City slipper med én spiller utviklet i egen klubb

pg-70-boyata-gettyUEFA godtar at City bare har én spiller i Champions League-troppen som er utviklet i egen klubb.

UEFAs regler blir stadig vanskeligere å skjønne, og det samme gjelder alle omskrivningene av reglene. Da Citys Champions League-tropp ble offentliggjort ble det kjent at City kun har med én spiller som et utviklet i egen klubb i den, nemlig Dedryck Boyata. Andre klubber må ha fire spillere som er utviklet i egen klubb i troppen, men etter at City ble straffet av UEFA for å ha brutt FFP-reglene og kun fikk ha 21 spillere i Champions League-troppen, gikk UEFA etter press fra spillerorganisasjonen FIFPro i juni med på å senke kravet om egenutviklede spillere fra åtte til fem. Nå er det altså klart at bare én av de fem trenger å være utviklet i egen klubb, mens de fire andre bare trenger å være utviklet i eget land. Joe Hart, Gäel Clichy, Frank Lampard og James Milner oppfyller dette kravet.

1 svar

  1. Harald Larsen sier:

    Sånn ca hvor i UEFAs CL-reglement står det at de andre klubbene MÅ ha fire spillere som er utviklet i egen klubb ? Dette er kun et krav dersom man ønsker å fylle opp A-listen med maks antall spillere som er 25. Det er en begrensning på antall utlendinger, maks 17 (16 for Citys del denne sesongen). Men det er ingenting i veien med å registrere kun utlendinger på A-listen, men da kan denne listen følgelig kun bestå av 17 spillere. Ingenting, absolutt ingenting sier at man MÅ registrere 25 spillere på A-listen. Forrige sesong registrerte forøvrig City 23 (av mulig 25) spillere og brukte 21 av disse i løpet av turneringen. Har sett mange nettsteder påpeke at City «slipper » med en egenprodusert spiller, men dette er rett og slett manglende forståelse for reglementet. Et reglement som alle interreserte i kan finne på UEFAs nettsider. Spillere under 21år pr 01.01.14 trenger heller ikke registreres på A-listen, men kan frittbrukes i CL. Matija Nastasic er et eksempel på en slik spiller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.