Før kampen: Manchester City – Stoke

4342594Manchester City tar i mot Stoke og gamletrener Mark Hughes når de to lagene møtes til dyst på lørdag.

De lyseblå står med full pott etter to kamper ettersom Liverpool ble beseiret på mandagen. To mål av formspilleren Stevan Jovetic og ett av Sergio Agüero i sin nye rolle som superinnbytter bidro til at Manuel Pellegrinis gutter tok tre nye poeng i sesonginnledningen og er nå et av fire lag som står med full pott etter 180 minutter.

På de siste fire kampene mot Stoke hjemme på Eastlands har Manchester City scoret ti mål, og med en Stevan Jovetic i form kan det fort bli målrikt på lørdagen også. Det eneste dilemmaet for Manuel Pellegrini er hvilke to spillere han skal starte med på topp. Jovetic og Edin Dzeko har vært chilenerens prefererte angrepsduo i de to åpningskampene, samtidig som Sergio Agüero har scoret mål i begge kampene etter at han har kommet inn fra benken, noe som ifølge Manchester Evening News gjør han til tidenes mest effektive spiller i Premier League. Selv er argentineren mest opptatt av at målene han bidrar med fører til poeng. – Jeg ble fortalt om statistikken, men det viktigste for meg er at målene bidrar til seier, påstår 26-åringen før han forteller om sin egen form. – Jeg blir bedre for hver dag som går, men jeg har ikke hatt en ordentlig sesongoppkjøring på flere år. Pellegrini har bedt meg om å forberede meg ordentlig denne sesongen. Agüero har scoret 54 mål på 89 ligakamper noe som betyr mål hvert 113. spilte minutt for Manchester City, nå håper han på at et samarbeid med Jovetic kan gi begge angrepsspillerne flere mål. – Stevan er en veldig god spiller, forteller argentineren. – Vi trenger han og jeg er glad for at han har kommet ordentlig i gang i Premier League og forhåpentligvis kan vi spille sammen etter hvert.

Hvis vi skal tro Manuel Pellegrinis pressekonferanse kan det bli en veldig hektisk helg for Manchester City. I tillegg til kampen mot The Potters så stenger overgangsvinduet denne helgen, og selv om de lyseblå antageligvis ikke kommer til å hente flere spillere til Eastlands, så kan Micah Richards, John Guidetti og Scott Sinclair være på vei bort fra den regjerende mesteren. – Vi får se hva som skjer de neste 48 timene, forteller Citys chilenske manager. – De vet at de ikke er med i stallen fordi vi har mange gode spillere, men jeg har ingen nyheter om de for øyeblikket. Når det kommer til kampen mot Mark Hughes sine gutter påstår Pellegrini at oppgjøret kan bli tettere enn mange forventer. – I fjor spilte vi en veldig god kamp men vant bare 1-0, minner 60-åringen oss på. – Jeg er helt overbevist om at de kommer til å gi oss tøff motstand, og vi må spille godt for å vinne.

Stoke har vært aktive på overgangsvinduet denne sommeren og har hentet en god del offensive spillere. I tillegg til Mame Biram Diouf fra Hannvoer 96 har The Potters hentet Bojan Krkic fra Barcelona og Victor Moses på lån fra Chelsea. Både Bojan og Diouf kan starte morgendagens kamp i tillegg til nysigneringen Steve Sidwell fra Fulham. Stoke har bare tatt ett poeng så langt denne sesongen etter at de først tapte hjemme mot Aston Villa. Forrige helg spilte Mark Hughes gutter 1-1 borte mot Hull etter at Ryan Shawcross utlignet like før full tid. Til lørdagens oppgjør så er tidligere City-spiller Stephen Ireland ute med skade.

Manchester City kan gjøre en del endringer på laget som beseiret Liverpool på mandagen, men Pellegrini innrømmet på pressekonferansen at Eliaquim Mangala heller ikke denne gangen får sin debut for sitt nye klubblag. Álvaro Negredo er fortsatt ute med skade for de lyseblå. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Nasri, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 16:00.

Dommer er Lee Mason.

Legg igjen en kommentar