City med knallåpning på sesongen

JS44227551City hevet seg fra Community Shield og åpnet den nye Premier League-sesongen med en sterk borteseier over Newcastle. 

Før kampen hadde City slått Newcastle i de ti siste oppgjørene lagene imellom, og de lyseblå skulle ikke skuffe denne gangen heller. City vant 2-0 og tok med seg alle tre poengene hjem til Manchester, og fikk dermed den åpningen på sesongen City-fansen hadde håpet på.

For selv ikke et Newcastle-lag som har forsterket stallen kraftig i sommer med innkjøp av en rekke spillere kunne stoppe Citys stjerner. Joe Hart var tilbake mellom stengene, mens Vincent Kompany og Martin Demichelis var tilbake i midtforsvaret. Det sørget for et City-lag som var mye sikrere defensivt enn det laget som møtte Arsenal i Community Shield forrige helg, selv om Gael Clichy fortsatt måtte spille høyreback, da verken Pablo Zabaleta eller Bacary Sagna er spilleklar ennå. Zabaleta satt imidlertid på benken.

Allerede etter tre minutter kunne City tatt ledelsen da Stevan Jovetic vippet ballen over Newcastle-forsvaret og fram til Edin Dzeko. Bosnieren klarte imidlertid ikke å få til en god nok avslutning, og Tim Krul fikk ingen problemer med å redde. Etter 11 minutter ble det en ny nestensjanse til City da Samir Nasri fyrte løs, men heller ikke denne gangen fikk Krul problemer med å stoppe skuddet.

Det var likevel City som hadde noe å by på i den første omgangen, og Newcastle fikk aldri satt Joe Hart på prøve. Etter 38 minutter skulle omgangens definitive høydepunkt komme. Yaya Tourés lissepasning fra midtbanen høyt opp til Edin Dzeko som kom på løp var strålende, og Dzekos hælspark til David Silva som kom på gjennomløp var minst like flott. Spanjolen brukte to touch – først til å ta med seg ballen, og deretter til å avslutte – kontant bort i det lengste hjørnet forbi Tim Krul. 1-0 til City på et angrep i ypperste verdensklasse!

Newcastle kom noe mer med i den andre omgangen, og det skulle etter hvert bli riktig så nervepirrende for City-fansen, som så de lyseblå kjempe for å beholde 1-0-ledelsen. Hjemmelaget fikk to gigantmuligheter til å avgjøre, men City slapp med skrekken.

Etter 84 minutter kunne innbytter Ayoze sørget for utligning i sin første involvering med ballen. Han lurte vekk Demichelis og fikk avsluttet mot det lengste hjørnet, og skuddet ville sannsynligvis gått inn hadde det ikke vært for at Fernando kom skliende og såvidt var borti ballen. Det var nok til å sørge for at ballen havnet like utenfor den lengste stolpen.

På overtid kunne deretter Sissoko sørget for 1-1, men den berømte ryggsekken sørget for at skuddet gikk over.

Og så skulle til slutt innbytter Sergio Agüero, som fikk spille de siste ti minuttene, berolige City-fansen og sikre seieren. Den lille måltyven rykket fra Coloccini og fikk avsluttet fra skrått hold. Tim Krul reddet, men måtte gi retur. Ballen gikk da tilbake til Agüero, som på rekordrask tid klarte å komme seg på beina igjen etter den første avslutningen. Akkurat i det han var kommet seg opp igjen var ballen i beina hans, og med en liggende Krul ble det denne gangen enklere for Agüero, som plasserte ballen i det lengste hjørnet. Dermed 2-0 til City og en perfekt start på den nye sesongen for de lyseblå!

Se kampfakta

2 svar

  1. City har den tøffeste åpningen av alle PL-lagene. Om vi topper etter ti serierunder, begynner det å se lyst ut. Dvs, om vi ikke begynner å rote mot antatt dårligere lag igjen.

Legg igjen en kommentar