Micah Richards til Fiorentina

Micah2_0708Det er transfer deadline day, og det ser ikke ut til å at City henter inn noen spillere i siste liten. I stedet har Micah Richards skrevet under for Fiorentina på lån.

I og med at Richards bare har ett år igjen av kontrakten med City har vi sannsynligvis sett Richards i City-drakt for siste gang.

Richards er den spilleren som har vært lengst i City, helt siden han var 14 år gammel, da han ble hentet fra Oldhams ungdomsakademi. Det var i 2001 og fire år senere, i 2005, fikk han sin debut for Citys A-lag. Datoen var 22. oktober 2005, da han kom inn som innbytter i en kamp mot Arsenal. Det er nå altså ni år siden, og siden den gang har det vært både oppturer og nedturer for forsvarsspilleren, som fortsatt bare er 26 år gammel.

I september 2007 var han kaptein for City for første gang, og ble dermed Citys yngste kaptein gjennom tidene. Richards hatt fylt rollen som både midtstopper og høyreback i City, og det var ventet at spilleren som er født i Birmingham ville ha en stor framtid både i City og for Englands landslag. For landslaget fikk han sin debut i november 2006 i en kamp mot Nederland, og ble da tidenes yngste forsvarsspiller på det engelske landslaget.

Etter at Steve McClaren fikk sparken som Englands landslagstrener mistet ganske snart Richards plassen på landslaget, da Fabop Capello ikke hadde like stor tå Richards.

Da City vant Premier League i 2011/12-sesongen var Richards en viktig del av laget fra sin høyrebackposisjon, men mistet deretter plassen til Pablo Zabaleta, som forrige sesong nesten konsekvent ble foretrukket foran Richards. Richards fikk bare to kamper i Premier League denne sesongen, noe som ikke var nok til å få medalje.

Totalt ble det 245 opptredener for City på Richards, og 10 mål. Flere ville det garantert blitt hadde det ikke vært for en del skadeopphold, som nok var en indirekte årsak til at Richards også mistet plassen på laget. Da Bacary Sagna også ble hentet inn i sommer og Richards plutselig var tredjevalg eller fjerdevalg som høyreback, kom det ikke som noen overraskelse at spilleren med lengst fartstid i City skulle finne seg nye beitemarker. At han skulle havne i Italia var imidlertid noe mer overraskende, men faktum er i alle fall at Richards det neste året skal spille for Fiorentina. Om oppholdet blir en suksess vil Serie A-klubben sannsynligvis tilby ham en permanent kontrakt. Kontrakten Richards har med City vil på det tidspunktet være gått ut, og Richards kan da signere gratis.

Hva tenker du om at Micah Richards har forlatt City? Skriv i kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *