Ingen pangstart for Manchester City

JS43761988Med en nykomponert bakre firer fikk Manchester City sitt å stri med mot Arsenal på Wembley i en kamp som endte 3-0 til de røde fra London.

Aleksandar Kolarov, Dedryck Boyata, Matija Nastasic og Gaël Clichy var fireren Manuel Pellegrini valgte å starte med foran Willy Caballero i City-målet. En nedtur for Micah Richards som altså måtte starte kampen på benken og se at Clichy ble foretrukket på høyreback. På midtbanen startet Jesus Navas til høyre, Nasri til venstre med Yaya Touré og nysigneringen Fernando sentralt. På topp startet oppkjøringens store spiller, Stevan Jovetic, i en litt tilbaketrukket rolle bak Edin Dzeko.

Det var The Gunners som tok initiativ fra start og Clichy hadde tidvis problemer med Arsenals høyreside og Wengers nysignering Debuchy fra Newcastle. Likevel var det Manchester City som skulle få den første store sjansen gjennom den tidligere Arsenal-spilleren Samir Nasri. Franskmannen fikk stå umarkert inne i sekstenmeteren, men avslutningen ble blokkert av nevnte Debuchy. Fem minutter senere kom kampens første scoring, men det var imidlertid på andre siden av banen. Santi Cazorla fikk ballen utenfor Citys sekstenmeter og fintet seg forbi Clichy før han plasserte ballen i det lengste hjørnet bak en utspilt Caballero.

Like før pause gikk Arsène Wengers gutter opp til 2-0, og igjen skjedde det etter en stor sjanse for Samir Nasri i den andre enden. Franskmannen fikk ikke stokket beina når han skulle avslutte, men sjansen kom etter en periode hvor Manchester City hadde mye ball. Likevel handler fotball ofte om effektivitet og Aaron Ramsey lot seg ikke be to ganger da han fikk ballen fra Yaya Sanogo inne i City-boksen. En god førstetouch ga waliseren plass til å dunke ballen bak Caballero og Arsenals 2-0 ledelse til pause var et faktum.

Etter hvilen ventet nok mange at Pellegrini skulle gjøre noen grep i de bakre rekker, men chileneren gjorde bare ett bytte i pausen da han tok ut Samir Nasri og satte inn David Silva. Etter syv minutter av den andre omgangen kom Stevan Jovetic til en fin dobbeltmulighet, men Sczczesny reddet først headingen før montenegrineren selv satte returen over mål. Noen minutter senere kom en frisk Jovetic til nok en mulighet, men igjen sto Arsenals polske målvakt i veien, og som ved de to første målene skulle det nok en gang smelle på den andre siden like etter. Olivier Giroud ble byttet inn til pause og franskmannen fikk drømmetreff fra om lag 20 meter da han banket ballen i krysset bak en sjanseløs Caballero. Bare minuttet tidligere hadde Zuculuni og Milner kommet inn for Yaya Touré og Edin Dzeko.

Resten av kampen ble oppstykket av mange bytter, og Manchester City hadde mye ball, men greide ikke å skape det helt store. I tillegg til de tre byttene som Pellegrini gjorde kom også Micah Richards og Scott Sinclair inn på tampen for de lyseblå, uten at akkurat det gjorde særlig mye fra eller til. I intervjuet etter kampen mente Pellegrini at det var spesielt førsteomgangen som ødela for hans lag. «Dette var ingen god kamp fra vår side, og spesielt førsteomgangen var svak» forteller 60-åringen før han modererer seg «Det var uansett en god gjennomkjøring og jeg tror det vil bli annerledes når vi begynner å spille for poeng». Forhåpentligvis rekker spillere som Vincent Kompany og Pablo Zabaleta å bli kampklare til neste helgs batalje mot Newcastle.

Heldigvis pleier nesten aldri det laget som vinner Community Shield å gå hele veien i Premier League, og etter 3-0 på Wembley tar vi det vi kan få av munter statistikk.

5 svar

 1. Arne Solheim sier:

  Tragisk kamp av Gaël Clichy .Bomma på 90 % av passingene
  At ikke han ble bytta ut i pausen sier sitt..
  Men han var ikke alene om å være dårlig..
  Ikke mange som får + i boka av meg i dag

  Må være litt kritiske når det snart er seriestart.. :o)
  Få inn Mangala..Han trengs…

  Still med dette laget mot Newcastle

  Hart. Zabaleta. Kompany. Mangala. Kolarov.
  Silva. Fernandinho. Yaya. Nasri. Dzeko. Aguero

 2. Shkodran Majlinda Berisha på Facebook sier:

  Bedre med Jovetic enn Dzeko. Aguero og Jovetic:)

 3. Magne Kristoffersen sier:

  Så vidt jeg kan huske så lekte Arsenal også med oss i siste kamp før serien også i fjor.

 4. Øystein sier:

  enig i lagoppstillingen din, foruten Nasri. god han, men Navas er hakket vassere syntes jeg

 5. Arsenal vant 3-0 over City i siste kamp før serien tok til i fjor. Behøver ikke bety all verden dette. Ser forøvrig at TV2 mener Arsenal rundspilte City. Statistikken viser noe annet. Men de var vassere foran målene, og det ga dem en fortjent seier denne gang.

Legg igjen en kommentar