Jovetic-dobbel senket Liverpool

JS44764094Etihad Stadium fortsetter å være et fort, og City tok alle tre poengene hjemme mot fjorårets serietoer Liverpool. En viktig årsak til det er Stevan Jovetic, som scoret to mål.

Det var duket for storoppgjør hjemme på Etihad allerede i sesongens første hjemmekamp. Liverpool tok turen fra Merseyside med sin nye signering, Mario Balotelli, som ikke var klar for spill, men satt på tribunen og så gamle lagkamerater møte nye.

Det var definitivt de gamle lagkameratene som gjorde det best, og utfallet ble det samme som da lagene møttes i romjula i fjor på Etihad – City tok alle tre poengene.

Manuel Pellegrini valgte å starte med nesten det samme laget som slo Newcastle i første kamp, bortsett fra Pablo Zabaleta endelig var klar for spill igjen etter sommeren. Han gikk inn på høyreback, mens Gäel Clichy ble flyttet over på venstreback i stedet for Aleksandar Kolarov.

Første omgang ble ikke den aller mest spennende affæren. Lagene følte hverandre på tennene uten å komme til de helt store sjansene. Edin Dzeko skjøt utenfor etter åtte minutter, mens Pablo Zabaleta skjøt over på hel volley etter et innlegg fra backkollega Clichy. På motsatt side fyrte tidligere City-spiller Daniel Sturridge av fra spiss vinkel etter å ha lurt Kompany med en finte, men Joe Hart sto plassert helt inne ved stolpen og fikk få problemer med å stoppe skuddet.

Så skulle imidlertid Etihad Stadium ta fyr. 41 minutter var spilt da Liverpools Moreno sto og ventet på en dalende ball, sånn at han kunne klarere den. En som ikke ventet var Stevan Jovetic, som snappet ballen foran Moreno og dermed kom alene med keeper. Spilleren fra Montenegro valgte å knalle til, og traff mellom beina på Mignolet i Liverpool-buret. Dermed kunne City gå til ledelse med 1-0, i det som egentlig var en ganske jevn omgang. City styrte mye av spillet i starten av kampen, før Liverpool tok noe over. På slutten av omgangen var det imidlertid igjen City som tok initiativet, noe som kom til å betale seg, gjennom Jovetic’ scoring.

Der første omgang ikke inneholdt de helt store sjansene, bortsett fra scoringen, skulle det skje langt mer i andre omgang. Ti minutter var spilt da Stevan Jovetic nok en gang skulle markere seg med scoring for Manchester City. Han startet selv angrep med en nydelig hælflikk ut til Samir Nasri på kant. Franskmannen la inn foran mål, og fant Jovetic som viste god balanse da han med venstrefoten plasserte ballen i nettet. Dermed 2-0 til City, og to scoringer av montenegrineren som ikke startet mer enn to kamper i Premier League i fjor på grunn av skader. Han har imidlertid hatt en meget god pre season, og han ser nå ut til å ta den gode formen med seg inn i Premier League også.

Sturridge hadde en farlig avslutning fra skått hold i første omgang og skulle også få en tilsvarende mulighet i andre omgang, men igjen var Joe Hart med på notene. Og i stedet for Liverpool-scoring skulle City gå opp i 3-0.

Edin Dzeko ble skadet etter en duell med Martin Skrtel der slovaken laget en rift i låret til Dzeko med knottene sine. Inn for Dzeko kom Sergio Agüero, som bare trengte få sekunder på å sikre City 3-0-ledelse. Jesus Navas skal imidlertid ha en stor del av æren for sitt glimrende gjennomspill som gjorde at Agüero kom alene med keeper, der han selvsagt ikke gjorde noen feil. Avslutningen bak Mignolet var iskald, og Premier Leagues mest effektive spiss kunne juble for 3-0 til City.

Etter dette lot City Liverpool komme inn i kampen igjen, og det ble en del «hawaii» i de lyseblås forsvar. Etter 83 minutter skulle reduseringen komme. Sturridge la inn på bakerste der innbytter Lambert befant seg. En fantomredning av Joe Hart på avslutningen fra kort hold forhindret imidlertid scoring på første forsøk, men ballen spratt ut igjen og i kneet på enten Lambert eller Pablo Zabaleta. Joe Hart var igjen etter ballen, men dessverre etter at ballen såvidt hadde krysset målstreken, og med mållinjeteknologien som brukes i Premier League var det ingen sjanse for at dommerne ikke skulle få med seg dette. Komitéen som avgjør som skal krediteres tvilsomme mål får imidlertid bestemme om målet skal tilkjennes Lambert eller regnes som et selvmål av Pablo Zabaleta, men reprisene viste at det nok sannsynligvis var et selvmål av argentineren.

Like etter skulle Liverpool komme til nok en kjempesjanse da Clichy klarerte ballen rett i innbytter Fernandinho. Ballen spratt dermed tilbake til Lambert, som plutselig var alene med keeper. Men i stedet for å avslutte selv fra glimrende posisjon forsøkte den tidligere Southampton-spilleren å finne Daniel Sturridge foran mål. Der var imidlertid Vincent Kompany, som fikk beinet ballen vekk.

Liverpool var nå virkelig i støtet, men skulle få de siste minuttene av kampen ødelagt på grunn av skader. Først måtte Glen Johnson gå av banen, og i og med at bortelaget hadde gjort alle byttene sine måtte de rødkledde avslutte kampen med ti mann. Både Skrtel og Moreno ble imidlertid også liggende nede med skader i sluttminuttene, men bortelaget slapp å bli redusert til enda færre spillere.

For Citys del betyr imidlertid 3-1-seieren at laget fortsatt har full pott og har fått en glimrende start på sesongen. Stevan Jovetic ble av den lokale juryen kåret til banens beste spiller, noe som ikke kom overraskende etter de to scoringene. «Helt klart min beste City-opplevelse. Det var ikke så mange av dem forrige sesong med alle problemene jeg hadde, men jeg tenker ikke på det. Nå nyter jeg hverdagen med dette laget som jakter på flere titler,» kunne en lykkelig Jovetic fortelle i et intervju etter kampen. Det hadde han all mulig grunn til å være, og sett med City-øyne er det lov å håpe at det skal løsne skikkelig for spissen fra Montenegro denne sesongen. Etter sesonginnledningen å bedømme er ikke det helt umulig.

1 svar

  1. Brynjulv Eika sier:

    «We controlled the game until City’s first goal»
    Slike kommentarar kan vi like…..

Legg igjen en kommentar