Fem nye år på Kompany

Vincent KompanyDen ene etter den andre av Citys stjerner velger å binde seg til klubben. Sist ute er kaptein Vincent Kompany, som i dag undertegnet en ny femårskontrakt med City!

Aleksandar Kolarov (tre år), Samir Nasri (fem år) og David Silva (fem år) har tidligere i sommer alle undertegnet nye langtidskontrakter med City. I tillegg har Dedryck Boyata og Emyr Huws skrevet under for to nye år. Nå har også kaptein Vincent Kompany skrevet under på en ny langtidskontrakt. Femårskontrakten, som dermed varer fram til sommeren 2019, gjør at Kompany binder seg til å være i City fram til han er 33 år. På det tidspunktet vil Citys kaptein ha vært i City i 11 år.

«Da jeg kom hit i 2008 kunne jeg aldri drømt om at vi ville oppnå de tingene vi har gjort i løpet av de siste seks årene, men for meg er dette bare begynnelsen på reisen. Laget er sterkere nå enn det noensinne har vært. Det er konkurranse om alle plassene på laget, og vi har en garderobe full av eksepsjonelle motiverte spillere som ønsker å fortsette med å skape historie sammen!»

«Å løfte to Premier League-troféer, Fa-cupen og Capital One-cupen har vært fire av de beste dagene i livet mitt, men jeg tror at det er mange flere lignende øyeblikk i vente. Vi har et felles mål og så mye å se fram til – en familie av klubber, åpningen av det nye City-akademiet, spennende spillere som slår gjennom ungdomssystemet vårt – hvorfor skulle jeg ønske å være et annet sted?»

Det var i august 2008 at daværende manager Mark Hughes hentet Kompany fra Hamburg for £6 millioner. I starten spilte han stort sett på midtbanen til City i en defensiv rolle, men ble ganske snart skjøvet ned i midtforsvaret til City. I 2011/12-sesongen ble han kåret til årets spiller i Premier League, og blir av mange regnet som en av verdens beste midtstoppere. The Guardian kåret ham til verdens 23. beste fotballspiller og Kompany har etter hvert også fått 60 landskamper for Belgia. Nå blir det altså fem nye år i City.

Legg igjen en kommentar