De norske ekspertenes Premier League-tips

Illustration_Football_Logo_Premier_LeagueVi har gått gjennom diverse norske medier og funnet ekspertenes tips for hvordan årets Premier League kommer til å ende.

Hvis vi starter med Norges største avis, VG, tror de at Chelsea vinner ligaen og at City havner på andreplass. Om City skriver avisen: «Vant seriegull, etter fem strake seirer mot slutten av sesongen, selv om det virket som klubben hadde rotet bort gullet til Liverpool. Har gjort én viktig handel: Midtstopper Eliaquim Mangala fra Porto, som ny makker til kaptein Vincent Kompany. Har ellers beholdt alle de ønsket, og som Chelsea kunne de stilt to gode lag i Premier League.»

VGs topp 5:
1. Chelsea
2. Manchester City
3. Arsenal
4. Liverpool
5. Manchester United

Dagbladet tror derimot City vinner Premier League, og har de lyseblå på topp foran Chelsea på andreplass. «Uhyre sterkt av manager Pellegrini å vinne liga og cup i sin første sesong. Har vinnerlaget intakt. Handlet forsiktig, men ser også denne sesongen ut til å ha ligaens sterkeste spillerstall. Suksess i Europa viktig, men får likevel et forsiktig vinnertips i en knalltøff og antatt jevn Premier League,» skriver avisen.

Dagbladets topp 5:
1. Manchester City
2. Chelsea
3. Arsenal
4. Liverpool
5. Manchester United

Nettavisen har City så langt nede som på fjerdeplass, og skriver i sin begrunnelse blant annet at: «Også når det gjaldt Manchester City var det mye uenighet om hvor de skulle plasseres. Vi har sett på mange faktorer, og spesielt noen kan være ekstra utslagsgivende. – VM. Vi har sett fra tidligere lag med mange VM-spillere, at det tar lang tid å komme i gang på høsten. Det blir vanskelig å vinne hvis de er slitne fra sesongstart av. – Champions League. City har enda til gode å hevde seg i den gjeveste turneringen, noe som helt klart blir prioritert høyere. – Sterke konkurrenter. Kampen om ligagullet er tøffere enn noen sinne (sier vi ikke det hvert år?), og vi tror det er både et, to og tre lag som kan gjøre det bedre enn de lyseblå. Derfor plasserer vi Manchester City på en fjerdeplass.» Les hele begrunnelsen her, der supporterklubbens Ole Fuglestad også blir spurt om den kommende sesongen.

Nettavisens topp 5:
1. Chelsea
2. Arsenal
3. Liverpool
4. Manchester City
5. Manchester United

TV 2 har selvsagt også tippet, og plasserer City på tredjeplass, bak Chelsea og Arsenal. Klikk her for å se en diskusjon rundt tabelltipset.

TV 2s topp 5:
1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester City
4. Manchester United
5. Liverpool

NRKs ekspert Thore Haugstad tror City havner på andreplass, bare slått av Chelsea, og skriver: «UEFAs Financial Fairplay-sanksjoner har hindret City noe, men signeringer har likevel kommet inn. Defensive forsterkninger inkluderer Bacary Sagna, rivjernet Fernando, den atletiske stopperen Eliaquim Mangala og målvakten Willy Caballero. Forvent en såpeopera i britisk presse om sistnevnte foretrekkes fremfor Joe Hart. Manuel Pellegrini har fortsatt ligaens skarpeste angrep, men skader kan koste dyrt. Álvaro Negredo er ute de neste månedene, mens både Sergio Agüero og Stevan Jovetić har en tendens til å miste kamper. David Silva blir igjen viktig. På midtbanen spørs det om Yaya Touré kan levere en ny sterk sesong. Det blir også spennende å se hvilken rolle Frank Lampard får under hans uventede låneopphold fra New York City. Om nøkkelspillerne holder seg skadefrie, bør City kunne by på underholdning nok en gang.»

NRKs topp 5:
1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Arsenal
5. Liverpool

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås tror Chelsea vinner, foran Manchester City på andre. Han skriver: «Tittelforsvareren nøt godt av Manuel Pellegrinis sindige ledelse, og selvsagt av en god stall med dobbel dekning av kvalitet i de aller fleste posisjoner. Summen av dette er at de holdt hodet kaldt, og sto distansen, mot slutten av sesongen i fjor. Eliaquim Mangala vil styrke midtforsvaret, og både Fernando, Willy Caballero, Bacary Sagna og det overraskende lånet av Frank Lampard vil gi ytterligere bredde til en formidabel enhet. Spørsmålet blir om besettelsen av endelig å lykkes i Europa og prioriteringene der går ut over hjemlig liga. Skal de vinne igjen må kaptein Vincent Kompany finne tilbake til sitt ypperste nivå. Selv om de har en sentrallinje gjennomsyret av kvalitet, er han enormt viktig som leder og inspirator i de tøffeste oppgjørene».

Aftenpostens topp 5:
1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Arsenal
5. Liverpool

Til slutt tar vi med hva lederne av de ulike supporterklubbene tipper. Dagbladet har nemlig tatt en prat med lederne av de norske/skandinaviske supporterklubbene, der fire av dem (Aston Villa, Leicester, Southampton og Stoke) tror City vinner. Leder av vår supporterklubb, Tor Sønsteby, tror Chelsea stikker av med seieren. Se alle svarene her.

Det hersker altså stor enighet om hvilke lag som kommer til å havne på de fem øverste plassene, men som denne gjennomgangen viser er det stor uenighet om hvilken plass de fem lagene havner på. I dag klokka 17.00 sparkes sesongen i gang for Citys del. Det blir første lille skritt på den lange veien mot sesongslutt i mai, da fasiten kommer.

2 svar

  1. LOL kommer til og fighte om PL i år og

  2. Vi har motbevist før og gjør det igjen

Legg igjen en kommentar