Før kampen: Manchester City – Liverpool

Edin+Dzeko+Manchester+City+v+Liverpool+J6DEkk7UH-MlDet er klart for sesongens første hjemmekamp når Manchester City møter regjerende serietoer Liverpool til dyst hjemme på Eastlands.

 
Manchester City videreførte stålkontrollen de har skaffet seg på St. James Park i forrige helgs serieåpning. Fem strake borteseiere mot Magpies ble til seks etter scoringer av David Silva og Sergio Agüero. Sesongens første scoring var en virkelig perle og den var det den spanske magikeren som sto for, selv om han må rette en takk til både Yaya Touré og Edin Dzeko. Først slo ivorianeren en eminent langpasning før Dzeko kombinerte fysikk med eleganse når han, i tillegg til å holde Newcastle-forsvaret unna, greide å hælsparke ballen tilbake til Silva som med en utsøkt førstetouch hadde få problemer med å bruke sin andre til å plassere ballen bak Tim Krul. Det hele ble avgjort i kampens sluttminutter da Sergio Agüero gjorde alt selv og dro seg forbi landsmann Fabricio Coloccini før han, på andre forsøk, satte ballen i nettet. En flott start på årets sesong som sikret manager Manuel Pellegrini full pott og tre poeng før mandagens møte med Brendan Rodgers gutter.

Sesongens første hjemmekamp er passende nok mot klubben som lenge lå foran Manchester City på tabellen forrige sesong, nemlig Liverpool. De røde fra Merseyside gjorde en knallsesong, men maktet ikke å henge med når Pellegrinis gutter utførte en feilfri sluttspurt etter tapet på Anfield. Denne sesongen sikter nok Brendan Rodgers gutter på å stå distansen ut, men kampen om å løfte Premier League-trofeet kan muligens bli enda tøffere i år, i hvert fall om vi skal tro Pellegrini.  – Forrige sesong er over og vi tenker ikke mer på den. Nå er det nye kamper og nye øyeblikk og vårt fokus er å vinne poeng på hjemmebane.

Edin Dzeko skrev i midtuken under en ny langtidskontrakt med Manchester City og bosnieren som tidvis var veldig god forrige sesong, har begynt denne sesongen som han avsluttet den forrige – med storspill. I og med at Sergio Agüero fortsatt trenger noen uker på å komme i kampform etter veldig mange kamper, og skader, forrige sesong får bosnieren muligheten til å jobbe på topp for de lyseblå. Den jobben får han gode skussmål for av sin overordnede, Manuel Pellegrini. – Dzeko er en av de spillerne som har forbedret seg mest når det kommer til innstilling, forteller chileneren. – Nå er han fokusert på å spille 95 minutter hver eneste kamp, og han er en viktig del av laget. Den nye kontrakten er vel fortjent. Til mandagens batalje mot Liverpool starter sannsynligvis bosnieren på topp sammen med Stevan Jovetic, en annen spiller som får skryt av Pellegrini. – Han er i veldig god form for øyeblikket og jeg håper han vil fortsette på samme måten, forklarer 60-åringen. – Jovetic er en veldig bevegelig angrepsspiller og forrige sesong var han en konstant trussel når han kom inn fra benken. Han er en dyktig avslutter og vi vil se den «egentlige» Stevan denne sesongen.

Med utsiden av foten overlistet Álvaro Negredo belgiske Simon Mignolet i Liverpool-buret forrige sesong. Det var den avgjørende 2-1 scoringen som ga Manchester City seieren i en kamp hvor de røde fra Merseyside tok ledelsen ved brasilianske Philippe Coutinho. Til mandagens kamp har det skjedd mange endringer i den røde leieren hvor blant annet Luis Suarez har forsvunnet til FC Barcelona og spillere som Adam Lallana, Rickie Lambert og Emre Can har kommet inn. Så spørs det om signeringer som midtstopper Dejan Lovren fra Southampton klarer å hindre de lyseblå fra Manchester i å øke målsnittet sitt mot Liverpool på Eastlands. Ti mål har det blitt på de fire siste hjemmekampene i ligaen mot Gerrard og co som bare har gitt Joe Hart tre baklengs i samme periode.

For Liverpool så har mye denne uken handlet om tidligere City-spiller Mario Balotelli. Den italienske angrepsspilleren var opphavet til mye frustrasjon, men også en god del gleder blant City-fansen i sin periode hos de lyseblå. Nå virker det som om 24-åringen er klar som Suarez’ erstatter i Merseysideklubben og det betyr at Liverpools nye angrepsduo kan være to tidligere City-spillere i Balotelli og Sturridge. Likevel bli ikke italieneren klar til mandagens oppgjør, men The Times melder at overgangen offentliggjøres enten før kampstart eller i løpet av tirsdagen. Nysigneringen Adam Lallana er ute med skade sammen med Daniel Agger, Fabio Borini og Jon Flanagan for mandagens bortelag.

Manuel Pellegrini døpte kampen til en «sekspoengskamp» på pressekonferansen, og selv om bare Negredo er ute med skade så mener chileneren at flere av hans spillere er langt unna toppform grunnet en sesongoppkjøring som har vært langt fra optimal. – Denne uken er fortsatt mange av spillerne ikke helt 100%, innrømmer 60-åringen. – Vi har 13, 14 spillere som fortsatt holder på med sesongoppkjøring. Vi tipper uansett følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernando,Yaya Touré –Silva, Jovetic, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

Dommer er Michael Oliver.

4 svar

 1. Kristoffer Nilsen sier:

  Denne kampen har jeg gledet meg til!!
  Fin video som gir en fantastisk før kamp feeling:
  http://mcfc.co.uk/citytv/Features/2014/August/City-Live-intro-video

 2. Bjørn Karlsen sier:

  Grugleder meg. Håper ikke Liverpool rundspiller oss slik de gjorde før pause på Ethiad forrige sesong. Satser på at Yaya er i slag!

 3. Simon Stjern sier:

  Traff bra på det laget, kom igjen nå , gutta. CTID!

 4. trond sier:

  Martin Demichelis er forferdelig.. Snakk om dårlig spill.. håper virkelig han ikke skal starte alle kampene denne sesongen

Legg igjen en kommentar