt alene med Joe Hart. Heldigvis for de lyseblå gikk engelskmannens chip i stolpen og den regjerende mesteren slapp med skrekken.

Etter 25 minutter med lite sjanser, men mye ball for Arsenal, kom Manchester City på en helhjertet kontring på høyresiden anført av Jesus Navas. Spanjolen fant Sergio Agüero foran mål med en nydelig pasning, og argentineren som forrige uke ble rapportert å være den mest effektive spissen i Premier Leagues historie gjorde ikke den beskrivelsen til skamme med en kontrollert avslutning forbi Szczesny i Arsenal-målet. 1-0 til Manchester City etter en halvtime hvor det var Arsène Wengers gutter som så ut til å ha kontroll.

Like etter målet angrep de lyseblå igjen på høyresiden, og flott spill fra blant annet Pablo Zabaleta gjorde at David Silva fikk en lignende mulighet som den Agüero scoret på bare noen minutter tidligere. Denne gangen var imidlertid Arsenals polske målvakt med på notene og gjorde en glimrende redning med høyrefoten.

Resultatet sto seg til pause i en kamp hvor Manchester City åpnet veldig svakt, men spilte seg inn i kampen og tok ledelsen gjennom sin argentinske storscorer. Tidvis glimret Yaya Touré med sitt fravær, men effektiviteten City utviste de første 45 minuttene var en regjerende mester verdig.

Manuel Pellegrini gjorde én endring i pausen og tok ut debutant Frank Lampard som ikke fikk satt sitt preg på den første omgangen, til tross for iherdig innsats. Inn for engelskmannen kom tidligere Arsenalspiller Samir Nasri, noe som betydde at James Milner gikk inn sentralt sammen med Fernandinho.

Andreomgangen startet på samme måte som den første, med mye ball for The Gunners, men selv om det var en god del slurv på midten fra de lyseblå var den bakre fireren kompakt. Martin Demichelis og Vincent Kompany virket godt konsentrert i midtforsvaret og ryddet opp mye inne i boksen. Spesielt den belgiske kapteinen var tidvis både høyt og lavt og gikk foran i striden mot de røde fra London. Etter 58 minutter var det på venstresiden det skulle skje for Manchester City og etter flotte kombinasjoner var det Gäel Clichy som fikk en avslutningsmulighet hvorpå den franske venstrebacken forsøkte å lobbe over Szczesny, men skuddet ble dessverre for svakt og dårlig plassert.

Etter 63 minutter skjedde det som virket litt uunngåelig etter mye slurv hos de lyseblå. Flere balltap på vei frem førte til at Arsenal kunne komme med en rask omstilling og når Ramsey sendte Wilshere gjennom ble ikke Clichy mer enn en statue før midtbanespilleren lobbet ballen opp i nettaket bak en utrusende Joe Hart. 1-1.

Etter målet tok Pellegrini ut Agüero og satte inn en av sesongstartens formspillere i Edin Dzeko. Argentineren var tidvis en trussel for Manchester City, men den chilenske manageren ønsket muligens mer kraft inne i boksen.

18 minutter før slutt kom kalddusjen for den regjerende mesteren når Vincent Kompanys klarering gikk rett til en Arsenalspiller som fikk headet ballen tilbake inn i feltet. Der ventet Alexis Sanchez som på hel volley satte ballen opp i det høyre hjørnet bak Joe Hart. På mindre enn ti minutter hadde Arsène Wengers gutter snudd kampen i sitt favør, og igjen valgte Pellegrini å svare på baklengsmålet med et bytte. Inn for Fernandinho kom Aleksandar Kolarov, noe som førte til nye rokkeringer sentralt på banen for de lyseblå. De siste ti minuttene var det Samir Nasri og James Milner som utgjorde den sentrale duoen for City. Den tredje konstellasjonen for dagen.

Med mindre enn ti minutter igjen fikk Manchester City et hjørnespark som traff pannebrasken til en umarkert Martin Demichelis og litt ute av det lyseblå headet argentineren ballen helt oppe i krysset og det var igjen uavgjort. En strålende prestasjon fra midtstopperen.

Argentinerens scoring var en virkelig vitamininnsprøytning for Pellegrinis gutter og de siste minuttene handlet bare om den regjerende mesteren.

Etter utligningen var det en frisk Navas som fikk ting til å skje for de lyseblå og flere ganger stormet han ned langs høyrekanten. Fire minutter før full tid var det et innlegg fra spanjolen som fant Aleksandar Kolarov. Serberen brente til fra seksten meter og ballen smalt i stolpen bak Szczesny.

To minutter på overtid skulle City få en ny mulighet til å snappe alle tre poengene etter at David Silva chippet Edin Dzeko gjennom, men etter litt tumulter endte ballen i stolpen, og bare minuttet etterpå fikk bosnieren en, om mulig, enda større mulighet. Avslutningen ble reddet av Arsenals polske målvakt, og Samir Nasri var dessverre i offside når han satte inn returen.

En noe slurvete kamp endte med 2-2 mellom Arsenal og Manchester City, og selv om de lyseblå tok ledelsen og hadde flere muligheter til å ta alle tre poengene vil nok Pellegrini si seg fornøyd med å poeng i London. Nå er det noen dagers hvile før Manchester City reiser til Tyskland for å møte Bayern München i Champions League.

1 svar

  1. Henrik Brattlie på Facebook sier:

    I en kamp preget av hjemmedømming var Arsenal meget heldige som fikk poeng. City skulle hatt frispark rett før utligningsmålet. Aguero blir stadig straffet for at han alltid forsøker å holde seg på beina. Wilshere skulle om ikke hatt gult for sin dobbel-albue i hodet-takling, i hvert fall fått rødt da han tok med seg ballen med armen inne i egen sekstenmeter. City snytt for straffe. To stolpeskudd og en kjempesjanse i sluttminuttene.
    Iherdig jobbing av laget er godt å se. Og det er viktig å få med seg poeng mot alle som kan anses for tittelutfordrere. Mellomfornøyd med dagens kamp.

Legg igjen en kommentar