Sagna: – Trengte en ny utfordring

110Bacary Sagna er nå tilbake etter den forsinkede ferien han hadde på grunn av VM, og har sluttet seg til resten av City-troppen. Til CityTV forteller han i et eksklusivt intervju om hvorfor han forlot Arsenal og hvilke tanker han har om spille i lyseblå drakt.

Sagna ble tilbudt en ny toårskontrakt av Arsenal i vår, men takket nei til denne. Til CityTV forteller han hvorfor. «Jeg trengte en ny utfordring. Jeg tilbrakte sju år i Arsenal og hadde en fin tid der, men jeg ønsket en ny start igjen. City er det beste laget i England, og også i Europa, og jeg må jobbe hardt for å kunne være en del av laget. Det er dette jeg ser fram til.»

«Jeg har spilt med noen av spillerne her før, noe som er bra, siden det vil gjøre overgangen hit enklere. Men alle har vært greie med meg, og jeg føler meg allerede vel her. Alle er vennlige, så nå ser jeg fram til å starte sesongen. Jeg snakket mange ganger med både Gael Clichy og Samir Nasri før jeg kom hit. De visste at jeg var uten kontrakt, så de sa at jeg burde komme hit fordi City har et strålende lag, god mentalitet og spillerne som er her ønsker å jobbe hardt og vinne troféer.»

På spørsmål om hva som var førsteinntrykket hans av Carrington og Etihad Stadium bedyrer Sagna hvor profesjonelt alt virker. «Når du kommer på treningsanlegget og ser spillerne trene i treningsstudioet før de går ut for å spille fotball, gir det deg et godt inntrykk. Det er slik det burde vært i alle klubber, og det er noe som gir meg motivasjon til å jobbe enda hardere».

Sagna, som var med til VM for Frankrike, er imidlertid et godt stykke unna toppformen. «Jeg startet å trene med et lag igjen i dag, men jeg har trent for meg selv på tredemølla og jeg har forsøkt å bygge meg selv opp, sånn at jeg kan vært klar så snart som mulig. Jeg startet for ti dager siden med å trene meg opp og jobber hardt for å ta igjen de spillerne som ikke spilte i VM».

«Når du kommer til et så bra lag som dette er det absolutt ikke vanskelig å motivere seg til pre-season siden du virkelig ønsker å være en del av laget. Jeg så City juble for ligagull forrige sesong og for to år siden, og jeg ønsker også å gjøre det samme. For å oppnå det er den beste måten å jobbe hardt hver eneste dag og gi alt du har.»

Sagna ser ikke på kampen mot Arsenal på Emirates 13. september som noen spesiell kamp for ham. «På ingen måte. Arsenal er et av de andre lagene i ligaen, og et lag vi må spille mot og slå. Det er selvsagt det gamle laget mitt, men nå er jeg Manchester City-spiller og jeg vil gi alt for City. For meg vil den kampen være som en hvilken som helst kamp.»

Sagnas rival på høyrebackplass er Pablo Zabaleta. «Han har vært veldig bra for City. Han er en av dem jeg har snakket mest med her så langt, men jeg er ikke her for å konkurrere mot ham. Jeg er her for å være en del av laget. Selvsagt vil en av oss få spille mer enn den andre, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg er her bare for å gjøre mitt beste, og hvis jeg får sjansen til å spille vil jeg gi alt jeg har.»

1 svar

  1. Vegard Unnerud på Facebook sier:

    Akkurat det vi trengte. Enda en Arsenal-spiller over toppen, og attpåtil i vår best besatte posisjon. Prøvde ikke klubben akkurat det samme med Maicon? Vi så hvordan det gikk. Han har ikke sjans mot Zabaleta. Med den lønna og den sveisen, er han ikke annet enn et irritasjonsmoment.

Legg igjen en kommentar