Ny knallhard Champions League-gruppe på City

imgresCity havnet nok en gang i en knallhard Champions League-gruppe, og nok en gang i gruppe med Bayern München.

Trekningen til gruppespillet i denne sesongens Champions League ble gjennomført i dag, og oppsiktsvekkende nok havnet City nesten i samme gruppe som i gruppespillet i fjor. Da var City bare tredjeseedet, mens City i år var andreseedet. Likevel er årets gruppe på papiret langt vanskeligere enn gruppa i fjor. Den eneste forskjellen på gruppene er nemlig at Viktoria Plzen er byttet ut med italienske Roma, som kom på 2. plass i Serie A i fjor.

Fra pott 1 trakk City nok en gang Bayern München og havnet dermed for tredje gang på fire år i gruppe med de tyske seriemesterne. I fjorårets kamper ble det tap på hjemmebane og seier på bortebane mot tyskerne, mens det i 2011/12-sesongen ble tap på bortebane og seier på hjemmebane.

Da laget fra pott 3 ble trukket var det nok enkelte som ristet lettere oppgitt på hodet. På det tidspunktet var nemlig Citys gruppe helt identisk med gruppa fra i fjor. CSKA Moskva ble nemlig tredje lag ut av bollen i Monaco. I fjorårets Champions League hadde City få problemer med russerne og vant begge kampene.

I og med at Viktoria Plzen ikke var med i trekningen var det umulig at trekningen kunne bli helt identisk som den i fjor, men i stedet for det tsjekkiske laget kom det en langt verre motstander opp av bollen – Roma! City har aldri tidligere møtt Roma i en obligatorisk kamp, men det er liten tvil om at en kamp mot laget som havnet på andre plass i Serie A i fjor vil bli tøff.

To av de tre tidligere sesongene i Champions League har City havnet i det som har blitt kalt for «dødens gruppe», og med unntak av CSKA Moskva trakk City igjen bortimot de vanskeligste motstanderne som var mulig å trekke.

City EDS deltar også i UEFA Youth League (kun for de spillerne som er 19 år eller yngre), og trekningen for Champions League gjelder også for Youth League. Det betyr at Patrick Vieiras gutter også skal få bryne seg på ungdomslagene til Bayern München, CSKA Moskva og Roma.

Oppdatert: Kampoppsettet blir som følger:

Bayern v City: 17. september
City v Roma: 30. september
CSKA Moskva v City: 21. oktober
City v CSKA Moskva: 5. november
City v Bayern: 25. november
Roma v City: 10. december

9 svar

 1. Friedland sier:

  Fantastisk trekning igjen for oss 🙂 håper virkelig på bortekamp mot Bayern i 2 runde, midt i oktoberfestivalen igjen. Roma går det rimelige fly til. Dette var strålende. Synd at man må ha visum til Russland, gidder bare ikke da.

 2. Neman Matin på Facebook sier:

  Håper det blir kamp først i roma

 3. Tor Sønsteby sier:

  BIllett bestillingen er åpen nå for CL.

 4. Werner Conny Jørgensen sier:

  Hele trekninga er jo en jævla vits. Dvs den kan ikke møte den og den osv. Ikke møte andre i samma land osv. Ranking etter hvor mange år i CL, ikke om de er årets ligamestere men der seeda lag som Arsenal kommer i den som lag nr 4!!! Og noen grupper er det ingen mestere og i noen grupper er alle årets ligamestre. Morsommere med FA-cupen der man kan trekke hvem som helst og ikke en UEFA styrt cup som på forhånd har lagt opp til hvem som møter hvem.

 5. Typisk tenkte jeg da Roma var igjen og kun gruppe E som var gjen av de siste lagene. Husker jeg tenkte bare ikke Roma før siste gruppe skulle trekkes, og så ble det det 🙁

 6. Bjarne sier:

  Vi havner atter en gang i en gruppe fra h&!@?te i CL! Hvor mye uflaks kan man ha? Men så har jo City vunnet tidenes lottogevinst med klubbens eiere, så CL-ulykken vår er nok bare karmas måte å balansere regnskapet..

 7. Terje Flatha sier:

  Klokt sagt 🙂 Dessuten tror jeg vi nå er på høyden med de beste og kan slå alle. 100 kr. på City i år som CL-mestere.

 8. Per Arve Stenødegård sier:

  Uansett , en kan ikke gjøre alle til laks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *