Før kampen: Manchester City – Arsenal

PA_SOCCER-Man-City-130267_7133345Ventetiden er over og sesongen sparkes i gang med Community Shield på Wembley. Serievinneren Manchester City møter Arsenal som slo Hull i FA-cupfinalen etter ekstraomganger.

Det er spilt mange treningskamper, og vi har fulgt nøye med. Likevel er det først nå det virkelig braker løs. Selv om ikke Community Shield regnes som det gjeveste trofeet i fotballeuropa så er det definitivt en indikator på at sesongen er i gang. Det er nå vi skal få se nye signeringer i aksjon, vidunderlige scoringer og sugende taklinger. Å spille kamp på Wembley er alltid helt spesielt, både for spillerne og for tilhengerne, og på søndag er vi klare for ti nye, magiske måneder med Manchester City.

Manuel Pellegrini har denne sommeren forsterket midtbanen med tre spillere i argentinske Bruno Zuculini, brasilianske Fernando og Frank Lampard. I tillegg har keeperen Caballero signert fra Pellegrinis tidligere klubb Málaga for å legge press på Joe Hart, samtidig har Pablo Zabaleta har fått en ny konkurrent på høyrebacken i franske Bacary Sagna som skrev under for de lyseblå etter at hans kontrakt med morgendagens motstander utløp etter forrige sesong. Det rapporteres også at den regjerende mesteren i Premier League ønsker å hente inn en midtstopper før overgangsvinduet stenger, og den spilleren det har florert flest rykter rundt er franske Eliaquim Mangala som til daglig spiller i portugisiske Porto. Om den overgangen blir noe av gjenstår imidlertid å se.

Manchester Citys chilenske manager Manuel Pellegrini hadde en imponerende første sesong som sjef på Eastlands og førte laget sitt til seier i både ligacupen og Premier League. På søndag kan han ta sitt tredje trofé som trener for de lyseblå og 60-åringen argumenterer for at kampen mellom forrige sesongs seriemester og cupseirer blir viktig. «Dette er ikke en treningskamp», forklarer chileneren. «Det er en viktig kamp mot en viktig motstander i Arsenal. Ingen av lagene er helt i toppslag etter at flere spillere har vært med i VM, men jeg tror det blir en god kamp som begge lagene ønsker å vinne».

En spiller det har vært mye frem og tilbake med denne sommeren er Yaya Touré. Ivorianeren var enorm forrige sesong og gjorde tidvis som han ville med motstanderne i Premier League. Etter sesongen oppstod det imidlertid turbulens rundt midtbanespilleren, mye takket være spillerens agent. Det så en stund ut som om spillerens City-dager var talte, men gemyttene roet seg og den målfarlige midtbanespilleren uttalte at han var fornøyd med å bli værende på Eastlands. Ivorianerens sjef, Pellegrini, fortalte på pressekonferansen at han hele tiden var trygg på at Yaya skulle bli værende. «Det var mange ulike rapporter, men Yaya har ikke hatt noe problem», konstaterer chileneren. «Han jobber som normalt og ønsker å bli værende i klubben». Midtbanespilleren kan selv fortelle at han er fornøyd med spillerne klubben har hentet denne sommeren og håper at laget hans kan ha en like god sesong som i fjor. «Alle de nye spillerne har kommet fint inn i det», mener Touré. «Caballero har gjort det sterkt både på trening og i kamp. Sagna har masse rutine fra Premier League, samtidig som Fernando har vist at han kan tilføre mye til midtbanen vår.» Elfenbenskysten maktet ikke å gå videre fra sin gruppe i verdensmesterskapet, og en sliten Yaya Touré har bare spilt halvannen treningskamp for Mancester City, men synes selv at han er klar til søndagens batalje. «Det er godt å være tilbake og jeg ser frem til sesongstart. Med tanke på at alle guttene har kommet tilbake på ulike tidspunkt grunnet VM så skal det bli vanskelig å være i toppform med en gang, men vi er profesjonelle og jobben begynner på søndag.»

Arsenals storsignering denne sommeren har vært chilenske Alexis Sanches fra Barcelona. Den tidligere Udinesespilleren var toneangivende i verdensmesterskapet og det skal bli spennende å se hvordan han takler overgangen til Premier League. I tillegg til angrepsspilleren har Arsène Wenger hentet Calum Chambers fra Southamton, høyrebacken Debuchy fra Newcastle og David Ospina fra Nice. Til søndagens oppgjør er VM-vinnerne Mertesacker, Özil og Podolski ikke med i tillegg til at Vermaelen, Miyaichi, Walcott og Gnabry er skadet.

Manchester City har ikke med Demichelis, Kompany, Zabaleta, Sagna, Lampard, Fernandinho eller Agüero som alle har et spesielt treningsopplegg for å bli klare for sesongen. I tillegg så er Álvaro Negredo langtidsskadet. Det er lov til å gjøre hele seks bytter i Community Shield så det blir nok en god del rotasjon, men vi tipper følgende lag fra start: Hart – Richards, Boyata, Rekik, Kolarov – Fernando, Yaya Touré – Silva, Jovetic, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark kl 16:00.

Dommer er Michael Oliver.

Legg igjen en kommentar