Hjemmefadese for Manchester City

Premiership-3pm-kicks-offsHverken Yaya Touré eller lagkameratene hans fikk hull på byllen mot Stoke som stakk av med alle tre poengene etter mål av Mame Biram Diouf.

Det var ikke Manchester Citys ettermiddag på Eastlands denne lørdagen. Manuel Pellegrini gjorde enkelte endringer på laget som beseiret Liverpool tidligere denne uken, og som vi spådde byttet chileneren begge backene til dagens oppgjør, noe som betydde offisiell debut for Bacary Sagna. I tillegg til det fikk Sergio Agüero sin første kamp fra start denne sesongen på bekostning av Edin Dzeko.

Etter ti minutter kom kampens første mulighet for de lyseblå. Flott spill av blant annet debutant Sagna gjorde at Samir Nasri fikk muligheten til å skyte fra om lag 15 meter, men Stokes keeper Asmir Begovic hang med på notene og fikk dyttet ballen til corner. 38 minutter ut i kampen fikk Fernando en kjenning i låret som gjorde at han måtte gi seg. Fernandinho erstattet midtbanespilleren og gikk rett inn i rollen ved siden av Touré. Stoke lå veldig dypt med laget sitt og Pellegrinis gutter slet med å etablere noe særlig trykk på The Potters, men like før pause fikk Yaya Touré en enorm mulighet etter at Aleksandar Kolarov la ballen ut 45 grader fra dødlinjen til Touré som kunne skyte med venstrebeinet fra rundt ti meter. Til tross for at ivorianeren helst avslutter med det andre beinet fikk han bra treff med venstre, men tverrliggeren sto i veien for 31-åringen. Dermed sto det 0-0 til pause på Eastlands, og verre skulle det bli.

Til tross for at Manchester City bare skapte to klare målsjanser i den første omgangen så valgte ikke Pellegrini å gjøre noen endringer i pausen. Det er mulig at byttet av Fernando gjorde at chileneren ble litt passiv, men laget hans gikk rett i strupen på Stoke etter hvilen og etter 50 minutter så nok flere City-supportere ballen i nettet når Samir Nasri fikk avsluttet fra om lag 16 meter etter et godt veggspill med David Silva. Avslutningen gikk via en Stoke-forsvarer og så ut til å gå i mål bak en utspilt Begovic, men det hele endte bare med hjørnespark for hjemmelaget. Fem minutter senere fikk Yaya Touré en lignende mulighet som den like før pause, men denne gangen med riktig bein. En helt utstrekt Begovic fikk dyttet ballen over målet og til nok en corner. Et hjørnespark som skulle vise seg å bli en større mulighet for de røde- og hvitstripede enn for de lyseblå.

Kalddusjen kom nemlig når Stoke fikk klarert hjørnesparket til Mame Biram Diouf som satte fart fra egen banehalvdel. Først passerte han Aleksandar Kolarov før han med en lang touch løp forbi Fernandinho. Når han kom inn i sekstenmeteren og fikk skutt mot mål så ikke selve avslutningen ut til å være all verden, men på en eller annen finurlig måte snek ballen seg mellom bena på en ikke helt patent Joe Hart. Et slag i ansiktet for Pellegrinis gutter, men sannheten er at like etter holdt Diouf på å sette sitt andre for dagen etter slett forsvarsspill fra de lyseblå.

Den siste halvtimen maktet ikke Manchester City å skape det helt store selv om både Jesus Navas og Edin Dzeko kom inn for Samir Nasri og Stevan Jovetic.  Det nærmeste var en avslutning fra en skuddvillig Yaya Touré, men nok en gang sto en Stoke-forsvarer i veien og skuddet gikk utenfor. På overtid trodde mange at Lee Mason skulle gi straffespark til ivorianeren når han ramlet overende, men dommeren valgte heller å gi 31-åringen gult kort for filming, og med det ebbet det hele altså ut med et skuffende hjemmetap for Manchester City i en kamp hvor de aldri greide å bryte ned et kompakt Stoke-lag med en dyktig Asmir Begovic i målet.

Etter kampen ville ikke Manuel Pellegrini skylde på Lee Mason for at laget hans ikke tok poeng, men innrømmer at han synes det skulle ha vært straffespark. – Alle dere så at det var straffespark, konstaterer 60-åringen. – Men situasjonen med Yaya var bare én i løpet av hele kampen. Jeg er mer bekymret for måten vi slipper inn mål på, i dag var en dårlig dag. Klar tale fra Pellegrini som antageligvis ønsker at nysigneringen Eliaquim Mangala blir spilleklar til kampen mot Arsenal lørdag 13. september, for feilskjær som det i dag kan ikke den regjerende mesteren ha for mange av hvis de ønsker å gjenta fjorårets bedrift.

3 svar

  1. Arild Kvalvåg sier:

    For mange rotasjoner gjør at dynamikken forsvinner,i tillegg til dårlig tempovekslinger blir det vanskelig å bryte gjennom. Trodde faktisk Edin skulle starte med tanke på at Stoke ville sette opp bussen. Ser allerede fram til neste kamp, revansjere seg

  2. Jone Engelsvold på Facebook sier:

    Første gang i Manchester, etter 40 år med support. Det var nok ikke slik min datter og jeg hadde tenkt oss debyen på Eastlands. Tross stor nedtur, vi gleder oss over små glimt av magisk fotball. Noen ganger er det bare stang ut. Neste gang…..!

  3. Per Arve Stenødegård sier:

    Rart ikke Pelle gikk for Dzeko mot ett robust og hardtarbeidende Stoke

Legg igjen en kommentar