Mangala endelig klar!

Mangala-holding-still-in-the-dressing-room-A19U5927Endelig kom nyheten City-fans har ventet på hele sommeren: Eliaquim Mangala har signert!

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Manuel Pellegrini og City har hatt et sterkt ønske om å hente Portos franske midtstopper Eliaquim Mangala, og nå har endelig 23-åringen signert for de lyseblå!

Allerede i januar ble det skrevet i diverse medier at City var svært interessert i å hente Mangala, sammen med brasilianske Fernando, også han fra Porto. Den gangen ble det ingenting av overgangene, men tidligere i sommer ble Fernando hentet inn, og når Mangala nå signerer for City, blir han sommerens sjette City-kjøp. Det rapporteres i diverse medier at overgangssummen skal være på cirka £32 millioner, men dette er noe usikkert. Uansett er Mangala blant de dyreste spillerne City noensinne har kjøpt.

I og med at overgangssummer ikke lenger offentliggjøres blir dette uansett bare spekulasjoner, men faktum er i alle fall at han har signert på en femårskontrakt med City, og dermed binder seg til klubben fram til sommeren 2019. Han har fått tildelt drakt nummer 20, og er av Manuel Pellegrini sannsynligvis tiltenkt rollen som Vincent Kompanys stoppermakker.

Til den offisielle City-siden kunne Mangala fortelle hvor glad han er for å ha kommet til klubben. «City er en europeisk toppklubb! For å utvikle karrieren min videre var det et viktig steg for meg å forlate Porto og signere for City. Jeg ønsker å vinne titler, og jeg tror at jeg kan oppnå det. Jeg er ambisiøs, og det er derfor jeg er kommet hit. Jeg er veldig glad for å komme til England, for etter min mening er Premier League verdens beste liga. Den er veldig intens og aggresiv. Det scores massevis av mål her, så den er veldig spennende å se på, og jeg kan ikke vente på å begynne. Det faktumet at Fernando er her er bra, siden jeg spilte med han i Porto, men jeg kjenner også andre spillere her, som Sagna, Clichy og Nasri.»

Også Manuel Pellegrini var svært positiv til overgangen. «Jeg er glad for å ha tilført en spiller som Eliquim med hans kvaliteter i troppen før den nye sesongen. Han er allerede en god spiller, men etter min mening kan han med sin mentale styrke, fysikk og tekniske egenskaper bli en av Europas beste forsvarsspillere. Eliaquim er en spiller jeg tror umiddelbart vil sette sitt preg på Premier League, takket være fysikken hans, måten han leser spillet på og måten han håndterer ballen på. Jeg tror han kommer til å bli en fantastisk signering for oss!»

188 centimeter høye Mangala har vært i Porto siden 2011, og fikk totalt 51 kamper der. Han startet oppholdet i Portugal som reserve, men fikk sitt store gjennombrudd i 2012/13-sesongen, da han ble fast midtstopper for den portugisiske toppklubben. Det var imidlertid i Standard Liege Mangala startet karrieren. Som femåring flyttet han med familien sin fra Frankrike til Belgia, og han har i tillegg til fransk pass også belgisk pass som følge av alle årene han bodde der. 9. november 2008 fikk han sin profesjonelle debut for Standard Liege, og det ble totalt 77 kamper der før Porto hentet han for ca. £6 millioner.

Mangala har så langt tre landskamper for Frankrike, og var med til VM i Brasil, men fikk ingen kamper der. Om han fortsetter den utviklingen han har hatt og blir Vincent Kompanys faste midtstopperpartner, tar det garantert ikke lang tid før han også blir oftere å se på det franske landslaget.

Legg igjen en kommentar