Yaya Touré årets City-spiller

JS44050825Yaya Touré ble kåret til årets City-spiller sesongen 2013/14 under arrangementet «City Live» i Manchester i kveld.

Ivorianeren ble hyllet av 5000 City-supportere som stemte i med «Happy Birthday», som en hyllest til spilleren det ble heftig spekulert rundt i sommer. Bakgrunnen var at 31-åringen i følge ryktene ikke følte seg nok verdsatt i City, og at bursdagen hans ikke hadde blitt feiret på skikkelig måte. Om det ikke var nok mennesker som sang bursdagssang til han på selve dagen, ble i alle fall det grundig kompensert i kveld.

Troféet ble utdelt av Ian Macleod, en City-fan fra Los Angeles, som fikk det ærefulle oppdraget av City etter å fortalt hvordan han brukte Citys slagord, «Pride in battle», til å kjempe seg gjennom kreftsykdommen sin og bli frisk igjen.

Det var City-fansen selv som hadde stemt på hvem som skulle bli sesongens City-spiller, og Yaya Touré slo dermed David Silva, Pablo Zabaleta og Edin Dzeko, som var de andre tre en kunne stemme på i den siste og avgjørende runden.

Zabaleta vant ikke, men fikk likevel med seg et spesielt trofé for å ha vært den City-spilleren som spilte flest minutter forrige sesong. Marcos Lopes ble kåret til årets EDS-spiller, mens franske Thierry Ambrose ble kåret til årets akademispiller.

Legg igjen en kommentar