Javi Garcia solgt til Zenit

Garcia JoyJavi Garcia takker for seg i Manchester City etter to år i lyseblå drakt. Neste stopp blir Zenit St. Petersburg i Russland.

City har bekreftet at spanjolen forlater klubben og er blitt solgt til russiske Zenit St. Petersburg. Det var 31. august 2012 at Roberto Mancini hentet inn midtbanespilleren på transfer deadline day fra Benfica. Overgangssummen lå den gang på £15,8 millioner, og skal vi tro avisene får City igjen mesteparten av de pengene når 27-åringen nå drar til Russland. £13 millioner er summen Zenit St. Petersburg er rapportert å skulle betale City for spilleren som endte opp med 48 kamper i løpet av de to sesongene han var i City.

Han startet City-karrieren med å score i debuten sin da han headet inn utligningen borte mot Stoke 15. september samme år, men ble deretter skadet i en kamp mot Borussia Dortmund i Champions League og var ute av spill i flere uker. I desember var han tilbake og scoret sitt andre mål for City i en kamp mot Newcastle, noe som også ble hans siste mål i City-drakt. Andre sesong i City-drakt ble det både ligacupgull og Premier League-trofé på Garcia, som i gullsesongen i fjor fikk totalt 29 kamper i Premier League. Med kjøpet av Fernando i rollen som defensiv midtbanespiller i tillegg til Fernandinho, var det imidlertid ventet at det kom til å bli færre opptredener på Garcia denne sesongen. Nå blir det i stedet Zenit St. Petersburg som får nyte godt av spanjolens tjenester.

Legg igjen en kommentar