Surt tap i serieåpningen for EDS

Angus-Gunn-A19U0249City EDS serieåpnet fredag kveld i Barclays U21 Premier League borte mot Chelsea og gikk på et surt tap mot forrige sesongs mestere.

Kampen ble sendt direkte på TV i både England og her hjemme i Norge, og TV-seerne kunne se City ta en tidlig ledelse i det som skulle vise seg å bli en underholdende og sjanserik kamp. Pablo Maffeo scoret sitt førse mål på U21-nivå da han etter bare to minutter skjøt ballen via en motspiller og inn i det nærmeste hjørnet etter en corner.

City kunne gått opp i 2-0 da Sinan Bytiqis frispark endte på utsiden av vinkelstolpen, og etter 20 minutter kom Devante Cole alene med keeper, men fikk avslutningen glimrende reddet av Chelseas keeper Beeney, som var nede i hjørnet og fikk slått ballen utenfor med fingertuppene. Cole var et uromoment for Chelsea-forsvaret i hele kampen, og brukte ofte sin enorme fart til å springe fra de mørkeblåkledde.

Også mellom stengene har City et kjempetalent i Angus Gunn (bildet), som sto en glimrende kamp. Etter 34 minutter brøt Chelsea gjennom City-forsvaret, men Gunn, sønn av tidligere Norwich-keeper Bryan Gunn, var raskt ute og fikk avverget.

Etter å ha hatt god kontroll på kampen den første halvtimen tok nå Chelsea mer og mer over spillet, men Cole kunne likevel ført City opp i 2-0 like før pause, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Om Angus Gunn hadde vært god i første omgang var han enda bedre i andre omgang, og måtte gang etter i aksjon for å redde City. Ved flere anledninger kom Chelsea-angriperne alene med han, men Gunn viste rask reaksjonsevne og fikk avverget, blant annet med glimrende benparader.

Etter 77 minutter var det imidlertid slutt. City hadde ledet hele kampen, men som en skjebnens ironi skulle det bli Pablo Maffeo, som hadde gitt City ledelsen, som nå på klønete vis satte ballen i eget mål forbi en sjanseløs Gunn etter et innlegg fra kant.

Vondt ble til verre da Shay Facey like etter ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort for kvelden. Kortet var soleklart da Facey unødvendig holdt igjen en Chelsea-spiller som var på vei igjennom. Med ti mann var det klart at det kom til å bli en forsvarskamp for City de siste minuttene, og dessverre skulle det ikke holde. To minutter på overtid sikret en umarkert Musonda Chelsea seieren da han fikk ballen i god posisjon foran mål. Dermed 2-1 til Chelsea, og et surt tap for City EDS som ledet store deler av kampen.

Patrick Vieiras gutter skal i aksjon igjen søndag 24. august, da hjemme mot Sunderland.

Se kampfakta

2 svar

Legg igjen en kommentar